Hem ljuva hem

Nu är vi hemma igen efter vår sista semestervecka i sommarstugen. Eftersom vi haft några dagar med hällregn har vi passat på att besöka Norrköping med övernattning hos min bror Peter. Då har det varit fullt program med att hälsa på närmaste släktingar, födelsedagskalas och sånguppträdande av min systerdotter Fedra, som trots att hon bara är femton år skiver både text o musik till de låtar som hon sjunger. Talangfull tjej!

Efter skånebröllopet förra helgen pausade vi några timmar i Älmhult under vår bilfärd tillbaka till Östergötland för att Dicho skulle kunna vara med på en hundutställning. Han skötte sig mycket fint - förutom en snygg presentation så klarade han också domarhanteringen riktigt bra, vilket resulterade i omdömet Bra temperament. Han gick sedan vidare till BIG där han placerade sig som fyra! Christina följde också med för att ställa ut sitt charmtroll softisen Linus i valpklassen och denna supersociala kille gick också hem hos domaren och tog sig vidare till finalomgången. Dessutom vann Cristina första och tredje pris på ett lotteri - presentkort 500:- på Ikea och hundartiklar. Grattis - vilken lyckodag! 

                                               
                                              
                                

Det har visat sig att Dicho har två halvsyskon bara några mil från sommarstugan, så på hemresan stannade vi till för att träffa de sockersöta tioveckors valparna - en av vardera könet. Föräldrar är snyggingen Leon och sötnosen Anja. Tack för besöket Ann-Catrine - trevligt att träffas!  
 
Innan avfärd till Lund passade Mats och jag på att välja ut två träningscyklar i Peters välsorterade cykelaffär Haga cykel, så nu ska det bli hårdträning när vi kommer hem! Det är ju inte bara hundarna som behöver ha bra kondition - efter att jag senaste tiden varit lite lat med min egen träning är det nu dags att sätta igång på allvar och cykling ska bli kul att testa. Det blir ett bra komplement till spinningen som börjar senare i höst.

Dicho och jag har fortsatt att simträna tillsammans - han är så duktig i vattnet! Häromdagen hoppade han till sin stora förvåning i från bryggan i sin iver att ta sig ut till mig. Sista doppet innan hemresan hade vattentemperaturen gått ner till sjutton grader och då var det skönt att få låna Peters våtdräkt, vilken han använde för att träna till Kalmar Triathlon som går nu i helgen. Lycka till vi håller allt som hållas kan! Isa däremot är fortfarande mest nöjd när hon får springa där hon når bottnen och simrekordet för i år är hela två simtag.

                                                      Blandade bilder från sommarstugan
                                 
                                               
                                              
                                              
                                                

Sommaren så här långt har varit härlig - många veckor med otroligt fint väder och mycket tid för att träffa vänner och släktingar. Efter att ha kajkat runt en hel del den senaste tiden, så känns det nu skönt att landa i hemmiljö. När regnet piskar mot fönstret är det så mysigt att krypa upp i soffhörnet med en bra bok t.ex. Borta bäst av Sara Kadefors, medan Dicho och Isa kurar ihop sig och sover gott vid mina fötter.                                             


Lata dagar och bröllop

Vilka härliga dagar vi har haft i sommarstugan och mer ska det bli! En av dagarna passade vi också på att åka in till Söderköping och för att än en gång mumsa på Smultronställets goda glass - ett måste varje sommar! Denna varma sommarkväll hade massor av folk sökt sig till sommarstaden som ligger så vackert längs med Göta kanal. 

                                  Mysiga gränder     

                                             
                                                          Gosestund Dicho o Maribel

                                             
                                                                Var finns glassen? 

                                             
                                                                           Här!!

                                                               - När får jag smaka?
                                                                                                                                                                                                           

Däremellan har vi varit hemma några dagar i Skåne för att kunna vara med på ett bröllop. Det var länge sedan någon i bekantskapskretsen gifte sig, men nu var det alltså dags! Min arbetskollega och nära vän Malin gifte sig med sin drömprins Sean. Vilken fantastisk kväll det blev! Väderprognosen hade tidigare sett lite osäker ut, men precis när vigseln under bar himmel började letade sig solen fram mellan trädgrenarna och gjorde inramningen fulländad. Vacker musik och en humoristisk präst bidrog också till en underbart fin ceremoni. 

Därefter dukades det upp en buffé på långbord i den lummiga trädgården och efter att vi ätit av den goda maten och lyssnat på ett tal av brudgummens far, så minglade vi runt bland gästerna. Det var också roligt att träffa f.d. arbetskollegan Tina som kom tillsammans med Micke. Trots lång tid till bords kändes det som kvällen gick otroligt fort och det visar väl på att vi hade trevligt. Det finns knappast något mer positivt i festsammanhang som just bröllop. Kärlek och romantik kan vi ju knappast få för mycket av!

                                              
                                                                Brudparets barn


                                             
                                                                     Beviset!!

                                            
                                                               Den vackra bruden                                             
                                               
  


Mer om sommarens fröjder

Nu gäller det att sätta fart med skrivandet, för ett åskoväder med klass 1-varning är på ingång och då kanske inte datorn är den bästa aktiviteten. På tal om tjejträffen: var det så roligt att ännu en gång få träffa mina underbara vänner som jag haft förmånen att få känna under så många år. Tänk, så många härliga minnen som vi samlat på hög och tack vare att vi har så mycket gemensamt än idag har vi behållt kontakten genom åren. Jag är så oerhört glad för vår vänskap - den är ovärderlig! 
                                               
                                       Anna, Maria, Gerd o Kerstin med något svalkande i glasen
                                                
Gun som jag känt sedan första klass och det börjar ju bli ett antal år, men hur många behöver vi ju inte prata om för då är det risk att man börjar fundera på sin ålder. Nej, då är det bättre att tänka ungt, t.ex. att man fyller 29  år varje gång det är födelsedag! 

Visst, är vårt hundintresse fantastiskt positivt för förutom att hundarna håller oss i fin form så tänker de aldrig utifrån ålder, för när de tittar på oss med sina kärleksfulla ögon är vi alltid bäst och vackrast. Åh, detta underbara djur med sin otroliga förmåga att ge oss så mycket av sin villkorslösa kärlek! För tre år sedan hade vi ingen hund i vår familj och idag är Isa o Dicho två självklara familjemedlemmar - var och en med sin egen personlighet och egenheter. Numera känns det främmande för mig att tänka mig ett liv utan hund!

Tillbaka till tjejträffen!              
                         Ännu en Gun, som numera bor i Sthlm och som jag träffade under mina V-viksår
                                            
                                                   Ulla - gymnasiekompis under 70-talet

Ha nu en bra sommar och hoppas att ni tar er tid att njuta av alla fröjder - stora som små!

                                                           Från Louise, Isa o Dicho

                                                                                                                                          


Sommarens fröjder

Det var länge sedan sist, så nu är det verkligen hög tid att skriva några rader igen - har haft datorkrångel och dessutom varit bortrest en hel del. Here we go again! Nu är det sönd.kväll och jag sitter hemma i köket enbart iklädd bikini och trots att klinkergolvet svalkar fötterna och det är korsdrag i hela huset, så är det otroligt varmt. Vid mina fötter ligger hundarna - de orkar inte heller göra så många knop i den 30-gradiga värmen. Skönt i alla fall att de är nyklippta, så att det blir något drägligare för dem i värmen.                              
                                              
                                                                   Dicho: före o efter
                                              
                                                                      Isa: före  
                                               
Emellanåt går de ut i trädgården för att svalka sig i den lilla bassängen och här är Isa för en gångs skull den modigaste i vattnet för hon älskar att doppa huve´t och plocka upp leksaker som ligger på botten, medan Dicho hellre använder framtassarna som hjälp.
                                               

Jag har precis kommit hem efter fyra härliga dagar i Västervik, medan övriga i familjen stannat kvar på hemmaplan. Här bodde jag i 16 år under min uppväxttid. Tack, Gerd för en rolig vistelse - i år har vi trots det geografiska avståndet lyckats att träffas oftare än vanligt och det får vi se till att göra även i fortsättningen. Jag återkommer med nya förslag på spännande och roliga aktiviteter här på de sydligare breddgraderna!
                                            
                       Gerd som jag lärde känna på Lärarhögskolan i Malmö i början av 80-talet

I sista stund bestämde jag för att köra bil till V-vik och med hjälp av radions P1 och bra musik, så gick resan på sammanlagt sjuttio mil förvånansvärt lätt. Vägen mellan Växjö och Oskarshamn är värst - tio spikraka mil med trista omgivningar. Tack vare lundatjejen Amanda Jensens sommarprat, så kändes den här sträckan trots allt ok och på hemresan fick ishockeystjärnan Mats Sundin hjälpa till att hålla mig vaken bakom ratten.

Fred.kvällens tjejträff, med kompisar från uppväxt- och skoltiden samt några nya ansikten, var fantastiskt kul med god knytmat och många glada skratt. Vi gick till sängs vid 4-tiden och det tyder väl på att vi hade roligt. Innan vi knoppade in hann vi också med att äta nattamat och prata av oss ytterligare någon timme. 
                                            
                                                                 Sommardukning
                                            

Har fortfarande problem med att lägga in många bilder, så fortsättning kommer...                                                                                                                                                                                            
 


RSS 2.0