Lily växer så det knakar!

Lily har nu hunnit att bli hela 12 veckor gammal. Hon är en nätt liten tjej, som vuxit till sig en hel del på bara de här två veckorna. Hennes aptit har också blivit allt bättre och jag hoppas på att hon i sällskap med matvraken Isa o Dicho ska lockas att äta ännu mer!
 
 
För övrigt är hon pigg, glad, lekfull och bedårande söt. När vi går på promenad, så brukar vi inte kunna gå så många meter förrän någon vill komma fram och klappa vår lilla chokladpralin. Hon har också en hel del av Kajsa Kavat i sig, som t.ex. igår då hon med bestämda steg travade vid min sida på väg in till veterinären för sin tolv-veckors vacc och det kom en hiskligt stor rottweilerhane ut från mottagningen. När Lily fick syn på honom fick han sig en rejäl utskällning, vilket knappast skrämde en hund av hans storlek - han såg nog mest förundrad ut över att en så liten perrotjej kunde låta så mycket!
 
 
Tidigare i veckan har Lily fått massor av social träning och hon har varit med mig överallt. Alltifrån en heldag vid havet med mina arbetskollegor och en otroligt snäll och tålmodig nio-årig labbetik (som t.o.m. tillät Lily att knycka hennes tuggben) till att träffa flertalet vuxna hundar samt en liten tikvalp i samma ålder som Lily, med namnet Timja. Det var i onsdags som Petra och jag sammanstrålade några timmar i Käglinge med våra perroflickor och som de lekte. Som alla valpar har de två chokladpralinerna ett uppdämt behov av att leka, så nästa vecka ska vi träffas igen och låt småtjejerna få stoja runt ännu mer! 
 
Här är det mycket brunt både uppe och nere - den översta i lekens virvlar är Lily.
Vem som är vem här är lättare att se! Timja med svans och Lily med stubb.
 
                                  Avslutar med Lily i en härlig trav och
               en av de få stunder som hon stod stilla under lekträffen.
 
 
  

Dicho - Internationell U CH

Igår lyckades Dicho att få sitt sista CACIB fördelat på tre länder, för att slutligen kunna bli Internationell Utställningschampion. För trots lång väntan och en otroligt tryckande värme på inemot 30 grader, så gjorde han ett fantastiskt bra jobb i ringen. Domaren Viva Maria Soleckyj-Szpinar dömde honom till BIR med cert och CACIB. Härligt! 
 
                                           Här har Dicho belönats med en välförtjänt CACIB-medalj!
 
För att ta det hela från början, så hade Mats och jag planerat att i sommar ta en semestervecka utefter kusten i norra Tyskland och Polen och då också tajma in en lämplig Internationell utställning. Jag var inledningsvis inne på att vi skulle välja Tyskland, Där har jag ju tidigare ställt ut Dicho med gott resultat och det kan ju underlätta att man redan känner till deras i vissa fall lite annorlunda regler. Nu visade det sig att den tyska utställningen som vi hade tänkt välja skulle sammanfalla med Maribels studentförberedelser, så därför fick vi tänka om och valet föll istället på polska Szczecin den 24/6.
 
När sedan familjen för en tid sedan utökades med ännu en perro, så kändes det inte längre aktuellt att vara hemifrån en hel vecka, så därför lyckades vi avverka båtresan Trelleborg - Sassnitz samt de 22 milen med bil t.o.r. till Szczecin på två dagar. Fast förvissade om att lilla Lilly var i tryggt förvar hemma i vårt hus tillsammans med sonen Hector och Amanda som tillfälligt fick flytta in hos oss. De två hade Lily lärt känna under flertalet dagar som de besökt oss tidgare i veckan. Det har gått hur bra som helst och när vi kom hem sent igår kväll var lillstumpan kvällstrött, men för övrigt på ett strålande humör! Medan Isa hade haft goa dagar hos sina favoritgrannar: Solveig, Dan, Gabriel och Jakob. Tack för all hjälp!
 
När vi sen lörd. eftermiddag anlände till det trevliga Novotel Szczecin var vi rejält hungriga och efter en promenad med Dicho, så var det äntligen dags för middag. Han har förresten ännu en gång visat vilken underbar hund han är att resa med. Han anpassar sig i alla situationer och man riktigt ser på honom hur mysigt han tycker det är att vara på resande fot tillsammans med husse och matte! När Mats och jag t.ex. gick iväg till restaurangen, så lade han sig genast ner på sin fäll för att invänta vår återkomst och när det poppade opp högljudda resenärer intill våra sittplatser på färjan, så sov han djupt utan att bli det minsta störd av den höga ljudnivån.
 
I likhet med den tyska uställningen så var det ganska kaotiskt vid den polska entre´n där två- och och fyrbenta trängdes för att få tillträde till utställningsområdet. Dessutom var det flera hundar i respektingivande storlek runtomkring Dichy, där många av dem visade sig vara mycket skarpa gentemot andra hundar. Deras närvaro tog han också med ett stort lugn och såg nästan ut som om han tänkte att: - De är inte värda att stressa upp sig för - nu har jag andra och viktigare uppgifter som väntar på mig!
 
Efter söndagens ringvisning hade vi beräknat att vi skulle ha gott om tid för att hinna till färjan från Sassnitz, men när det sedan visade sig att domaren i snitt endast dömde 10 hundar i timmen, så fick vi eld i baken och med tre minuters marginal lyckades vi att klara färjans avgångstid. Puh, vilken pärs! Tack, snälla färjepersonalen för att vår bil fick stå på lastbilsdäck!
 
Det var som ni förstår två mycket innehållsrika och roliga dagar, som ni här har fått några smakprov ifrån!
 
Avslutningsvis så får jag hoppas att ni i andra delar av landet har bättre sommarväder än vi har i Skåne, för här är det regnigt, ruggigt och kallt. Jag hoppas och tror att sommarvärmen kommer till oss alla snaaart!

Hur mår lilla Lily?

Bara bra och nu börjar hon bli alltmer varm i kläderna ... menar förståss pälsen. Emellanåt kan det hända att hon bli lite väl uppspelt och då skäller hon samtidigt som hon kastar sig framåt mot Isa eller Dicho och då kan man riktigt se på dem båda två att de tycker att det lilla yrvädret tar sig aningen för stora friheter. Speciellt Dicho, som är Lilys stora favorit, kan se lite fundersam ut när hon ger järnet fullt ut.


                              Världens sötaste Lily! 


                                      Sluuurp!

                               Vem kommer där?

                            Storebror Dicho ... Vad gör han?

Lilys nattsömn har varit förhållandevis bra sedan vi kom hem, fast imorse vaknade hon redan kl. 5.00 då hon var tvungen att uträtta sina behov. När det var gjort somnade hon om igen och jag var inte sen att också inta sovläge. Hennes matintag har gått något bättre idag och jag har prövat att inte lägga i hela ransonen i skålen direkt, utan istället låtit henne få några mindre portioner per gång och då har det fungerat betydligt bättre.


                                     Sötnosen

                                      Fullt ös!

                                Undersöker utemiljön!

Förutom att hon tillbringat en hel del tid i trädgården, så har vi under eftermiddagen också tagit en tur med bilen till djuraffären. För att Lily skulle få sin dagliga dos av social träning och för att träna henne i att åka i sin bur samt naturligtivs också för att inhandla lite hundsaker (bl.a. två matskålar på metallställning). Det märks att hon har god vana av att färdas i bil, för det är inga som helst problem! Hon gnällde lite inledningsvis av att vara instängd i buren, men tystnade snart för i den har hon ju ofta sovit under de här dagarna. Kunde inte låta bli att även köpa en liten leksak - en färglad, mjuk och tuggvänlig boll. Den lekte stumpan intensivt med medan jag betalade och innan vi gått därifrån hade hon också hunnit att charma personalen så att de bjöd henne på godis. Precis innan det var dags att gå därifrån trycktes hennes off-knapp ner och hon lade sig ner mitt på golvet för att vila. Gullepluttan!

 
                                    Fortsättning följer senare!  


Maribels studentdag!

Från att det söndagen före studentdagen varit ett riktigt busväder med enorma mängder av regn, så slog vädret mirakulöst nog om lagom till måndagseftermiddagens studentfirande då det infann sig en ljuvlig högsommarvärme!

Vår älskade Maribel! Här redo för det stora studentäventyret!

                               
I sällskap med släkt och vänner mötte vi sedan upp henne på skolgården. Sedan for hela hennes klass iväg på en rundtur genom Lund med utsikt från ett lastbilsflak.

                                    Syskonkärlek


Från studentfesten:

                                         Mingel 


                                   Musik-underhållning

                                    Present-öppning

Vilken fantastisk studentdag det blev - minnesrik, känslosam och så rolig!                            


Lily - Dag 1 och 2 hämtning + hemkomst

Om jag ska skriva om olika händelser från vårt liv i kronologisk ordning så skulle jag nu egentligen berättat om Maribels student, men eftersom fotografen Nina har lovat att skicka sina bilder i helgen så jag återkommer jag om detta senare!

Istället kommer här spännande hundinfo: Nu har vi äntligen hämtat familjens lilla nytillskott Lily (döpt av Mats efter hans farmor o vad passar bättre när uppfödaren driver en blomsteraffär). Sötnosen är nu inne på sin tionde levnadsvecka (född 7/4) och är en av två tikar i en kull på sammanlagt sex valpar efter Manne (Bibords Ambar) och Nessie (La Sirenita`s Lunaria). 



För att ta det hela från början så bestämde vi oss för att resa iväg till Dalarna och La Sirenita´s redan i torsdags - en dag tidigare än vi från början planerat. När Mats äntligen avslutat sin arbetsdag så stuvade vi in oss i bilen för att påbörja den 60 mil långa resan norröver. Vid framkomsten hade det hunnit att bli natt och efter att vi snabbt installerat oss på boendet somnade vi in för att få oss några timmars sömn innan det var dags att träffa underverket. 


                                    Anneli o Lily

                                       På upptäcksfärd!

Uppfödaren Anneli och hennes systrar driver en charmig blomsterhandel mitt i Smedjebacken och där bland all blomsterprakt och i en miljö full av både kunder och personal sov vår lilla lilja (oberörd av allt liv och rörelse runtomkring henne), så söt som en chokladpralin!




Sanna med den alltid lika pigga och glada dottern Signe

Efter några timmars trevlig samvaro med uppfödarsystrarna så blev det så dags för hemresa, men först lunch på hamnkrogen. God mat och en underbar utsikt över vattnet samt en sovande sötnos under bordet med mina fötter som huvudkudde blev en fin avslutning på en härlig vistelse i S-backen!





Hemresan gick toppenbra och Lily pep inte en enda gång när vi for iväg, däremot "pratar" hon mycket och då är pipet ett av flera sätt att uttrycka sig på. Annars sov hon så gott mesta tiden av resan - antingen i min famn, på sin fäll eller i sin bur utan tak. Dessemellan hann hon också hitta på lite bus och hoppade runt i baksätet och bet i lite av varje, för att en stund senare rasa ihop i en enda hög och somna in så gott. Några gånger mellan stoppen under resans gång var hon extra ljudlig och när vi stannade och jag satte henne på marken så gjorde hon genast sina behov, vilken duktig tjej som redan säger ifrån så bra!


                                        Crazy dog!

Koppelstrul:


 

Under resan fick Lily sina två sista måltider för dagen och hon är ju precis som du sa Anneli lite kinkig med maten. Visserligen åt hon båda gångerna, men inte med någon glupande aptit direkt! När färsfodret som var nerblandat i torrfodret var slut avtog också henne intresse för maten alltmer, så jag hoppas nu att Dicho och Isas stora matintresse ska smitta av sig!


                                 Vacker vy genom Dalarna! 

När vi så äntligen kom hem hade klockan hunnit att bli 23.00 och vi lät hundarna inledningsvis träffas på lite mer neutral mark. Lily var vid första mötet ganska skeptisk till Isa o Dichos nyfikna nosar - hörde t.o.m. en och annan morrning från henne, men idag går det bättre och just nu ligger Dicho och Lily vid mina fötter och vilar sig och nyss var de ute i trädgården och jagade en boll. Dicho är för övrigt betydligt mer intresserad av henne än jag trodde han skulle vara, för när han tidigare träffat valpar så har han varit relativt ointresserad och mer behandlat dem som luft. Dessutom är han så lugn och fin när han närmar sig henne och man riktigt ser hur bra han är på att läsa av hennes kroppsspråk och hennes signaler. Isa närmar sig också Lily försiktigt varje gång, men man ser att hon i egenskap av de fyrbentas ledare också har som uppdrag att fostra och kan därför inte alltid helt koppla av för att hon vill ha lite koll på vad det lilla yrvädret hittar på. Fast idag har även deras relation blivit alltmer avspänd, så inom det nämaste lär de nog ha hittat varandra fullt ut.

Hemmavid:

                      Får jag gå in?

                      Bollspel med ...

                            Dicho

Efter hälsningsceremonin var över blev det så sovdags och jag satte då bilresans bur nedanför min säng och medan jag läste morgontidningen somnade Lily in och sov sedan till kl. 7 imorse, vilket jag tycker var mycket bra för att vara första natten i sitt nya hem! Vi har nu hunnit med några rundor i trädgården samt ätit frukost och nu sover hon som sagt var så gott vid mina fötter.  

Lite senare idag ska vi ta oss en koppelpromenad, för Lily är inte direkt överförtjust i det röda snöret som hänger ovanför henne huvud. Det visade hon tydligt igår när hon gärna stretade på fel håll när kopplet var på, för att något senare bita i det i ren protest. Så redan nu har hon hunnit att visa att hon är en bestämd liten dam som gärna vill vara med och bestämma! Det är ju bra med mycket vilja och envishet i olika slags aktiviteter, så det hoppas jag att hon ska få användning av i bl.a. framtida viltspår!


                                  Sötnosen Lily

Nu är det slutskrivet för idag, men jag lovar att det snart kommer nya rapporter från Lily och från oss andra i familjen!  
    


Tillbaka igen!

Jo, då efter flera veckors tystnad nu kan man ju tro att vi helt har gått under jorden, men nej då - det har tvärtom varit fullt upp! Det har som alltid till en viss del handlat om hundarna, men för min del har det också varit sluttampen på ett läsår med mycket betygsättningar. Dessutom är vi nu mitt uppe i förberedelserna av Maribels studentfirande. Redan i måndags startade hon upp med en studentbal och en vecka senare blir det så dags för själva studentdagen.


Balens drottning! ... (och en och annan kung - så tänkte förmodligen alla föräldrar om just sitt barn)!

Vilket stiligt par - Calle o Maribel!

Efter några veckor med intensivt skolarbete får Maribel nu äntligen några dagar att vila upp sig inför sommarjobbet i en lanthandel precis intill vår sommarstuga. Om bara det blir en varm och skön sommar kommer hon säkert att kunna varva jobb med både sol och bad. Åh, vad jag längtar till slutet av nästa vecka för då börjar också min efterlängtade sommarledighet! 

Själv har jag i skrivande stund precis avverkat studendagen på gymnasieskolan där jag jobbar och efter att ha varit igång från tidig morgon till sen kväll känner jag mig just nu ganska mör! Hundarna har varit med Mats hela dagen (han kommer att ha semester en vecka) och deltagit i allt från att klippa gräsmattan till att köra och hämta tält. Dessutom har de hunnit med en lång och skön promenad med husse.

Inemot kvällen gick vi alla en sväng runt mossen och då tittade faktiskt solen fram en kort stund. Jag tog tillfället i akt och passade på att ta några bilder när vi pausade precis intill en av dammarna.


                             Svalka under trädets skugga!

        Gruppbild - Dicho räck inte ut tungan mot fotografen!

                               Vad händer i dammen!

                         Ett nyfiket svanpar närmar sig!

Efter den här korta skrivpausen, så måste jag nu fortsätta med det som ska fixas till måndagen! Imorgon ska tältet sättas upp och sedan kan jag börja förbereda dukningen, så nu får vi hoppas att vädergudarna är nådiga med oss. Senaste tiden har det varit många dagar med ostadigt väder och med tanke på alla festligheter som planeras utomhus den här tiden på året, så vore det ju toppen om vi åtminstone kunde slippa regn och rusk!

Hoppas ni nu alla får en skön inledning på sommaren! 


RSS 2.0