I ett enda slag har hösten kommit!

Nu var det länge sedan som jag skrev, så vart har tiden egentligen tagit vägen? Hösten har nu kommit för att stanna och trädens löv har på kort tid skiftat från grönt till gult, rött och orange. Vackert!! Dessutom har vi njutit av många soliga dagar med härlig hög höstluft, så det har varit en fröjd att varje eftermiddag få ta hundarna med sig ut i det vackra vädret och då känns det onekligen extra bra att vara hundägare!
    
Alla tre hundarna har nu fått nya kortklippta frisyrer och de njuter i fulla drag av sina lätta och smidiga kroppar. De har också fått förnyad energi samt blivit så mycket keligare! Här är det Dicho som myser i solskenet en kort tid innan hans päls for all världens väg. Trots pälslängden var den fantastiskt fin - tjock och glansig med lagom mkt underull samt nästan inga tovor alls!
                                 En vältrimmad Dicho!
                                 Siestadags!
                            På spaning i sin nya frilla!
                                        På språng!
 
Höstens sista utomhusutställning gick av stapen i Veberöd, då Hector och Amandas virvelvind mopsen Luna gjorde debut i utställningsringen (inoff.) och det gjorde det gjorde hon riktigt bra! Excellent och HP i valp 4-6 mån - hon visade upp sig med fin energi! Hon hade också ett bra samspel med Amanda, som gjorde ett fint handlerjobb ivrigt påhejad av H-or, Mats och mig sam Lunakompisen Lily.
     En glad Amanda efter att Luna fått rosett och fin kritiklapp!
 
Under hösten börjar också hundträningen att trappas upp efter sommarens välbehövliga semesterledighet och här är det Lily som får sig ett träningspass i lydnad. I slutet hade vi också några lite mer lekfulla inslag med bl.a. Snabbaste hunden, vilket gjorde de fyrbenta både uppspelta och glada! Av döma av bilderna verkar även vi tvåbenta ha haft kul!
Pust, det tar på krafterna det här! (Fina Lily-bilder lånade från perrodexter.bloggspot.com)  
 
Den 7 oktober fyller Lily 1 1/2 år - stora damen med andra ord! En underbar liten perrotjej - högt älskad av oss alla! Hon är otroligt charmig och söt, men som den tonårstjej som hon är så frestar hon en hel del på mattes tålamod just nu. Vilket gör att lydnadsträningen går lite upp och ner - det gäller bara att hålla ut och tänka på att träna henne på en lämplig nivå ännu en tid! Grattis också till Lilys alla härliga syskon!
 
Samma datum fyller Dichos höstkull från Danmark hela ett år! Grattis och lycka till i det kommande vuxenlivet!
En av de små godingarna, småländska Lykke - söt som socker!
 
                                                            
På väg hem efter en kvällsrunda såg himlen så här dramtatisk ut, så vackert! Tänk, så bra vi bor när vi har sådana här fina omgivningar precis utanför husknuten!
Hoppas att vi nu får ännu fler fina höstdagar framöver, för det kan ju hjälpa oss att lättare klara av den långa och kalla vintern! Brr - låt den lysa med sin frånvaro lääänge!

Kommentarer
Postat av: Gun

Ja tiden rusar verkligen iväg. Visst är det härligt med vackra höstdagar som man kan njuta av tillsammans med de fyrbenta. Hoppas allt är väl med er. Kramar Gun

2013-10-06 @ 15:32:01
Postat av: Barbro

Snyggaste pappa Dicho. Visst har vi en underbar höst!
Hoppas den håller i sig länge.

2013-10-06 @ 19:23:50
Postat av: Petra & Timja

Grattis till Lily så här i efterskott! De är så stora nu!

2013-10-13 @ 20:32:16
Postat av: Petra & Timja

Ja jag hoppas att hon gått ur löpet till helgen, finns en liten chans att vi kan vara m på tävlingen på söndag. Får bara hoppas stt hon inte är allt för ur gängorna :) kram

2013-10-15 @ 20:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0