God Jul!

En riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT PERROÅR till er alla! I brist på snö här i Skåne får det istället bli ett gammalt foto från en härlig skogspromenad tillsammans med hundarna!
 
 
 
 

Tonårsliv!

December månad rusar nu på med rekordfart och tro det eller ej, snart är det faktiskt JUUUL! Det märks då verkligen inte utomhus, för där är det ca 5 grader, gråkallt och trist! På jobbet är det som vanligt den här tiden på året - mycket att göra, för nu är jag inne in sluttampen med rättningar av prov och uppgifter av skiftande slag. När jag nu börjar att få ont i halsen och bli förkyld är det bara att konstatera att tajmingen är urusel, för nu finns det verkligen inte tid att bli sjuk!
 
Lily vår lilla tonårstjej har nu passerat 1 1/2-årsåldern och är som tonåringar är mest lite upp och ner. Ena stunden hon duktig och fokuserad på det vi tränar. För att i nästa sekund - se allmänt förvirrad ut, som om hon tänkte. Are you talking to me? Fast trots sina förvirrade stunder som ibland frestar hårt på mitt tålamod, så är hon ändå en riktig liten goding. Söt och charmig som bara den samt oerhört följsam och lättlärd när hon lägger den sidan till!
 
Den senaste tiden har hon ägnat sig åt en mängd typiska tonårsaktiviteter och här kommer ett axplock av dem! Hon har t.ex. varit på årets sista lydnadsträning med perrokompisarna med efterföljande fikastund. Sedan avslutades en rolig träff med spring i benen med polarna. Träning, kompisar och fika är ju poppis för många i den här åldern och Lily är uppenbarligen inget undantag!
 
                                  Hela gänget!
                            Lily med ett glatt leende!
                               Var blev matte av?
                                                      Fina bilder från Dexters blogg!
 
Att storstan är lockande för våra tonåringar vet vi ju alla och när det var dags för Älvsjömässans hunduställning också kallad Stora Stockholm, var Lily naturligtvis där. Dessutom är det ju viktigt att då och då få stå på egna tassar, utan att jämnt ha storasyster Isa och storebror Dicho i hasorna. Lily tyckte det var toppenkul med alla perros, n.b. ett fyrtiotal. Det var många av La Sirenita´s perros på plats och bland dem bl.a. tre av hennes brorsor och dem var det ju extra roligt att få träffa! I topp placerade sig två finska hundar och med tanke på den tuffa konkurrensen för våra svenska perros, så får jag nog vara nöjd att hon blev två i unghundsklassen med exc. Annelis fina perrotjej Garbo knep juniorvinnartiteln 2013 - grattis ännu en gång!
 
Folkvimlet runt ringen när unghundstikarna visar upp sig i den!
                         Dags för domarhantering!
                             Schvungfull trav!
Står jag bra så här matte? (Tack, Hagar för de fina utst.bilderna!)
Interiörbild (när vi packar inför hemresan) på vårt lilla hotellrum. Litet, men på perfekt gångavstånd - 5 min från hundmässan!
 
Bilresan dit var kantad av dåligt väder och när stormen Sven äntligen bedarrat inemot lördagen, så styrde vi så kosan mot huvudstaden. Fast resan startade med mkt blåsigt och snöigt väder, så i 70 km/timmen var vi mkt tveksamma in i det sista om vi överhuvudtaget skulle kunna nå fram. Norr om Helsingborg slog vädret om till det bättre och då var det bra att stå på, för Åsa och Arne hade bjudit hem oss på middag. När vi äntligen kom fram fick vi till vår stora glädje slå oss ner vid dukat bord och lita på att det smakade gott efter den långa bilresan. Tack, för underbar mat och trevligt sällskap!
 
Lily har också fått en ny kamrat i den lilla finska importen Caraydan Nodalin, som vi har den stora glädjen att samäga tillsammans med Perro Rizados Åsa. Extra roligt är det ju också att det är Dichos fina morbror Enzo (Perro Rizados Amancio) som är pappa till henne. Nodalin har sedan sedan några dagar tillbaka landat i den skånska myllan och bor numera med Lina och hennes familj i Bjärred. Vi kommer med andra ord att kunna träffa lilltjejen ofta och det ska bli så spännande att få följa henne i framtiden. Förutom att hon är söt som socker har hon också ett underbart temperament - framåt, orädd och enormt social!
 

                           Här charmar hon Mats!
 
 
 Hur söt får man vara! Lägg märke till den vita pälskanten på vänster öra - urgulligt!  
                              Nyfiken i en strut!
                              Flygplanslandning
 
Ha nu en bra fortsättning på månaden och försök nu att ta det någorlunda lugnt, så att ni också får möjlighet att njuta av och vila upp er under den kommande julledigheten! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0