My Dog

Efter några toppenfina dagar i Göteborg är vi nu hemma igen i ett soligt och vackert Lund, så efter två dagars inomhus-utställning var det fantastiskt skönt med en långpromenad under en värmande sol! Isa (som haft goa dagar hos en grannfamilj) och Dicho (som haft det mysigt med Maribel) har också haft bra dagar. Utställningsdagarna däremot har det varit grått och regnigt och sådant väder är väl ok då vi tillbringat så många timmar inomhus. För övrigt hade vi ett mycket bra boende på Clarion Collection, med lagom avstånd från mässhallarna (20 min. promenad) och god mat samt trevligt umgänge med Anneli (kul att träffas igen) och Susann. En stor kram och ett tack även till dig Mats som följer med mig och hundarna på olika utställningsäventyr -  i egenskap av "logistikchef", så har du tagit på dig uppgiften att heja på oss, bära packningen samt att serva på olika sätt och det är guld värt!
 
Utöver umgängestiden i mässhallarna var det ibland svårt att hitta tillräckligt med tid för att umgås med dalagänget fullt ut (utst.dag ett var vi inte tillbaka på hotellet förrän inemot kvällen och nästa dag var det ju hemresedags), men vi få vara tacksamma för det lilla! Dessutom doftade ju Lily så outhärdligt gott för Alvin, så de fick hålla sig ifrån varandra så mycket som möjligt. Vi lyckades alla fall att hitta ett och annat utrymme i hotellkorridoren så att Lily fick lite umgänge med "mormor" Anneli. Efter en stunds gosande fick sedan A-li några härligt blöta pussar av lilltjejen, så nu kan hon nog klara sig till nästa gång vi ses - hoppas det blir snart! De långa korridorerna var också toppenbra för utställningsträning, så där fick både Lily och Ester springa några vändor. Tack, Anneli för bilderna i mässhallen!
 
Hur det gick? Mycket bra får jag väl säga och framför allt är jag nöjd med Lilys otroligt härliga attityd i både ringen och i den stimmiga miljön runtomkring, för hon är bara så cool! Hon hälsar på alla som vill klappa henne och kan ligga ner och vila även om ljudnivån är enormt hög. Hon verkar också tycka att det är kul att vara inne i ringen och det är en känsla som jag hoppas att hon ska behålla i framtiden i allt hon gör - glädjen över att utföra olika sorters uppgifter och arbeten. Hon passar också gärna på att, i väntan på att bli hanterad av domaren, lägga sig ner på rygg för att jag ska klia henne på magen - för det är ju bara så skööönt!  Dessutom har hon en fin förmåga att kunna varva ner ordentligt inför kommande ringvisningar och hon sover gärna i sin bur i en skön och avkopplande sovställning. Det var som vanligt också toppenkul att träffa en massa trevliga perromänniskor, som kom från både Sverige och Norge och som bidrog till en härlig stämning både inne och utanför utställningsringen.
 
Första dagen var det sammanlagt 22 anmälda perros och domare var polacken Andrzej Stepinski. Lily gjorde en mycket fin prestation och denna härliga perrotjej belönades med att bli Bästa valp med följande kritik:
 
Very good size and proportions. Really nice outline. A little too close behind on the move. Very good angulations, both ends. Excellent head and expression. Really free mover.
 
         BIM Skogsville´s Hold it Don´t Drop it och BIR La Sirenita´s Bonnie
 
45 minuter efter att perrorasen var avklarad (BIR blev Nissadalens Fiona och BIM Speedie) kallades vi till BIS-final för Bästa valp - snabba ryck med andra ord! Tur att jag hade gjort några smörgåsar att kasta i mig, medan Lily fick en näve torrfoder att smaska på för att få lite extra energi innan det var dags. Tack, vare att hon sovit en lång stund på förmiddagen så kändes hon förvånansvärt fräsch inne i finalringen och jag var så nöjd med att hon ännu en gång lyckades att göra så bra ifrån sig. Det var också kul att få delta i My Dogs pampiga finalring, med mycket publik och en härlig stämning! 
 
 
Dag två fick vi gå upp redan kl. 6.00 för att hinna packa in våra pinaler i bilen och rasta Lily ordentligt samt äta en lång frukost. Anmälda i rasen var nu 16 st. och valparna dömdes av Ann-Christ. Johansson, medan de äldre krullisarna hade den norske domaren med det spanskklingande namnet Di Lorenzo Antonio.
 
 
Lily var så duktig och slutade så småningom som nr två bland valparna och fick även denna gång mkt fin kritik, som inleddes med: Tilltalande o mycket lovande tikvalp med vackert feminint huvud ...
 
 
När det sedan blev dags för de äldre krulltottarna, så blev det spännande värre då Alvin först slog till med att bli bästa hanhund. När Ester därefter tampades om att bli bästa tik, så steg spänningen och jag gjorde mig redo för att kunna hjälpa Anneli med en av hundarna om båda skulle gå vidare. Ester var snubblande nära att bli Bästa tik, men tvåa är inte heller fy skam! Slutresultatet blev: BIR Alvin och BIM Forevertobe Fiona. Grattis La Sirenita´s/Anneli och Petra för fina framgångar!
 
Kort och gott - det har varit en mycket trevlig vistelse på My Dog och jag hoppas att vi kommer att åka dit fler gånger! Lilys långa och fina päls är snart bara ett minne blott, för inom de närmaste dagarna ryker den all världens väg - innan tovorna börjar att ta överhand! Det ska bli så spännande att se vad som döljer sig under pälskappan! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Kommentarer
Postat av: Anneli

Härliga Lily hon är så bedårande,glad,cool,snygg. Hon har allt o en proffsig matte dessutom :) GRATTIS till BIR valp och tack för trevligt sällskap. Kram Anneli Susann o Co

2013-01-05 @ 17:38:12
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Yvonne och Abby

Härligt att läsa - Grattis! Visst är hon fin din Lily.

2013-01-06 @ 18:45:19
Postat av: Mia Joelsson

Grattis! Vilket team ni är du och fina härliga Lily. Håller med Anneli - hon har allt inkl en toppenmatte. Stora kramar till er båda från en väldigt stolt "farmor" och pappa Manne förstås.

2013-01-06 @ 20:22:16
Postat av: Petra Merci & Ester

Stort grattis till dej och din härliga tjej. Underbart med en sån cool hund. Och tack för grattiset till oss.
Kram Petra

2013-01-06 @ 22:18:49
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Barbro Andersson

Vad roligt att det går så bra. Ni är jätteduktiga. Vad har ni mer planerat i vår?

2013-01-07 @ 22:12:36
Postat av: Fanny

Stort grattis syrran! Är så roligt att följa era fina resultat :) Idag rök mina lockar också och under döljde sig en helt ny kille! Så skönt tycker jag :) ha det så bra och hälsa familjen! Kram från brorsan

2013-01-07 @ 23:26:31
URL: http://perronmessi.blogg.se
Postat av: Maria Holmgren

Grattis till den snygga tjejen. Vilket pälsmonster.

2013-01-08 @ 14:34:22
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Anonym

TACK för Lily-gratulationerna - det värmer!/Louise

2013-01-11 @ 20:55:40
Postat av: Anna Nygårds

Grattis! Vilken fin tjej. Blir nåt att tampas med i ringarna ;).
/ Anna ,Rolex & Vinna

2013-01-15 @ 09:24:55
URL: http://www.nogg.se/annaochrolex

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0