Sommaren är kort!

Efter underbara semesterveckor är vi nu tillbaka i Skåne igen! Ja, även om sommaren inte är över på länge får man hoppas, så är denna efterlängtade årstid alldeles för kort varenda år! År 2013 kommer vi alla fall att minnas som en solig och varm sommar och det kan man ju leva länge på, men låt den ändå få stanna kvar lång tid framöver! För vi kan ju aldrig få för mycket av värme och sol -  i synnerhet inte efter en så lång och utdragen vinter som vi har bakom oss!

 
Mats, jag och Maribel samt krullisarna inledde vår gemensamma semester med att åka upp till sommarstugen i S:t Annas skärgård - att få komma dit i ett strålande sommarväder och sedan få njuta av det vackra landskapet från morgon till kväll samt få sola och bada varenda dag är verklig LYCKA, både för två- och fyrbenta!!
 
Dicho och jag gör oss redo för långsimning!

Årets stora bad-händelse i år har varit att 6-åriga Isa för första gången i sitt liv simmat mycket och länge av egen fri vilja. Redan förra sommaren var hon på gång, men då blev det bara korta simturer. Häftigt att nu få se hennes glädje när hon på egen hand tog sig ut på djupt vatten och hämtade in sin älskade boll. Träningen med flytväst har nu alltså gett resultat! Tidigare år har hon alltid stannat som fastfrusen så fort vattnet nått upp till hennes hals, men med hjälp västens handtag har jag styrt ut henne på djupt vatten och då har hon inte upplevt övergången från grunt vatten så obehaglig. När hon sedan vant sig vid simturerna, så togs västen av och hon gjorde samma sak utan den! Vilken kick, så säg aldrig att det inte går att lära gamla hundar att sitta!
 
 
Dicho har varit lika modig i vattnet som tidigare somrar och kastade sig från bryggan redan första dagen som vi badade, som vanligt har han och jag tagit härliga långsimningar före frukost! Alltid lika uppfriskande och skön start på dagen, men när jag därefter även skulle vattenträna de två andra krullisarna och att det sammanlagt kunde innebära att jag låg i ca två timmar i vattnet så var det skönt att ha våtdräkten på. Lily tog det lite lugnare i böljorna de blå, men kommer förhoppningsvis att simma för egen maskin innan sommaren är över! 
 
La Sirenita's kennelträff i Smedjebacken har också varit ett roligt inslag under semestern tillsammans med dogsen för Mats, jag och Maribel till Dalarna. Det blev tre fullspäckade dagar med en massa skojiga aktiviteter och trevlig samvaro med andra perro-människor! Det startade redan på fredagskvällen med att Lily, efter en intensivkurs med mig tidigare i veckan, klarade anlagsprovet i viltspår. Att det sedan var minsta  möjliga tidsmaginal ökade onekligen spänningen i sluter av spåret. Hon spårade i ett mkt långsamt tempo! Vilket förhoppningsvis kommer att göra henne spårnoga, men nu tog hon det lite väl lugnt och sluttiden klarade hon med en "hel" minut tillgodo! 
 
                                    Tipsrunda! 
 
Under lördagen var det gemensam fotografering och en massa roliga prova-på-aktiviteter med trevliga priser! Isa och jag ingick sedan bland tre ekipage som visade upp lydnad på olika nivåer, dessutom var det Manne o Micke samt Ester o Petra. Det fanns också tid för mingel och bad för hundarna, vilket var mkt populärt med tanke på sommarhettan! I den ljumma sommarkvällen som följde återsamlades vi runt ett uppdukat långbord och åt god kvällsmat tillsammans! Söndagen avslutade sedan en intensiv och innehållsrik kenneträff med utställningsträning och fikastund innan hemresan, taaaack för allt! Sååå roligt att träffa alla!
 
       B-kullen med pappa Manne och mamma Nessie! 
                            Lily och brorsorna!
 
Nästkommande helg for vi så återigen norröver och denna gång samlade Anneli oss för ett BPH (beteende- och personbeskrivning för hund) på Märsta BK. Lily och några av hennes bröder samt några andra perros var på plats, för att i 29-gradig värme genomföra olika BPH-moment. Pust! Efter att jag sprutat henne sval med kallt vatten blev det så äntligen Lilys tur, då hon gick ut som sista hund. Jag får nog säga att hon genomförde sin runda med bravur. Hon bjöd inte på några större överraskningar. Däremot var jag positivt överraskad att hon så godvilligt följde med en främmande person, utan att kasta en enda blick bakåt på mitt håll. Dessutom lekte hon av hjärtats lust och bara det var ju en prestation i sig själv i den stekheta solen. Om jag ska utvärdera BPH:n så var Lily både stabil och trygg samt hade förmåga att snabbt lägga olika intryck bakom sig och gå vidare med nya moment.
 
 IMG_5140
 IMG_5166
                               Anneli och sockersöta Garbo (matte, du är också söt)!
 
Efter att ha summerat resultatet och sagt farväl till Anneli, så gjorde vi ett ett stopp i Gröndal hos la familia Blomqvist, innan vi sedan sen kväll åkte tillbaka till sommartugan. Vad lyxigt att få sätta sig vid dukat bord efter flera timmars i värmen ansträngande aktiviteter. Vad gott det smakade med grillad mat - tack för en trevlig kväll Åsa, Arne och Julia! Det var rörande att se hur hemtam Dicho kände sig direkt när vi kom hem till dem, trots att det är över fyra år sedan som han tumlade runt där som liten valp. Tänk, att han fortfarande har barndomsminnen kvar trots att det var så länge sedan!                          
   
                            Mysstund med "mormor"  Åsa!
 
Hoppas nu att ni får en fin inledning på hösten med jobb (hrmm) och annat kul! Vi får väl försöka att bära med oss alla härliga och ljusa sommarminnen, för att lättare klara av höstmörkret när det kommer!/Louise o Co
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Så trevligt med ett blogginlägg igen. Har tittat flera gånger efter nyheter. Ha det gott!

2013-08-19 @ 16:10:17
Postat av: Petra Merci & Ester

alldeles för kort ! Men ni verkar ha haft det toppen , och hunnit med en massa kul . Vi ses väl i Gränna :)
Kram Petra

2013-08-22 @ 18:33:20
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Anneli

Vilken härlig sommar. Jag är så glad att vi fick träffas hela tre helger irad:) kram Anneli Peter o Co.

2013-08-23 @ 07:46:18
URL: http://Www.la-sirenitas.se
Postat av: Helena i Ludvika

Tack för hälsningen :)Det dröjer nog inte så länge innan er sötnos blir en champinjon ;)

2013-08-26 @ 14:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0