Studentvecka och annat smått och gott!!

Här i Lund är nu en hektisk studentvecka slut och eftersom varje gymnasieskola har varsin dag, så kan det bli många studentfester att gå på! Maribel har haft ett extremt intensivt program - med ett snitt på tre fester per kväll, så det har verkligen varit högt tempo varenda dag. Medan di gamle: Mats och jag tog det ngt lugnare, fast när det blev två fester under en och samma kväll så fick även vi höja tempot en aning.
 
 
Här startar vi upp med Jakobs studentfest och vilken kväll det blev! Deras grönskande trädgård utgjorde en fin inramning på festen och ovanför våra huvuden lyste dessutom solen så skönt på en vackert klarblå himmel. Vi blev också bjudna på otroligt god mat och fick höra finstämd musik i folkviseton med mkt duktiga musiker. Tack, Solveig och Dan, som för övrigt är Isas favoritgrannar och kärleken verkar vara ömsesidig, för t.o.m. mitt i allt ståhej så kom värdinnan (som bar kvällens snyggaste klänning) ihåg att fråga oss hur det var med favoritperron.
 
 
                            Småprat med andra gäster!
 
Därefter for vi vidare mot Lasse och Marie i Bjärred och till Adrians studentfirande! Här bjöds det också på diverse läckerheter, så det var bara att hugga in igen! Mums, vad gott allting var och när det sedan blev dags för dessert så var jag tydligen alldeles för okoncentrerad på grund av all feststämning och vid åsynen av alla goda tårtor (läs okoncentrerad - inte det minsta berusad, var dessutom bilburen) och tog av fel tårta! Aj, aj - inte bra när man är laktosintolerant, men turligt nog så klarade jag mig utan att få några magsmärtor! Tack, för en härlig fest och för all det goda som ni bjöd på! Vi rullade sedan hem, mätta och nöjda efter en helkväll i studentfirandets tecken!
 
 
Nu stundar sommaren och snart är det midsommarhelg och då hoppas jag verkligen att vädret blir ngt stabilare än under de senste dagarna, för det har dragit över både regn- och åskoväder. På tal om regn, så har vi nu äntligen införskaffat ett utställningstält, n.b. Visent One Touch från Friluftsvaror. Om det går att slå upp med en touch? Det premiäranvändes nyligen på utställning i Vänersborg, som inleddes med att himlen öppnade sig och då stod jag kvar med Lily vid bilen en stund, medan Mats tog sin an tältet. Den här första gången tog det nog lite längre tid än det förhoppningsvis kommer att göra när vi slagit upp det några fler gånger. Det var i alla fall skönt att kunna söka skydd under tältduken, för dagen bjöd på både regn och stekande sol. Lily som för dagen var lite ur form på grund av löp gjorde ändå bra ifrån sig i ringen och fick excellent av domare Ewa Nielsen och blev tredje juniortik.
 
                                 (Håll till godo med en bild från Norrköping)
 
Andra hundaktiviteter på sistone har varit träningsgruppen i lydnad - måndagsträningen fortsätter sommaren igenom, vilket innebär att man deltar de veckor som man är hemma. Sedan har det också varit avslutning på rallylydnaden (har varit lite si och så med Dichos och min närvaro, eftersom det legat några utställningar på just sönd). Dessutom blev vi också inbjudna till Aberlours trevliga kennelträff och då tog jag med mig tikarna (skönt för Dicho att slippa Lilys förföriska inomhusdofter för några timmar) för umgänge med andra krullisar och även ett bra tillfälle för träning med mycket störningar. 
 
Lily snusar nyfiket på "spanjorskan": Where do you come from? (Foto: S. Hall)
 
Nu ser jag fram emot sommarens roliga hundaktiviteter, som lydnadsträning med några från "perrogruppen", privatlektion med Åsa J, Tvååker och Perrospecialen, bad och simträning, viltspår, kennelträff, BPH och mycket annat kul!
 
 
Hoppas nu att ni får en varm och skön start på sommaren! Glad midsommar!/Louise o Co
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Gick det bra med tältet? Har ju ännu inte satt upp vårt.
Ha det skönt i sommar.

2013-06-17 @ 15:36:19
Postat av: Petra Merci & Ester

Mycket aktiviteter som vanligt hos er :)
Hoppas också på stabilare väder framöver.
Vi ses i Tvååker och på kennelträffen då !
Kram kram och ha en skön sommar
Petra

2013-06-17 @ 22:02:39
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Fanta m flock

Oj vad mycket roligt ni har framför er. Kul!
Ha en glad midsommar!
Kramar Annica o co

2013-06-19 @ 22:52:09
URL: http://Www.nogg.se/fanta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0