Barndomskompis, valphälsning och viltspår!

Tidigare i veckan har jag och Lily tillsammans med Petra och Timja gjort en härlig utflykt till Skryllegårdens skogsområde i höjd med Dalby. Vi inledde med att perrotjejerna gick några personspår i kuperad terräng, vilket de klarade galant med full fokus på spåruppgiften. Därefter tog vi en långpromenad och då passade de naturligtvis på att leka av sig det mesta eller ....? Nä, de är närmast outröttliga när det gäller lek och det var bara en kort stund som de tog det lite lugnare, sedan var det full fart igen! De två krulltottarna har ända sedan de var riktigt små funnit varandra i leken virvlar. Innan hemresan försökte jag sedan att ta några bilder på dem med mobilen, men under trädens skugga blev inte kvalitén på bilderna så bra. Här kommer istället några goa foton på dem som valpar inför att Lily och Timja senare i denna vecka blir hela 10 månader (bara några dagar skiljer dem åt), som en påminnelse om hur stora töserna har hunnit att bli sedan dess!
 
                     Två lekande chokladpraliner blir en!
                             Hänger du med , Lily?
Petra, varför använder du dina krulliga morgontofflor utomhus?
 
Imorse vaknade jag till en klarblå himmel och ett underbart solsken med två plusgrader - härligt uteväder med andra ord, så Lily och jag styrde kosan mot Käglinge för ett lydnadspass! Sammanlagt var det 14 st hundar på plats och med två undantag bestod gruppen enbart av perros i olika åldrar. Med så många fyrbenta där några också var nya i gruppen, så blev det inledningvis lite rörigt. Det var nyttiga störningar för Lily - när hon väl fått fokus på själva träningen så var det minsann inget fel på motivationen. Hennes inomhusträning i olika moment har nu börjat att fungera riktigt bra även utomhus, t.ex. sättande i grupp då hon lyckades att sitta kvar trots att det var några andra hundar som reste sig upp. 
 
Här kommer nu en valphälsning från en av Dichos valpar som bor i Danmark. Han heter Alberto i sin stamtavla och var den sistfödda och den mest stadiga i hela kullen, Dessutom var han den som var mest framåt och mest energisk av de små liven. Han är stubbsvansad och har också har den ljusaste pälsen av alla fem (beige med vita tecken). Av sin nya familj har han nu fått det passande namnet Hector, snyggt namn tycker naturligtvis vi eftersom vår son heter just så!
 
Hector är en både lättlärd och arbetsglad liten kille på snart fyra månader (märkligt nog fyller kullen samma datum som Lily, som den 7:e blir hela 10 mån.), som alltid gör sitt yttersta vid träning av olika slag, (som t.ex. vid inkallning, då han kommer som ett skott) för att sedan få det ta del av det efterlängtade belöningsgodiset. En gång i veckan går han på valpkurs och det verkar han tycka är kul. Dessutom ska han snart sätta igång med jaktmotivationsträning, för hans husse är jaktintresserad så det lär bli mycket av den varan i framtiden! Spännande! Det kommer han säkert att bli duktigt på för han har ju gott påbrå, med en mamma som används som jakthund och så pappa Dicho som älskar att viltspåra och som har blivit både Svenskt viltspårschampion och Årets viltspårsperro 2011. Därutöver gillar han också att ta långa sovmorgnar (låter väl härligt) och att få gosa och kela en stund med de tvåbenta innan det är dags att gå upp ur sängen. 
 
Här kommer några bilder på den söta och goa nallebjörnen Hector! 
 
 
Apropå viltspår, så börjar det nu snart att bli tid att för mig att sända iväg vandringspriset till den vinstrikaste viltspårsperron för år 2012. I grevens tid har jag nu äntligen ingraverat Dichos namn och om man tittar på perronamnen på prisets vänstra del så är det ju otroligt kul att de inleds med Lilys pappa Manne, som var den första perron som fick priset. Han har därefter haft många fina framgångar i spåret, bl.a. Nordisk viltspårschampion. Under honom kommer sedan Isa som fick sitt namn ingraverat för sina fina resultat under år 2009. Därunder kommer så Dicho som 2011 lyckades med bedriften att bli både Champion och Årets viltspårsperro under en och samma höst! För övrigt gick han sitt första riktiga viltspår så sent som på sensommaren samma år - en riktig naturbegåvning!
 
                                
      En stor gratulationskram till Dicho när championatet är ett faktum!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Gullig den där Hector.

2013-02-03 @ 18:25:40
Postat av: pia wennersten

Hej Louise! Vilken tur att du tar tag i mig och säger år mig att blogga. Det är inte det att vi inte gör något utan det har bara blivit så. Jag lovar att blogga under denna veckan. Vad fina dom små tjejerna är samt lilla Hector ser också helt underbar ut. Men så har han ju också en fin pappa. Kul att höra att Mariel trivs för då mår man ju bra själv. Sofia är i England denna helgen så jag skall hämta henne på Landvetter inatt. Kra Pia,Evita o Thea

2013-02-03 @ 19:21:10
Postat av: Petra Merci & Ester

Vilka goa perrotjejer ni har :) Och Hector ! Vilken raring.
Nästa helg kommer mina pojkar till Malmö. Tyvärr jobbar jag på fredagen och kan inte följa med :(

2013-02-03 @ 21:36:32
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Petra & Timja

Så söta! Tiden har gått så fort! Hector ses jättefin ut!

2013-02-04 @ 20:50:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0