Kvällsdopp

Äntligen har vi då fått lite sommarvärme efter flera dagars kyla och regn. Mitt på dagen har det varit så pass varmt att jag och hundarna bara gjort kortare promenader, dessutom har vi tillbringat några timmar i trädgården. Jag passade på att olja in trägolvet på uteplatsen, medan Isa och Dicho gjorde tappra försök att leka en stund. Men snart flåsade de högt av ansträngningen och avbröt lekpasset och gick istället och la sig i skuggan under äppelträdet.

Idag är det min första dag på sommarledigheten och det känns verkligen välbehövligt och så skööönt! Det återstår förvisso en del efterarbete, som att kasta material som inte ska användas igen och att sortera papper i olika pärmar. Ett arbete som jag ska fösöka avsluta så fort som möjligt, för att sedan kunna koppla av helt från jobbet.

När Mats något senare kom hem från jobbet började det att bli svalare och vi stuvade in hundarna i bilen och for iväg till Arriesjön för ett kvällsdopp. Den fina kvällen hade lockat dit fler - en grupp ungdomar svalkade sin torra strupar med öl, några män fiskade och några andra besökare hade picknick. Utan att behöva tränga ihop oss alldeles för mycket hittade vi en liten strandremsa lagom för Isa och Dichos vattenlekar. Sin vana trogen simmade Dicho rakt ur i sjön utan att tveka det minsta, medan Isa fortfarande gör allt för att slippa simma. Om det händer någon enstaka gång, så är det av misstag, som t.ex. att hon ramlar i från en brygga eller missbedömer vattendjupet. 
                                                                    Dicho
                           
                           

Jag vet inte hur länge Isa gnällde och skällde på bollen som guppade några decimeter framför hennes nos, för att få den att komma till henne istället för tvärtom. Hon var väl medveten om att det skulle krävas ett par simtag för att nå den och simma det skulle hon absolut inte göra. Till slut vadade Mats ut i vattnet och puttade bollen lite närmare och till Isas stora glädje kunde hon då äntligen få tag på den.

                                                                       Isa
                           
                                                                   Fokuserad
                           
                                                          Oj, vad djupt det börjar bli!
                           
                                                          Nu är det riktigt läskigt!
                          
                                       Om jag plaskar med tassen så kommer den nog!

                          
Slutbadat för idag, men vi får hoppas på en fortsatt varm och härlig sommar med mycket sol och bad!


Kommentarer
Postat av: Petra

Så som Isa gör , gör Lufsen också. Kul med en vattenhund som har svårt för att ta sej ut på djupt vatten :-) .Däremot så är alla vattenpölar och dydiken rena paradiset. Ha det bra Petra Lufsen & Merci..

2010-06-23 @ 22:48:51
URL: http://nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0