Älskade födelsedagsbarn!

Till våra älskade majbarn ISA och DICHO kommer här massor av födelsedagskramar från oss alla! Lillsyrran Lily skickar också med några härligt blöta pussar till dem!
 
                               Are you talking about us!
 
Isa, som otroligt nog fyller sex år den 3:e, var vår första perro och även familjens allra första hund. Hon banade så småningom väg för våra två andra perros. Mats var ju inledningsvis något tveksam till att skaffa hund överhuvudtaget, men tack vare denna ljuvliga perrotik upptäckte både han och hela vår familj hur härligt det är att vara hundägare och vilken underbar hundras perron är. 
 
 
Isa har ett härligt temperament (viftar gärna svans åt allt och alla samt leker med alla hundar oavsett deras ålder), dessutom har hon en fantastisk energi - tröttnar aldrig på att träna och när träningen är slut så dröjer hon sig gärna kvar en stund extra, som om hon tänkte: - Vem vet matte kanske ångrar sig och tar ett pass till! Hon gillar all form av träning, men blir ändå extra glad när hennes älskade belöningsbollar packas ner inför ett lydnadspass med sin träningsgrupp. Enda gången som det börjar märkas att hon trots allt blivit lite äldre är i lek med Lily o Dicho, då hon tidigare än förr avbryter leken och istället lufsar runt i trädgården. Fast på söndagarnas perroräffar i Käglinge är hon nog ändå en av de mest lekfulla krullisarna och leker då gärna med de yngre hundarna som oftast har lite mer spring i benen!!
 
 
Under pälsmassorna tittade häromveckan en kortpälsad och vältrimmad liten Isa fram - sötare och ungdomligare än någonsin med massor av energi sin slanka kropp! Som sig bör i egenskap av att vara den äldsta av de fyrbenta i familjen är hon också den som ser till att fostra Lily, så att hon inte hittar på för många hyss. Om lilltjejen t.ex. biter på någons sko visar Isa henne vad som gäller genom en lätt morrning och Lily uppfattar då direkt hennes tydliga budskap. 
 
Den 8:e är det så min ögonsten Dichos tur att fylla år och han blir otroligt nog då 4 år! Han är en underbar och snäll perrokille, som med en ett-årig lillasyster nu gått från att vara lillebror till att bli storebror. En mycket vänlig sådan, som gärna leker med den lilla och som aldrig skulle komma på tanken att vara elak mot henne eller att stjäla de leksaker som hon leker med. Han lämnar till och med ifrån sig sina egna leksaker när det lilla rivjärnet kastar sig fram och griper tag i dem! Hennes mat däremot kan det ibland vara svårare att stå emot, för till skillnad från de äldre hundarna så äter hon bara sååå långsamt!
 
 
Dessutom är svart-vita Dicho snygg att titta - bra linjer och en fin muskulös kropp, vilket genom åren resulterat i flera uställningsmeriter! Under det gångna året har han också blivit pappa till en fin dansk valpkull och det ska bli så spännande att få följa dem i framtiden!
 
 
Utöver att Dicho formligen älskar spårning av olika slag och då speciellt viltspår, så har jag nyligen också börjat en rallylydnadskurs med honom och det verkar han tycka är toppenkul. Det roligaste träningspasset så här långt var nog ändå när husse var stand-in för mig, då tyckte jag allt att Dicho var lite extra upplivad och glad efteråt. Han höll sedan ett extra öga på Mats resten av kvällen, som om han tänkte att min roliga husse kanske har ännu fler överraskningar i bakfickan!
 
Hipp, hipp, hurra - på mina underbara hundars födelsedá!/Louise

Kommentarer
Postat av: Petra & Timja

Ja äntligen känner även min familj att det är härligt att ha hund tack vare Timja! Grattis till vovvarna!

2013-05-02 @ 21:59:15
Postat av: Anonym

Grattis Isa!

2013-05-03 @ 16:19:32
Postat av: Yvonne

Grattis :-)

2013-05-06 @ 14:12:49
Postat av: Maria Holmgren

Ja du, vad i hela friden skulle man göra utan hund?
Du har ju tre så jag förstår att det går i ett. Pussa födelsedagsbarnen från mej.

2013-05-06 @ 15:25:07
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Torine

Gratulerer så mye med mai fødseldagsbarnen :-)

2013-05-06 @ 15:56:03
Postat av: Barbro Andersson

GRATTIS Dicho önskar dottern Lykke med familj.

2013-05-08 @ 11:01:25
Postat av: Åsa

Dicho ett jättestort GRATTIS på fyraårsdagen från mamma Zelma och mormor Trizza. Resten av familjen grattar också.
En mängd födelsedagspusar till en riktigt vacker, snäll och go perrokille med en suverän nos!

2013-05-08 @ 20:51:55
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Fanta m flock

Födelsedagarna avlöser varann... Ett STORT grattis till Isa och Dicho!! Hoppas ni fick mycket gottis! :-)
Det är kul med kurs, Daffy och jag ska börja rallylydnadskurs. Har saknat kursandet.
Må så gott!
Kramar Annica o co

2013-05-09 @ 22:41:56
URL: http://Www.nogg.se/fanta
Postat av: Petra Merci & Ester

Grattis till alla dina fina krulltottar .
Här har vi 2års kalas den 20de Maj.
Otroligt vad fort tiden går :)
Kram Petra

2013-05-13 @ 17:02:48
URL: http://www.nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0