Valpträff och Det blir inte alltid som man tänkt sig - troschock i Gränna!

I mitten av augusti åkte vi i sällskap med Barbro, Pelle och Lykke på en valpträff i Danmark. Vilken trevlig dag vi hade och vad roligt att så många från Dicho och Bandos kull kunde komma, tyvärr fick Alba förhinder i sista stund - annars var alla där! Oj, vad de små krulltottarna vuxit och så kul de tyckte det var att träffas igen. Lily fick också var med på ett hörn och hon säger ju aldrig nej till att leka tilsammans med andra leksugna krulltottar. Av tikarna verkar Viola och Lykke vara mest lika varandra, medan gårdshunden och muskelknippet Hector är en kopia av Dicho utseendemässigt förutom att sonen är ljusare förståss! Tack, Majbritt och Jesper för er gästfrihet med dejligt umgänge och god mat! Det var så trevligt att få komma hem till er pampiga gård och dess vackra trädgård (härliga ytor för hundarna att röra sig på - i storleksordning park snarare än trädgård) Det var sååå roligt att få träffa alla, som värdfolket och Hector, de andra valparna med familjer samt Bando med familj! Hoppas vi snart ses igen!
 
                        Hector
                      Dicho hälsar på sin dotter Viola!
                 Pelle med Lily o Bando!
 
Nu är vardagen tillbaka igen med jobb och mindre tid för andra aktiviteter. Det är ändå märkligt så fort man kommer in i arbetslunken efter en lång och skön sommarledighet! Efter att det nu gått några veckor så känns det som jag aldrig varit därifrån! Det är ljuvligt att det i alla fall att det finns helger att njuta av och att det då finns tid att ladda batterierna. Perroträffen i Gränna var ju en sådan där helg som jag bara skulle koppla av på och mingla runt tillsammans med andra perroentusiaster samt låta Isa och Lily delta i vattenprov respektive KM:s lydnad. Vad händer då bara några dagar före avresa? I mitten av veckan åkte jag på en rejäl maginfluensa och när jag så smått börjat att att repa mig från den så får jag inflammation i en tand och när det händer får jag nog medge att Grännaresan hängde på en skör tråd, men skam den som ger sig! Efter ett tandläkarbesök på torsdagen påbörjade jag en antibiotikakur, så på fredag eftermiddag stuvade hela familjen in sig i bilen med förhoppningen att vi skulle hinna fram till kvällstävlingarna i agility, rallylydnad och klass 3-lydnad, men där var jag nog alltför optimistisk för med en värkande tand och middagshungriga medresenärer så var vi tvungna att göra ett par stopp utefter vägen, för inköp och intag av värktabletter samt för att fylla på matdepåerna och för rastning av hundarna så klart.
 
Fredagens Grännaväder visade sig vara ganska ostadigt med blåst och en och annan skur!  Vid ankomsten till Grännastrandens camping så vandrade jag och Lily ner mot tävlingsplatsen, medan Mats, Maribel, Dicho och Isa tog en långpromenad samt installerade sig i den lilla campingstugan. Tyvärr var lydnaden redan slut när vi kom fram, så vi kom lagom till prisutdelningen! Resultaten i helgens olika tävlingar är utlagda på Perroklubbens FB-sida. 
 
Efter en relativt bra natt (sov nästan hela), så hade vi satt väckarklockan på väckning kl.8.00 på lördagmorgonen, för vid tiotiden skulle alla besökare hälsas välkomna och sedan påbörjades en mängd olika aktiviteter. Jag var framförallt nyfiken på startklassen i vattenarbete (nytt för i år) som pågick nere vid stranden. En mycket spännande och rolig tävlingsform där varje moment (t.ex. så ska hunden plocka upp en sandsäck från bottnen genom att dyka ner med huve´t samt så ska den bogsera in en person som ligger på en surfbräda genom att ta en apport i munnen som är fäst i en lina) poängbedöms för att sedan få ihop den slutsumma som ska räcka till godkänt. Om jag förstått det hela rätt, så kommer det nästa år även att bli en fortsättning på denna klass och det låter ju spännande!
 
Vid lunchtid blev det så dags för Sim- o räddningsprovet och då var det Isas tus att visa framfötterna, men med en matte som var skröplig så blev det istället Anna (som snällt nog erbjudit sig att försöka) som drog på sig våtdräkten. Isa som först i år har börjat att simma av egen fri vilja har sedan en längre tid tillbaka legat i hårdträning i vattenarbete, men med höga vågor som slog emot stranden och med en ny person som skulle lotsa henne genom momenten så kröp tveksamheten sakta över henne och hon ville helt enkelt inte ge sig ut på djupt vatten. Jag som stått gömd mig bakom ett buskage fick nu en helt tokig ide´!
- Om jag slänger av mig byxorna och rusar ner till stranden, så kanske Isa ändrar sig och visar vad hon kan! Sagt och gjort, efter rena troschocken mitt på stranden (samtidigt ropar jag till Anna, i egenskap av sjusköterska, om det är ok med fotbad trots min infl. tand och hojtar också till Carina att hon inte ska fotografera mitt galna tilltag! Vilket hon naturligtvis gör, men jag har tyvärr inte lyckats att lägga ut hennes fina bilder på min blogg). Jag försöker sedan att uppmuntra Isa att ta sig ut på simbart vatten och visst går det en kort sträcka, men sedan märker jag att hon helt tappar geisten och då tvingas jag tyvärr att avbryta försöket. Hon får göra ett nytt SoR-prov nästa år! Det är ju onekligen lite svårare för en hund som börjat simma så sent i livet, bl.a. är hennes simteknik är inte lika bra som om hon lärt sig grunderna från det att hon var liten valp (ligger gärna lite för djupt ner i vattnet).
 
En dag med ganska bra väder och t.o.m. en och annan solglimt fortsatte sedan med en mängd trevliga aktiviteter, bl.a. tävlingslydnad med Johan - både praktiska exempel på hur man kan träna in olika moment med hans fina perroflickor Tova o Chica samt möjlighet att därefter få instruktioner av honom. Mycket intressant och välbesökt! Dessutom en massa prova-på-aktiviteter som bl.a. agility, rallylydnad och miljöbana. I Mats favoritgren "Snabbaste perron", fick hans team med Isa (tvåa förra året) se sig slagna av snabbfotade Lykke (femma) och Lily hack i häl.
 
                    Hundarna pustar ut efter loppet!
                                        Lykke
 
Vid 18-tiden öppnade sig himlen och regnet öste ner, men vad gjorde väl det för kvällens grillparty var ju inne i ett stort festtält. God mat, trevligt umgänge, härlig stämning och god musikunderhållning fick så  avsluta en mycket trevlig Perroträffs-dag!
 
                               Maribel myser i solen ...
      medan Lily njuter av att bli kliad under hakan...
och Dicho spanar in alla snygga tikar runtomkring honom!
 
Innan hemresan på söndagen hann vi också med att titta på KM i lydnad 1 och 2. Klubbmästare blev Judie och Marita - grattis! Lily fick skjuta på sin debut i Grännalydnad till nästa år, istället tog vi det lugnt utanför tävlingsplanen i sällskap med det trevliga perrogäng som stannat kvar även den tredje Grännadagen. Stuga är redan bokad, så jag hoppas att vi ses igen nästa år! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0