Dicho - Internationell U CH

Igår lyckades Dicho att få sitt sista CACIB fördelat på tre länder, för att slutligen kunna bli Internationell Utställningschampion. För trots lång väntan och en otroligt tryckande värme på inemot 30 grader, så gjorde han ett fantastiskt bra jobb i ringen. Domaren Viva Maria Soleckyj-Szpinar dömde honom till BIR med cert och CACIB. Härligt! 
 
                                           Här har Dicho belönats med en välförtjänt CACIB-medalj!
 
För att ta det hela från början, så hade Mats och jag planerat att i sommar ta en semestervecka utefter kusten i norra Tyskland och Polen och då också tajma in en lämplig Internationell utställning. Jag var inledningsvis inne på att vi skulle välja Tyskland, Där har jag ju tidigare ställt ut Dicho med gott resultat och det kan ju underlätta att man redan känner till deras i vissa fall lite annorlunda regler. Nu visade det sig att den tyska utställningen som vi hade tänkt välja skulle sammanfalla med Maribels studentförberedelser, så därför fick vi tänka om och valet föll istället på polska Szczecin den 24/6.
 
När sedan familjen för en tid sedan utökades med ännu en perro, så kändes det inte längre aktuellt att vara hemifrån en hel vecka, så därför lyckades vi avverka båtresan Trelleborg - Sassnitz samt de 22 milen med bil t.o.r. till Szczecin på två dagar. Fast förvissade om att lilla Lilly var i tryggt förvar hemma i vårt hus tillsammans med sonen Hector och Amanda som tillfälligt fick flytta in hos oss. De två hade Lily lärt känna under flertalet dagar som de besökt oss tidgare i veckan. Det har gått hur bra som helst och när vi kom hem sent igår kväll var lillstumpan kvällstrött, men för övrigt på ett strålande humör! Medan Isa hade haft goa dagar hos sina favoritgrannar: Solveig, Dan, Gabriel och Jakob. Tack för all hjälp!
 
När vi sen lörd. eftermiddag anlände till det trevliga Novotel Szczecin var vi rejält hungriga och efter en promenad med Dicho, så var det äntligen dags för middag. Han har förresten ännu en gång visat vilken underbar hund han är att resa med. Han anpassar sig i alla situationer och man riktigt ser på honom hur mysigt han tycker det är att vara på resande fot tillsammans med husse och matte! När Mats och jag t.ex. gick iväg till restaurangen, så lade han sig genast ner på sin fäll för att invänta vår återkomst och när det poppade opp högljudda resenärer intill våra sittplatser på färjan, så sov han djupt utan att bli det minsta störd av den höga ljudnivån.
 
I likhet med den tyska uställningen så var det ganska kaotiskt vid den polska entre´n där två- och och fyrbenta trängdes för att få tillträde till utställningsområdet. Dessutom var det flera hundar i respektingivande storlek runtomkring Dichy, där många av dem visade sig vara mycket skarpa gentemot andra hundar. Deras närvaro tog han också med ett stort lugn och såg nästan ut som om han tänkte att: - De är inte värda att stressa upp sig för - nu har jag andra och viktigare uppgifter som väntar på mig!
 
Efter söndagens ringvisning hade vi beräknat att vi skulle ha gott om tid för att hinna till färjan från Sassnitz, men när det sedan visade sig att domaren i snitt endast dömde 10 hundar i timmen, så fick vi eld i baken och med tre minuters marginal lyckades vi att klara färjans avgångstid. Puh, vilken pärs! Tack, snälla färjepersonalen för att vår bil fick stå på lastbilsdäck!
 
Det var som ni förstår två mycket innehållsrika och roliga dagar, som ni här har fått några smakprov ifrån!
 
Avslutningsvis så får jag hoppas att ni i andra delar av landet har bättre sommarväder än vi har i Skåne, för här är det regnigt, ruggigt och kallt. Jag hoppas och tror att sommarvärmen kommer till oss alla snaaart!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Grattis igen!
Puzz Dicho!
Åsa

2012-06-26 @ 14:42:05
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Anneli

GRATTIS hälsningar från Anneli o Nanna

2012-06-26 @ 22:42:45
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Fanta m flock

STORT GRATTIS till Snyggdicho!
Vilken resa och ett fullspäckat program från början till slut.
Kram Annica m flock

2012-06-27 @ 10:47:35
URL: http://Www.nogg.se/fanta
Postat av: Fanny

Vad kul att ni hittade in på min blogg. Det är jättespännande att ha koll på kullsyskonen så det ska bli kul att följa syrrans uppväxt! Och stort grattis till Dicho! Kram Messi i Jämtland

2012-06-27 @ 20:43:54
URL: http://perronmessi.blogg.se
Postat av: Helene

Grattis till ännu en titel ! Nu får "syrran" ta över!
Helene Ceasar & Cocos

2012-06-28 @ 07:14:19
Postat av: Maria Holmgren

Jättestort Grattis till er. Visst är det kul att bege sig på de där resorna. Hoppas att lilltjejen mår bra. Det är väl snart dags att börja planera för hennes "träningsutställningar" snart. // Maria

2012-06-29 @ 05:40:26
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: pia wennersten

Grattis till Er snygge kille. En vecka kvar att jobba sedan skall här bloggas. i eftermiddag blir det spår med Wilma,Mezzie,Zeb,Uffe och mattarna Inger och Marika. Har anmält mig till 2 st lydnastävlinga i juli så nu blir det träna av.
Kram Pia

2012-06-29 @ 08:54:20
Postat av: Mia Joelsson

GRATTIS till Dichos nya titel - så kul! Pussa på söta lilla Lily från "farmor".
Kram
Mia

2012-06-29 @ 09:58:23
Postat av: Gerd

Vilken stolt herre! Stort grattis! Härligt att se honom med sin medalj! Kram

2012-07-05 @ 21:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0