Vardagsliv

Nu har vardagen återvänt igen och visst det märkligt att man efter en lång och skön sommarledighet så snabbt kommer in i jobbet igen! Höstkylan gör sig redan påmind under morgonpromenaderna och regnet har envist hållt sig kvar sedan några veckor tillbaka. Ibland tittar ändå den efterlängtade solen fram och då är det ljuvligt att vara hundägare! Idag var det just en så´n fin eftermiddag och vi har varit ute i flera timmar och då passade jag på att ta en del bilder - först ut är Dicho.

                                       
                                         
                                                                            Glädjeskutt!
                                       
                                       
                                                                           Vilken snygging!!
                                       
                                                                                Rast och vila
                                       

När det var Isas tur att bli fotograferad, så var hon inte alls med på noterna. Det enda hon ville göra var att träna lydnad och efter de här bilderna var tagna så kunde hon inte hålla tillbaka sin iver, utan tog ett jätteskutt rakt mot kameran. Jag förstod vinken och hon fick äntligen påbörja sitt efterlängtade träningspass. Isa motivationen blir bara större och större för varje dag och hon är alltid så fylld av förväntan efter att få sin belöning och det är framförallt bollen i min ficka som lockar. När jag som idag kände mig lite trött och hängig, så gjorde hennes entusiasm och arbetsglädje att jag efter en stund kände mig betydligt mer pigg och glad än innan. Vilken härlig vitamininjektion en hund kan vara!

                                           
                                                                         Vilket energiknippe!
                                       
                                                                                Slut för idag!                                      


Malmöfestivalen för hundar

Igår passade lydnadsgänget på att träna miljöträning mitt i folkvimlet på Malmöfestivalen. Isa och jag lämnade bilen hemma och tog istället tåget från Lund - är det nu miljöträning som gäller så är det lika bra att göra det fullt ut! På tågstationen tyckte Isa till en början det var lite läskigt, för den var smockfull med folk som sprang upp och ner i de hårda stentrapporna. Det märktes att det var ett tag sedan som hon rörde sig i så här röriga miljöer, men det gick snabbt över och väl inne på tåget så var hon helt lugn och fullständigt avslappnad. Trots att vagnen var sprängfylld med människor i alla åldrar, så var hon helt oberörd av den höga ljudnivån och trängseln runtomkring sig för hon kastade sig genast ner på golvet i vilställning. Hon lyfte inte ens ett ogonlock när resenärerna i strid ström gick av och på mitt framför hennes nos.

                                 

Catarina och Zoe var anmälda till en look-a-like tävling i Altonaparken och vi andra följde med som hejarklack. Vårt krulltottegäng väckte stor uppmärksamhet och det var många intresserade som kom fram och ställde frågor om perrorasen. 
                    
                                  

C. och Z kom på en hedersvärd fjärdeplats - ivrigt påhejade av oss andra! Nästa år så kniper ni förstapriset - för med längre päls på Z. och något brunare hårfärg på C. så kan ingen slå er i look-a-like! Tävlingen fick stor uppmärksamhet bland media, för TV4 (lokalnytt) Min hund, Kvällposten och Sydskånska Dagbladet var alla på plats.
                                 
                                 
                                                                      Foto: Björn Bäck        
Efter en kort promenad genom city, så avslutades en rolig kväll med en fika på Gustav Adolfs torg!

I eftermiddag har det varit Dichos tur att mingla runt bland en massa människor och eftersom det är fredag har det varit mycket att titta på. Han har varit med mig till frisören som klippt min lugg, hos min optiker som justerat mina glasögon och så har vi också hunnit att shoppa, men i hälsokostaffären fick inte hundar gå in - då passade jag på att träna stanna kvar kommandot i dörröppningen.

Efter ännu en arbetsvecka ser jag ikväll fram emot att tillsammans med goda vänner gå på humorfestivalen i Lund, med bl.a. Johan Glans. Senast jag såg honom på scen - skattade jag närmast oavbrutet i en timmes tid. Hoppas han är lika bra denna gång - för visst är det härligt att få skratta! Det ligger verkligen en hel del i uttrycket: Ett gott skratt förlänger livet ! 
                                                                                                                    


Släktträff x 2

Efter att ha varit på resande fot över helgen är vi nu hemma igen! Sedan i fredags har Mats, jag och Dicho avverkat ca 120 mil i bil och vi har verkligen hunnit med en hel del. Både Dicho och jag har träffat en massa släktingar - jag i Norrköping och Dicho i Eskilstuna. Det var så roligt att träffa alla Perro Rizadosar, både tvåbenta och fyrbenta. Tack Åsa och Julia för att ni tog tillfället i akt och lockade dit så många!

                        
                                                                Tjocka släkten (Peppar fattas på bilden)

Vi passade också på att ställa ut Dicho på våra två resmål. Hur det gick? Ja, i Norrköping hade vi en otrolig tur med vädret för precis innan det var dags så utbröt ett kraftigt regn, men det upphörde lika snabbt som det börjat  - precis innan första perron skulle in. Dicho tilldelades en 1:a med HP och jag tycker att han gjorde bra ifrån sig i ringen. Framförallt när han visade upp sig individuellt, i bl.a. en härlig trav.

                                            
                                           

                                
                                                         Förberedd och Uppställd
                              
                               
                              
                                                        Hjälp, vilka stora fötter han har!
                              
                                                 Det gäller att hålla tungan rätt i mun!
                                                                                                                                                                   
Dag två däremot föll hans relativt korta päls inte domaren i smaken, dessutom tyckte hon att han skulle växa till sig ännu mer.

                              
                                                            Vi bara förbereder oss!
                               
                                                                      Redo!!

Jag kan väl ändå säga att jag i stort är nöjd med helgen, för jag tycker Dicho har gjort bra ifrån sig och på söndagen var han jämnare i ringen än dagen innan. Dessutom var han så lugn och fin under den långa väntetid som gällde innan domaren var klar med de andra hanhundarna. Men visst är det intressant att konstatera hur olika en hund kan falla domarna i smaken och att man blir onekligen lite full i skratt när man jämför de olika bedömningarna, för över en natt gick Dicho från att ha ett vackert huvud med väl ansatta öron till att det vore önskvärt med mer bredd på huvudet samt rör sig med bra steglängd till att han kunde ta ut steget ännu mer. Även om resultatet i ett soligt Eskilstuna inte blev det bästa, så kunde jag i alla fall med glimten i ögat summera dagen med att säga: Vi hade i alla fall tur med vädret!

Tidigare i veckan var Isa och jag på en nystastartad perrolydnadsträning i Käglinge. Det är härligt att komma igång med träningen igen och kul med så många perrosar i en och samma grupp. Isa var så glad och positiv att få att börja träna igen efter sommarvilan och nu ser vi fram emot nästa veckas träningpass!

                                          
                                                          Vad ska vi göra nu?
                                          
                                                        Visst har jag varit duktig!



TACK!! Veronica Johansson (Norrköping), Julia Kriström (Eskilstuna) och Helene Bertolani (träning) för alla fina foton!                                  

                                       


Vilken linslus!

Helgen inleddes med en lördag med intensivt regn - ja, det öste ner hela dagen som om himlen hade gått sönder. Dessutom åskade det rejält med jämna mellanrum. Jag och hundarna brukar inte dra oss för att gå ut i i blött väder, men igår blev det i mesta laget för några långa promenader. Skånskt rekord i grannstaden Malmö - 65 millimeter på en dag, vilket naturligtvis orsakade en del problem som översvämmade källare och trafiksvårigheter.

En envis halsinfektion har besvärat mig under veckan och när nu lördagen kom var det vila och sängläge som gällde och då var det onekligen lättare att hålla sig inomhus med tanke på busvädret utanför sovrumsfönstret. Det är väl typiskt att man ska känna sig vissen så här i upptakten av terminstarten. för då vill man ju vara pigg och energisk inför elevernas ankomst. Efter fem dagars lärarplanering börjar min nya åk 1:a på onsdag nästa vecka. 28 elever förväntansfulla (hoppas jag i alla fall) elever och jag har som ambition att de så snart som möjligt ska bli en sammansvetsad och väl fungerande klass. Inledningsvis kommer jag därför att lägga en hel del timmar på kontakt- och samarbetsövningar samt lägerverksamhet

Idag är det visserligen rejält varmt, men inget regn så här långt och jag är bara tvungen att komma ut så Mats och jag tar med hundarna på en lång och härlig promenad nere på mossen. På hemvägen tränar jag var och en av dem på vår egen lilla träningsplan, parkeringen bredvid kyrkogården. Här står nästan aldrig några bilar parkerade (dåligt med besökare i svenska kyrkan?) och förutom de bilar som passerar på vägen är här lagom tyst och lugnt.

När vi kommer hem igen tar jag mig an ogräset i några rabatter och då sticker Dicho in sin nos bland blommorna för att hjälpa till. När jag sedan hämtar kamereran så kommer den lille linslusen fram ur grönskan. Han är ju bara för söt med alla blommor som fastnat överallt i hans päls!

                                          
                                          
                                            
                                          
                                                Blir det bra så här eller kanske så här?
                                          

                              

Nästa vecka börjar vardagen ta form igen för då sätter både mitt jobb igång på allvar och Maribels skolgång börjar efter en fantastiskt skön sommar, men som vanligt tog den slut alltför snabbt. Nu gäller det att se till att ha en massa roliga aktiviteter att se fram emot under hösten som t.ex. hundträning av olika slag, för då blir det något lättare att möta mörkret och höststormarna!

 
                                           


Poolparty

På lördagen blir det återigen varmt och efter flera dagar med regn tycker nu Dicho det ska bli kul med ett dopp i bassängen. Till hans stora förvåning ligger det en mumsig köttbulle på bottnen, som jag hoppas ska locka honom att doppa ner huvudet under vattnet. Dicho partar loss på köttbullen och som hjälp för att nå läckerbiten krafsar han oavbrutet med sina framtassar. Efter en stunds krafsande börjar vattnet bli missfärgat och genom ett stort hål strömmar det nu in mängder av jord. Allt vatten rinner ut och den trasigas bassängen förvandlas till en rolig tunnel istället - inget fel på fantasiförmågan här inte!

                                          
                                                           Woow, en köttbulle!
                                          
                                                          Den måste jag fånga!
                                          
                                                                Men, hur?
                                         
                                                               Oj, vad svårt! 
                                         
                                    Om jag böjer ner kanten så rinner den väl ut! Mums!
                              
                                                                  Slutbadat
                                         
                                                                 Tittut! 
                                           
                                                           Här kommer jag!
                                         
                                                           Lätt som en plätt!
                                         
                             Nej, vad gör han nu? Nu blir det inga fler dopp i trädgården denna sommar!
                                         
                                                             Gääsp - vad trist!!
                                           
                                             Matte, vi kan väl köpa en ny bassäng?
                                         
                                                           Bra idé eller hur!                                         

                                                                                     
                                                                              


Igång igen

Idag har Dicho och jag varit iväg på en efterlängtad träning i Käglinge rekreationsområde tillsammans med Helene, Lotta, Kerstin, Katarina och jyckarna Cocos, Ceasar, godingen Donny (Helene var hundvakt), Kenzo, Casper och Zoe. Vilket härligt gäng med perros! Nästa torsdag kör vi igång med ett kvällspass en gång per vecka och det ska bli så kul att komma igång igen efter sommaruppehållet. Vi inledde med ett kort pass i lydnad. Dicho hade lite svårt med koncentrationen - gick och spanade in den andra ungtuppen Casper. Men efterhand så slappnade han av mer och mer. Utställningsräningen in emot slutet gick riktigt bra - även om värmen vid det här laget började kännas lite tryckande. Efter en stunds vila lät vi hundarna leka en stund innan hemresan och in i bilen hoppade en mycket trött liten kille efter en innehållsrik eftermiddag.

Om jag summerar dagens träning, så får jag nog ta tag i hans träning på allvar igen och strama upp den något, för jag märker att han nu liksom för några månader sedan ibland tar sig lite stora friheter och lägger sig an med tonårsfasoner och försöker tänja på gränserna så mycket som möjligt, dessutom behöver jag få honom att fokusera sig ännu mer på mig i synnerhet om det finns hundar i närheten som kan drar hans blickar till sig. Vardagsträningen känns också oerhört viktig för det finns så många tillfällen att träna honom i olika moment, som t.ex. nu när jag säger till honom att ligga kvar intill mig när jag skriver på datorn och då ska ska han stanna kvar även om det är många störningar runtomkring. Lydnadsplanerna inför hösten är att träna Isa i perrogruppen medan Dicho får sin gruppträning på Lomma brukshundklubb. Därutöver kommer han också att få en rejäl dos social och miljöträning på de utställningar som jag anmält honom till i höst.

Häromdagen var jag förresten iväg med hundarna och badade i Vikhög. Dicho kastade sig som vanligt gladeligen ut i vattnet för att simma, men när det blev Isas tur så var det med tveksam min hon närmade sig djupt vatten. Men jag hade bestämt mig för att försöka överlista henne och i handen höll jag en nyinköpt röd boll som hon aldrig fått leka med förut. Gissa om hon var betagen av den fina bollen, som endast kommer att användas som belöning vid simträning. Vi traskade ut i vattnet och Isas ögon lyste förväntansfulla.
   - Ska inte matte kasta den snart?
Med mig och bollen som dragningskraft befann hon sig plötligt på djupt vatten och till sin och min stora förvåning simmade hon hela 10 simtag. Nytt personligt rekord - inte dåligt gjort av en vattenhund med inslag av badkruka!

                                     
                                                                     Simstjärnan Dicho

Jag har ikväll roat mig med att gå igenom en del foton som blickar tillbaka på sommaren som gått (den är förhoppningsvis inte slut än) och som jag inte lagt ut på bloggsidan tidigare. Här kommer de!
                                                  
                                                                    Utställningar
                                              
                                                                     Herning
                                                                                       Foto: S. Hall

                                              
                                                                    Älmhult
                                              
                                              
                                              
                                              
                                              
                                              
                                                                                                                                                                      
                                                          


RSS 2.0