Herning och spårkul!

Nej, nu är det verkligen hög tid att skriva några rader på min blogg! Tiden rusar just nu på med blixtens hastighet, så det gäller det att försöka hitta ett lagom tempo i tillvaron och inte dras in alltför mkt i december månads höga puls. 
 
Häromhelgen gjorde Mats, jag och Lily en avstickare till Danmark, n.b. till en två-dagars utställning i Herning. Lillskruttan som numera ställs ut i mellemklass (unghundsklass) inledde med excellent och fin kritik, medan det dag två gick ngt sämre. Mer kroppsvolym, tyckte domaren! Ja, ja, men hon ju en liten och nätt tik och hur skulle det se ut om vissa av hennes kroppsdelar var kraftigt förstorade i förhållande till kroppen för övrigt??
 
Vi bodde fantastiskt fint på ett vandrarhem mitt i Silkeborg - fyra mil från uställningsorten. Boendet ligger precis intill en sjö och så här fin vy hade vi från vårt rum.
Efter två dagar i ringen så fick Lily äntligen bjuda in söta La Sirenita´s kompisen Pandora till lek och hon var minsann inte svår att övertala!
             Kompis, var tar du vägen?
Perroleken är emellanåt så intensiv att mobilkameran har svårt att hänga med i svängarna! Fast även om skärpan är dålig, så tycker jag ända att den här bilden blev kul!
Efter första dagen i en utställningshall med med hög ljudnivå var det underbart med en långpromenad runt sjön!Vi var ute i flera timmar och först när mörkret infann sig vände vi tillbaka till vandrarhemmet.
                          Vackert eller hur!
             Vem är det som trampar på min bro!
Vi hann också med att var lite kulturella, då vi besökte ett konstmuseum med en utomhusutställning!
Väl hemma igen har vi återigen kommit igång med att personspåra! Här tar vi en härlig skogspromenad medan spåren ligger till sig! Efter att vi en tid nu gått ett par spår i veckan så börjar vovvarna att bli riktigt duktiga. Lily tyckte att hennes första spår ute på ett öppet och och ganska blåsigt fält var lite klurigt, men övning ger färdighet! De senaste gångerna har hon klarat svårigheterna i spåren galant - spårnoga och i ett behagligt tempo.
 
Isas senaste spår var knepigt värre, då hela tre harar passerade spåret under tiden som spåret blev lagt. Det var kul att se hur hon löste det, spårade snabbt och effektivt med nosen i marken. En bit in på spåret kunde jag se hur lockad hon var av den ljuvliga hardoften och då var det extra roligt att se hur hon samlade ihop sig och fullföljde hela spåret. Först när det var slut och vi var på väg hem så kunde hon inte låta bli att äntligen få sätta upp nosen i vädret och dra in alla spännande dofter som nyligen skuttat över vägen.
 
Spårbegåvningen Dicho som alltid haft ett så lugnt och lagom tempo i spåret gjorde till en början några spår i ngt för hög fart. Förmodligen berodde det på att han var lite för ivrig i pur glädje av att återigen få ägna sig åt sin favoritsysselsättning, men efter att jag låtit honom röra på sig ordentligt före spårselen sätts på så har han nu lagt in en lägre växel.
Förra hösten tog fotograf Laila Berglund en serie fina bilder på Lily och här kommer ännu ett av dessa underbara foton!
Från en blomma till en annan - måste bara visa denna otroliga Ingrid Bergmanros, som jag plockade in från trädgården så sent som för några veckor sedan och som nu blommar så här vackert! För min del får gärna det här milda skånska vädret hålla i sig läääänge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Roligt att höra av er igen. Visst är det skönt med en varm höst. Ha det bra!

2013-11-19 @ 08:02:48
Postat av: Barbro

Vad roligt att du skrivit igen. Trevlig läsning och jättefina bilder. Håller med om att det är skönt med den milda hösten. Får gärna hålla i sig långt in i december! Kram

2013-11-19 @ 22:06:24
Postat av: Petra Merci & Ester

Låter som en härlig weekend . Och vad flitiga ni är i spåret :) Satsas det på en ny svch nästa år ?
Ha det bra och sköt om er. Kram Petra

2013-11-20 @ 11:15:09
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Anneli

Vilken härlig ros! Söta Lily, kul att hon fick sig en lekstund med kusin Pandora. Ni verkar ha haft riktigt fin omgivning där ni bodde. Vi ses nästa helg!

2013-11-28 @ 11:25:29
URL: http://www.la-sirenitas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0