Fortsättning - Vilken vecka!

På väg hem till Skåne skulle då Dicho ställas ut i Jönköping och med Julia som duktig handler och med Åsa som coatchade utanför ringen gick det inledningsvis galant, men domarhanteringen gick tyvärr inte lika bra. För övrigt fick Dicho mycket fin kritik, t.ex. excellent type och excellent coat. 

Hela veckan har varit oerhört nyttig för honom då han hela tiden fått massor av social träning, som att träffa och umgås med en massa olika människor och att vistas i högljudda miljöer. Allt det här klarar han mycket bra, så nu återstår det bara att få honom att också känna sig bekväm vid domarhanteringen.   

Det var så kul att se honom tillsammans med Zelma och Trizza för han hittade genast sin plats i flocken, som om han varit tillsammans med dem under hela sin uppväxttid.

                                        
                                         Tre generationer: Mormor Trizza, mamma Zelma och Dicho
                                        
                                                                              Mor & son
                                        
                                                                             Ringträning
                                        

                                        
                                                                  Maribel o Isa provar agility

Efter att varit hemma under tisdagen så var det på onsdagen dags att åka till hotellet inför torsdagens världsutställningen i Herning. Det var till en början tänkt att Dicho skulle delta i uppfödargrupp, men den blev inte av för att några hundar fick lämna återbud. Individuellt gick hanteringen i stort bättre än i Jkpg (men när domaren avslutade hanteringen med att bakifrån dutta honom på nosen - blev det i svåraste laget), men det återstår en del innan det blir riktigt bra. Vi fick istället glädja oss åt att Dichos mormor erövrade världsvinnartiteln efter en fantastiskt fin uppvisning av det samspelta paret Julia och Trizza. 

Lagom till midsommarafton var vi då hemma igen. Här i Vallkärra inleds det årliga firandet med en sommarkonsert i kyrkan och därefter tågar man ner mot häshagarna för dans och fika i gröngräset . Därefter följer en massa andra lekfulla inslag, som t.ex. dragkamp. Festligheterna i vår by lockar alltid mycket folk, men i år var det fler än vanligt och det otroligt fina vädret bidrog säkert till anstormningen av besökare. 

                                         
                                         
                                         
                                         
                                                                                  Vårat gäng!
 
Hoppas nu ni får en bra fortsättning på sommaren - med mycket sol och bad!!  
                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Vilken vecka!

Efter att ha firat en härlig midsommar med fantastiskt fint väder (vilket inte alltid är fallet när denna högtid firas) är det nu dags att skriva några rader på min bloggsida. Vilken händelsrik och rolig vecka Mats och jag har haft på vår första gemensammma semestervecka. Förra helgen var vi, Maribel och hundarna och hälsade på släkt i Östergötland och som vanligt blev det intensiva dagar för att hinna träffa alla. På väg hem skulle vi därefter under måndagen stanna till på Triple internationell dogshow i Jönköping och ställa ut Dicho.

När vi närmade oss Norrköping på fredagkvällen, så gjorde vi ett snabbt stopp för att hundarna skulle få röra på sig innan vi kom fram till min bror Peter som vi skulle bo oss. Utefter vägen hittade vi en fin rastplats där hundarna kunde rasta av sig efter allt stillasittande i bil. Båda två hundarna skuttade omkring i det höga gräset av lycka över att få vistas utomhus en stund, men var tog Dicho vägen?
- Han ligger ju där i en ko...mocka!! Neeej! 
Tänk, det tog bara några minuter så lyckades Dicho med bedriften att hitta en hög kobajs som han under stor njutning rullade sig i, men jag njöt definitivt inte av åsynen av den brungeggiga krulltotten, efter att tidigare i veckan dagligen kämpat för att inför kommande utställningar hålla hans långa päls fri från tovansamlingar. Dessutom hade han kvällen innan badat i en sötvattensjö, vilket gör att hans päls blir både fin och glansig. Vi tog oss sedan snabbt tillbaka till bilen och med hjälp av en handdduk och en flaska dricksvatten fick vi bort så mycket av den bruna sörjan att vi till sist kunde fara vidare. Väl framme hos Peter blev det en snabb dusch för den lurvige busen, innan vi äntligen kunde slå oss ner i soffhörnet.

Under lördagen hann vi med att under dagen fixa en hel del i sommarstugens trädgård. 
                                       
                                                   

Isa och Dicho badade och sprallade på en strand som var helt obefolkad - om några dagar kommer här att krylla av badgäster!

                                                   
                                                   
                                                                            Badlycka! 
                                         
                                                                               Dicho

                                       
                                                                           Isa - Kompisar!
                                                     
                                                                        Sommarlycka!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
                                       
Inemot kvällen tog vi oss tillbaka till Norrköping igen för grillning i min syster Ninas trädgård, men den som höll i det hela var inte hennes familj utan min äldste och alldeles nygifta bror Uffe med sin Eunice, som önskas välkommen till Sverige och till vår släkt! Brorssonen David gjorde ett bra jobb som grillmästare och vi satt många timmar och njöt av god mat och trevlig samvaro. 

                                      
                                                  
                                                                     Konditorn Fedra

Fortsättning följer under ny rubrik för plötsligt går det inte att lägga in fler bilder!  
                                                                                


Kvällsdopp

Äntligen har vi då fått lite sommarvärme efter flera dagars kyla och regn. Mitt på dagen har det varit så pass varmt att jag och hundarna bara gjort kortare promenader, dessutom har vi tillbringat några timmar i trädgården. Jag passade på att olja in trägolvet på uteplatsen, medan Isa och Dicho gjorde tappra försök att leka en stund. Men snart flåsade de högt av ansträngningen och avbröt lekpasset och gick istället och la sig i skuggan under äppelträdet.

Idag är det min första dag på sommarledigheten och det känns verkligen välbehövligt och så skööönt! Det återstår förvisso en del efterarbete, som att kasta material som inte ska användas igen och att sortera papper i olika pärmar. Ett arbete som jag ska fösöka avsluta så fort som möjligt, för att sedan kunna koppla av helt från jobbet.

När Mats något senare kom hem från jobbet började det att bli svalare och vi stuvade in hundarna i bilen och for iväg till Arriesjön för ett kvällsdopp. Den fina kvällen hade lockat dit fler - en grupp ungdomar svalkade sin torra strupar med öl, några män fiskade och några andra besökare hade picknick. Utan att behöva tränga ihop oss alldeles för mycket hittade vi en liten strandremsa lagom för Isa och Dichos vattenlekar. Sin vana trogen simmade Dicho rakt ur i sjön utan att tveka det minsta, medan Isa fortfarande gör allt för att slippa simma. Om det händer någon enstaka gång, så är det av misstag, som t.ex. att hon ramlar i från en brygga eller missbedömer vattendjupet. 
                                                                    Dicho
                           
                           

Jag vet inte hur länge Isa gnällde och skällde på bollen som guppade några decimeter framför hennes nos, för att få den att komma till henne istället för tvärtom. Hon var väl medveten om att det skulle krävas ett par simtag för att nå den och simma det skulle hon absolut inte göra. Till slut vadade Mats ut i vattnet och puttade bollen lite närmare och till Isas stora glädje kunde hon då äntligen få tag på den.

                                                                       Isa
                           
                                                                   Fokuserad
                           
                                                          Oj, vad djupt det börjar bli!
                           
                                                          Nu är det riktigt läskigt!
                          
                                       Om jag plaskar med tassen så kommer den nog!

                          
Slutbadat för idag, men vi får hoppas på en fortsatt varm och härlig sommar med mycket sol och bad!


Aaaaaa

Aah, vad glad jag blir! Har nu fått reda på att Dichos resultat på höftledsröntgen blev grad A. Det kan ju knappast bli bättre och här kommer en bild på hans fina höftleder.
 
                   

                                      Så här ser Dicho ut på ett foto som är taget på utsidan.


                               
                                           
                                     

Badperros

Helgens varma väder avslutas med ännu ett kvällsdopp i havet, för badsäsongen har startat med sol och över tjugo grader i vattnet. Dicho springer som vanligt helt orädd ut på den djupare delen så att han kan simma. Isa däremot trivs bättre när hon når botten och där det är för djupt för att springa och hämta sin dummy skäller hon irriterat som om hon hoppas att den då ska komma till henne. Vid ett tillfälle när hon tappar tålamodet på att vänta, så simmar hon faktiskt ett par simtag. Målet i år är att få henne att simma en längre sträcka och att hon då förhoppningsvis ska upptäcka hur härligt det är ta sig fram på djupare vatten. Jag får väl plocka fram min gamla surfbäda och med hjälp av den fösöka locka ut henne på lämpligt vattendjup.

                            
Simglade Dicho med Mats (som precis som Isa är en något av en badkruka - simmar bara när temp. är en bra bit över tjugo grader).
                           
                                                                Loch Ness-odjuret 
                           
                                                                    Shake it!
                            
                                                            Badpojken och Isa poserar!
                           
                           
                                                                    Full fart!
                             

Måndag och gårdagens badväder känns plötsligt så avlägset, för idag har regnet stått som spön i backen och först nu på kvällen har det blivit lite uppehåll. Tur att jag valde gårdagen för rengöring och inoljning av ett tiotal trämöbler - efter fyra timmars arbete blev det så klart inför sommarens alla trädgårdvistelser. På eftermiddagen kom sedan min yngste bror Peter hit på besök innan han idag åker vidare till Norrköpng. På cykel har han under några dagar avverkat hela 60 mil (Norrköpng - Varberg - Lund) + i lördags deltagit i en cykeltävling. Ingen dålig tur, men hemresan tillbaka till Östergötland valde han att ta tåget - förståeligt efter så många mil i benen! Snart är det vår tur att röra på oss, men vi kommer att ta vårt fyrdäckade fordon för våra fyrbenta familjemedlemmar ska också följa med och träffa stora tjocka släkten. 
   
                            
                                                             Dicho gosar med Peter  

Den här tiden på året med sina klara och vackra färger är nog naturen som allra finast! Det är lätt att man blir hemmablind och inte tänker på hur fina omgivningar som finns precis utanför husknuten. Genom det här böljande landskapet går vägen till mossen som jag hundarna promenerar på varje dag. Visst är det vackert! 

                                       

                           


Studenten, Barcelona och hundarna

Oj, vilken slutspurt det blev på vårterminen - det känns som om allt ska hända just nu! Har satt massor av betyg och den som tror att det blir lättare med betygsättning ju längre man jobbat inom läraryrket - har fel! Det känns faktiskt som det blir knepigare för varje år - kan det bero på att man höjer kraven på sig själv ju fler år som man jobbat. Till hösten är jag inne på mitt tionde år som gymnasielärare och i torsdags tog jag farväl av den härliga klass som jag fått förmånen att få följa som klassföreståndare under tre år. Vilken resa dessa elever har gjort - från åk ett när de som något osäkra ungdomar stegade in på skolan på darriga ben. Till denna sista termin då de mognat till vuxna och utvecklat sig på så många plan, både kunskapsmässigt och som duktiga ledare i arbete med grupper av olika slag.

Sedan skulle Maribels och mitt gudbarn Ninas 18-årspresenter också sprängas in! Det blev en mycket uppskatttad vistelse i den händelsrika staden Barcelona. Högt upp på Maribels önskelista stod sol och bad, så det blev många efterlängtade timmar på stranden. Tjejerna hann också med shopping, stadsmingel, nöjesliv och mycket annat som en storstad kan erbjuda. Mammorna (jag och Gerd) blev också förtjusta i staden och det kommer med all sannolikhet att bli fler resor dit i framtiden! 

                               
                                                             Maribel o Nina i folkvimlet 
                               
                                                              Gatulivet på La Rambla

Hemma igen och det blir stort pusskalas med hundarna, för visst blir de extra glada när man inte setts på flera dagar! Första träningspasset efter hemkomsten med Isa är hon glad och energisk som aldrig förr. När hon tappar belöningen i gräset och letar upp bollen viftar svansen oavbrutet, Vilken förändring mot tidigare i vår - efter kastrationen är hon återigen glad och positiv!

                              
                                                                   Ska vi träna nu?
                             
                                                Eller kan jag slappa en stund i skuggan?

Nu har det också blivit dags för Dichos HD-röntgen, så vi åker till Din Veterinär norr om Helsingborg. Åsa som röntgar är trevlig och skicklig, så det går både smidigt och lätt. Men det verkar svårt att med blotta ögat kunna avläsa resultatet med säkerhet, om inte höftlederna är D eller sämre. Ja, nu är det bara att vänta till nästa vecka och hoppas på att det blir ett positivt besked! Väl hemma igen tar Dicho det lugnt några timmar till vingligheten försvunnit, sedan är det full rulle igen.
  
                              
                                                       Jag tror jag gör dig sällskap Isa!
                            
                                                                 Vem kommer där?                            


RSS 2.0