Ljuvliga Lily, Lyckliga Lykke, Mysiga Melker och anti-skällträning!

Efter några månaders uppehåll från utställningsvärlden, var det så dags för Lily att återigen pröva sina vingar (eller rättare sagt sina tassar) i ringen. I helgen deltog hon nämligen på en inoff. utställning i Hässleholm. Den pågick under två dagar och på söndagen var det sammanlagt 313 hundar anmälda.
 
Domare av perrorasen var Fredrik Nilsson och av döma av hans inledande omdömesrad så måste hon ha gjort ett gott intryck på honom: 10 mån tik som kommer in och äger ringen! För övrigt: bra huvud, mkt bra bett, passande pigment, bra hals, välvinklad fram, passande bröstkorg för sin ålder, bra vinklar bak, rör sig mkt bra från sidan, kunde vara ngt starkare fram samt välvisad. BIR och HP, vilket gjorde att hon några timmar senare också deltog i gruppfinalen tillsammans med ett tjugotal andra hundar. Det gjorde hon med den äran och slutade som grupp 4:a. Bra jobbat Lilytjejen - lika pigg och glad som alltid!
 
 
Här kommer ännu en hälsning från Dichodottern Lykke, som nu vid fyra månaders ålder för första gången i sitt unga liv blivit av med sina krulliga lockar. Matte Barbro berättar att hon är en glad och självständig tjej som sprudlar av energi - mkt hund för pengarna med andra ord! Energiknippet Lykke (med sina 11 kg mäter nu 38 cm över marken) vill helst att det ska hända ngt hela tiden, så nu tränas hon dagligen i passivitet av olika slag. Lagom är alltid bäst!  
 
 
Häromveckan började Lykke på valpkurs och det tycker hon är roligt, men det bästa är nog ändå leken med jämngamla kompisar efter träningspassen. Under promenaderna hemmakring går hon oftast lös och är då duktig på att komma vid inkallningar. Från att hon som liten valp skuttade runt som en liten känguru har nu också hennes koppelträning börjat att ge resultat, så att hon numera klarar av att gå lugnt och stilla med alla fyra benen i marken. 
 
Har precis fått en till hälsning och denna gång från Åland där Lilys snygge bror Melker bor! Nog syns det att de två är syskon - lika som bär! Tack, Lena och Ronja för fint foto!
 
 
På tal om att ta det lugnt och stilla, så har jag här hemma nu äntligen påbörjat den där träningen som man så lätt skjuter framför sig och som en en del av er säkert också funderat på att ta tag i. Ja, just det jag tänker på hundarnas skällande när det knackar på ytterdörren!
 
Flera hundar i samma familj drar gärna igång varandra, så det ska jag nu jobba för att få ordning på. När vi hade en hund  - inget skall alls, med två hundar lite mer och med tre hundar ännu ngt mer! Problemet är bara att den här typen av träning gärna rinner ut i sanden för den är ju onekligen lite tråkig, så här gäller det att jag får ta mig i kragen och se till att träna regelbundet!
 
I lördags delade jag till en början upp hundarna två och två, för att först lära var och en vad det hela gick ut på. Medan Mats sprang runt huset och skiftade med att knacka på vår köksdörr respektive ytterdörr samt gick in och klev ut - om och om igen. Isa var den som satt knäpptyst hela tiden efter hon förstått att det skulle vankas korvbitar till den som klarade uppgiften. Hon fick också vara den som tränade i par med de andra två. Sedan var det dags att träna alla tre på en gång. Vår hall har tre öppningar in mot andra rum, så varje hund fick en egen plats att vara på. Dicho låg i sovrumsöppningen och Lily mot matrummet, medan Isa satt i dörröppningen mot vardagsrummet. Till en början så gav både Dicho och Lily ifrån sig några skall, men när de såg att det då bara var Isa som fick belöning så upphörde deras antydningar till skall.
 
Det gick förvånansvärt snabbt att få alla tre att att bli kvar på sina platser under tystnad. När sedan turligt nog en av våra grannar knackade på en halvtimme senare, så blev det ett perfekt tillfälle att testa dem ännu en gång! Övning ger färdighet, för Isa var tyst som en mus och blev överlycklig när hon såg att det var hennes favoritgranne, Dicho skällde lite tyst två gånger och lillstumpan Lily ytterligare några gånger innan tystnaden sänkte sig i vår lilla hall.
 
Vad kloka och förståndiga våra perros är, som så fort kan förstå och klara av olika uppgifter som vi ger dem! Nu gäller det bara att jag också är klok och förståndig och fortsätter att anti-skällträna dem med jämna mellanrum, för att de ska komma ihåg vad som gäller när vi får besök.

Kommentarer
Postat av: Yvonne och Abby

Vad duktiga ni är!!!

2013-03-05 @ 21:41:57
Postat av: Anneli

Jätteduktiga ..grattis! Vilken härlig inledning på kritiken! Söta Melker fick var med på bild också:) Vet av erfarenhet att det går att få bort skallet även på flera. På affären är vi noga med att träna och där är de tysta även om det kan gå lång stund mellan kunder vissa dagar. Hemma är de inte tysta!Man blir ju förvånad när man hälsar på en perrofamilj och inte får sig en utskällning vid dörren. Men visst vore det skönt att slippa!

2013-03-06 @ 10:49:03
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Petra & Timja

Grattis till det härliga omdömet!
Vi ska på utställningsträning i Helsingborg på söndag, ses nästa söndag istället!

2013-03-06 @ 21:22:42
Postat av: Ing-Marie&Igor

Grattis Louise och Lily!!! Såg att Petra ska till Hbg på Söndag kanske det blir så för oss också. Har inte bestämt mig än.

2013-03-07 @ 19:22:16
Postat av: Fanny och Messi

Stort grattis till snygga syrran! Är ett nöje att läsa om era fina resultat :) På lördag är det dags för min premiär i ringen, inoff. utställning och matte är nervös. Ha det så bra och fortsatt lycka till med anti-skällträningen, det är något vi också borde ta tag i:) Kram från brorsan Messi!

2013-03-11 @ 20:27:40
URL: http://perronmessi.blogg.se
Postat av: Fanny och Messi

Tack så mycket! Vi är så otroligt nöjda och glada över dagen :) Kram från oss!

2013-03-16 @ 17:50:23
URL: http://perronmessi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0