Strandlek och konstrunda!

Under påskledigheten har det så här långt varit mycket blandat väder. Den inledande dagen tittade solen fram och inemot kvällen hann vi med en en avstickare till havet innan det blev mörkt, för en härlig långpromenad och för att hundarna skulle få sträcka ut sina lurviga utefter stranden - som de sprang! Lily som är minstingen av de tre och mindre än både Dicho och Isa trummade på med sina små ben - hon kan numera få upp farten rejält och håller utan problem samma hastiget som med de övriga två. Bilderna är tagna med min mobil och i motljus, men jag tycker ändå de blev ganska ok - de ser svart-vita ut och visar med vilken fart och fläkt de tar sig fram!
 
                                                   Perrorace!
 
Utöver de traditionella påskmiddagarna, bl.a. har våra barn med respektive hälsat på här hemma för trevligt umgänge och en bit mat. Tänk, att de än i dag som vuxna uppskattar att få leta sig fram i vår trädgård för att försöka hitta de godisägg som Mats och jag så omsorgsfullt gömt undan. Fast det heter ju att det är påskharen som ännu en gång hittat hem till oss!
 
 
Så har vi också en annan tradition under påsk och det är att tillsammans med våra kära vänner Marie och Lasse åka på KONSTRUNDA - här i Skåne innebär det att en mängd konstnärer visar upp sina alster i samband med just denna helg. I år åkte vi inte så långväga som vi brukar. utan startade söder om Lund, n.b. på Alnarps samlingsutställning. Därefter styrde vi kosan mot Landskronatrakten där vi också avverkade en hel utställare. Till Lasses stora glädje (hur många sms var det nu som du skickade från killbilen till mig i tjejbilen, typ: "Ska vi fika snart?) så klämde vi också in ett stopp med ett fikabesök i Västra Strö (väster om Eslöv), som även i år serverade smaskiga sillsmörgåsar till otroligt förmånliga priser. Eller vad sägs om två mackor, kakor och dricka för två personer - under hundralappen! Ett besök där kan verkligen rekommenderas! 
 
 
Mats och Lasse ser här ut som två riktiga konstkännare, som med säker blick synar färgprakten på väggarna (fast jag är osäker på om Mats håller händerna för ansiktet eller måttar avståndet till tavlan framför sig??). Inte konstigt attt ni fick frågan från en av utställarna om ni själva är konstnärer! Marie, du ser naturligtvis också hemtam ut i konstens underbara värld och just de här tavelmotiven gör en ju precis så glad som du ser ut, för i brist på vårvärme utomhus så är det väl underbart med alla dessa härliga sommarmotiv! Tack för ert alltid lika trevliga sällskap och för alla glada skratt - ser nu fram emot att snart få uppleva den här blomsterprakten i verkligheten!
 
 
                  Ha nu en skön avslutning på påsken!
                                                                             Louise & Co
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Hansson

Tack själva för en mycket trevlig dag!

2013-04-01 @ 18:38:15
Postat av: Petra Merci & Ester

Härliga bilder och härlig påskvecka !
Här är det slut på ledigheten nu.
Och idag åker grabbarna till Malmö igen .
Kram på er Petra

2013-04-05 @ 09:04:20
URL: http://www.nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0