Luna(r)storm och regnet det bara öser ner!

 
Som en storm drog denna 10-veckors söta lilla mops in i vår son Hectors och flickvännen Amandas liv för en vecka sedan. Ett riktigt litet kvicksilver är hon, så nu har de verkligen att göra dagarna i ända! Välkommen sötnosen Luna och vi i la familia tycker det ska bli spännande att få följa henne framöver! När hon har fått växa tll sig ännu lite mer och då även fått sin 12-veckorsvaccinationen, så lär det bli fullt race med våra lekglada krullisar. Lycka till med lilltjejen - trots sin litenhet så kan man lugnt säga att ni har fått mkt hund för pengarna!
 
                                       Gulle!!!!
 
Apropå Lunarstorm, så har jag förresten nyligen (tack vare eller på grund av att min träningsgrupp i lydnad som startat upp en grupp) gått med i Facebook. Att jag inte anslutit mig tidigare har helt enkelt berott på att jag känt mig tveksam att lägga ner ännu mer tid på de sociala medierna - jag har istället valt att prioritera min bloggsida. Jag har så långt inte tillhört de mest aktiva i Perroklubbens FB-grupp, men jag har ju insett att mkt information kring rasen sprids här och den samt olika diskussioner kring rasen är ju intressanta att följa och delta i. FB i all sin ära - jag hoppas ändå att Perroklubbens mkt informativa och läsvärda bloggsidor överlever, för de är ger ju så bra och intressant läsning för bl.a. nyblivna perroägare eller de som helt enkelt bara är nyfikna att lära sig mer om rasen.
 
Under vår första gemensamma semestervecka, som Mats till stor del skulle använda till att måla fönster, har det ösregnat i princip varje dag! Trist väder, så det förslår! Efter dagens träningsrunda på Lunds BK kom jag och hundarna hem rejält blöta. Tack och lov har ingen av krullisarna ngt emot att träna i regn, men när himlen efterhand öppnade sig alltmer och regnet formligen öste ner, så fick jag nog och packade in hundarna i bilen och körde hem. Nä, nu längtar jag onekligen efter sol och värme - en solig och fin svensk sommar är det bästa som finns! Om det bara vore väderleksförhållanden att lita på här hemma, så skulle säkert många av oss som semestrar i solsäkra länder stanna kvar hemma. För det är ju ändå så att när höstmörkret kommer, så känns det bra att ha många soltimmar bakom sig från sommarledigheten.  
 
I väntan på att skurarna ska upphöra är det ändå gnska mysigt att krypa upp i soffhönet med en bra bok och jag har nu laddat med en hel hög med pocketböcker. På nattduksbordet ligger just nu den till hälften lästa "Förlåtelsen" av Hanne -Vibeke Holst, som handlar om en relation mellan mor o dotter i modern tid och parallellt får man följa en prästfamilj under och efter andra världskriget. En läsvärd bok, som på ett mkt bra sätt bekriver relationer mellan olika människor och det ska bli spännande att senare under läsningens gång få se hur de två händelseförloppen hänger ihop! 
 
Här är det Dicho som softar bredvid mig i soffan!
                                   Stilstudie av Lily!
 
Hoppas ni har en bra sommar - vädret till trots!/Louise o Co

Vädergudar på gott humör!

Ännu en härlig midsommarafton är nu förbi och trots en dyster väderprognos blev det en fantastiskt fin dag - vamt och skönt! Ja, visst hopade sig det emelllanåt en del oväckande moln över våra huvuden, bl.a. när vi precis dukat upp all den goda midsommarmaten ute i trädgården (så välsmakande att jag helt glömde bort att ta några kort). Men tack och lov inget regn! Vädergudarna var tydligen på gott humör i år!
 
 
Sill och nubbe var ju inget som lockade hundarna, däremot njöt de i full drag av de smaskiga märgben som de blev bjudna på. Lily är ju fortfarande förföriskt väldoftande, så för att vi inte skulle behöva ha tillsyn på dem hela tiden så fick det stå några kompostgrindar mellan hanhund- och tiksidan. Bra förresten att Lily har avverkat sitt löp när det är dags för Mats och min gemensamma semester, för det blir onekligen lite enklare då. Har ibland fått frågan: Hur det fungerar att ha tik och hanhund under samma tak? Det går i stort bra, fast under löpperioden krävs det ju lite planering och en hel del kompostgrindar för att gärda av dem från varandra. Det är ju framförallt hanhunden som kan bli stressad, så vi har försökt att se till att det finns Lily-fria zooner i huset så att Dicho kan vila från hennes dofter så mkt som möjligt. Dessutom försöker vi att på de dagliga promenaderna, speciellt under höglöpsperioden, gå med dem på olika platser. 
 
Dicho fick följa med och handla inlagd sill på Fiskboden i Lomma hamn! Den är verkligen supergod!
 
När det så inemot kvällen blev dags för vårt sällskap att tåga ner mot byns traditionella och alltid lika välbesökta midsommarfirande, så blev det Lily som fick representera de fyrbenta. Medan de andra två krullisarna vilade sig inomhus på matrummets svala klinkergolv efter att varit ute i sommarvärmen hela dagen.
 
Populära aktiviteter runt midsommarstången är bl.a. ringdans, folkdansuppvisning och barnlekar.
Lily tittar nyfiket på alla dansande människor och...
här blir hon ännu mer intresserad och ser då till att placera sig på första parkett, för att se ännu bättre!
 
Ha nu en skön fortsättning på både midsommarhelgen och den efterlängtade sommaren!/Louise o Co
 
 
  

Studentvecka och annat smått och gott!!

Här i Lund är nu en hektisk studentvecka slut och eftersom varje gymnasieskola har varsin dag, så kan det bli många studentfester att gå på! Maribel har haft ett extremt intensivt program - med ett snitt på tre fester per kväll, så det har verkligen varit högt tempo varenda dag. Medan di gamle: Mats och jag tog det ngt lugnare, fast när det blev två fester under en och samma kväll så fick även vi höja tempot en aning.
 
 
Här startar vi upp med Jakobs studentfest och vilken kväll det blev! Deras grönskande trädgård utgjorde en fin inramning på festen och ovanför våra huvuden lyste dessutom solen så skönt på en vackert klarblå himmel. Vi blev också bjudna på otroligt god mat och fick höra finstämd musik i folkviseton med mkt duktiga musiker. Tack, Solveig och Dan, som för övrigt är Isas favoritgrannar och kärleken verkar vara ömsesidig, för t.o.m. mitt i allt ståhej så kom värdinnan (som bar kvällens snyggaste klänning) ihåg att fråga oss hur det var med favoritperron.
 
 
                            Småprat med andra gäster!
 
Därefter for vi vidare mot Lasse och Marie i Bjärred och till Adrians studentfirande! Här bjöds det också på diverse läckerheter, så det var bara att hugga in igen! Mums, vad gott allting var och när det sedan blev dags för dessert så var jag tydligen alldeles för okoncentrerad på grund av all feststämning och vid åsynen av alla goda tårtor (läs okoncentrerad - inte det minsta berusad, var dessutom bilburen) och tog av fel tårta! Aj, aj - inte bra när man är laktosintolerant, men turligt nog så klarade jag mig utan att få några magsmärtor! Tack, för en härlig fest och för all det goda som ni bjöd på! Vi rullade sedan hem, mätta och nöjda efter en helkväll i studentfirandets tecken!
 
 
Nu stundar sommaren och snart är det midsommarhelg och då hoppas jag verkligen att vädret blir ngt stabilare än under de senste dagarna, för det har dragit över både regn- och åskoväder. På tal om regn, så har vi nu äntligen införskaffat ett utställningstält, n.b. Visent One Touch från Friluftsvaror. Om det går att slå upp med en touch? Det premiäranvändes nyligen på utställning i Vänersborg, som inleddes med att himlen öppnade sig och då stod jag kvar med Lily vid bilen en stund, medan Mats tog sin an tältet. Den här första gången tog det nog lite längre tid än det förhoppningsvis kommer att göra när vi slagit upp det några fler gånger. Det var i alla fall skönt att kunna söka skydd under tältduken, för dagen bjöd på både regn och stekande sol. Lily som för dagen var lite ur form på grund av löp gjorde ändå bra ifrån sig i ringen och fick excellent av domare Ewa Nielsen och blev tredje juniortik.
 
                                 (Håll till godo med en bild från Norrköping)
 
Andra hundaktiviteter på sistone har varit träningsgruppen i lydnad - måndagsträningen fortsätter sommaren igenom, vilket innebär att man deltar de veckor som man är hemma. Sedan har det också varit avslutning på rallylydnaden (har varit lite si och så med Dichos och min närvaro, eftersom det legat några utställningar på just sönd). Dessutom blev vi också inbjudna till Aberlours trevliga kennelträff och då tog jag med mig tikarna (skönt för Dicho att slippa Lilys förföriska inomhusdofter för några timmar) för umgänge med andra krullisar och även ett bra tillfälle för träning med mycket störningar. 
 
Lily snusar nyfiket på "spanjorskan": Where do you come from? (Foto: S. Hall)
 
Nu ser jag fram emot sommarens roliga hundaktiviteter, som lydnadsträning med några från "perrogruppen", privatlektion med Åsa J, Tvååker och Perrospecialen, bad och simträning, viltspår, kennelträff, BPH och mycket annat kul!
 
 
Hoppas nu att ni får en varm och skön start på sommaren! Glad midsommar!/Louise o Co
 
 
 

Lily in action!

Tillsammans med Mats har jag precis tillbringat en varm och mestadels solig helg i Norrköping, med undantag av sen lördag eftermiddag då regnet vräkte ner! Där har jag släktingar som min mamma och med tanke på att vi bor så långt ifrån varandra, så är de här besöken ovärderliga för mig för telefonkontakt var och varannan dag kan aldrig ersätta det fysiska mötet. 
 
                                                                          
Dessutom har jag också passat på att ställa ut Lily i juniorklass på en nationell utställning på Himmelstalunds sportfält och glädjande nog blev hon där bästa tik med ck, för att därefter placera sig på tredje plats i Bästa tik - snubblande nära ett cert (så när som på en tik), men nära skjuter ingen hare!
 
                                                                                       Tack, Anneli för fina bilder!
 
Lilys uppfödare Anneli var också på plats och med sig hade hon Alvin och om han inte hade tappat fokus av att en löptik tidigare varit inne i ringen, så skulle han säkert gått långt med tanke på den fina kritik som han fick. Han är ju så nära man kan komma att bli svensk utställningschampion, så det är nog bara en tidsfråga! 
 
                                     Alvin o Lily
 
 Domare Åke Cronander jobbade på bra, så väntetiden innan det blev Lilys tur gick snabbt. Dessutom hade vi ju så roligt tillsammans med Anneli, Helena och Anna - tack för trevligt sällskap! 
 
                                                    Halloj!
 
På söndagen hade jag lovat att heja på min kompis Gun när hon skulle ställa ut sin Chilli. Till mattes stora förvåning slog hon till med ett BIR och tog därmed sitt andra cert - snyggt jobbat! Tomas var också med vid ringside, så roligt att träffa er båda! Det verkade som om Lilys och min närvaro samt att Chilli fick låna mina krulltottars utställningskoppel förde tur med sig, så nu föreslog Gun att vi ska närvara även nästa utställning för att då hjälpa till att fixa det sista certet och därmed utställningschampionatet. Lycka till!
 
                   Fin kontakt med matte!
                                     Grattis!
 
Vi har upplevt att Lily varit lite ur gängorna de senaste dagarna och på bilresan hemåt fick vi reda på varför! Hon har nu påbörjat sitt livs andra löp, vilket jag nästan misstänkt var på gång sedan Dicho redan för en vecka sedan uppmärksammat att hon börjat lukta extra gott! Isa blev också intresserad av lillasysters väldoftande kropp när vi kom hem!
 
 
                              Borta bra, men hemma bäst!

RSS 2.0