Smålandsäventyr!

Vårt Smålandsäventyr började i fredags morse då jag, Mats och Lily bilade iväg norrut! Med siktet inställt på lördagens inoff. utställning i Nässjö, som skulle bli Dichovalpen Lykkes debut i ringen och eftersom matte Barbro just nu hoppar fram på kryckor så hade jag lovat att vara handler åt den lilla debutanten. Dessutom skulle det bli spännande att få träffa Lykke som nu vuxit till en 6-månaders valp! Hade också kastat iväg en anmälan för Lily, när vi ändå skulle dit!
 
Efterom det var så länge sedan som jag träffade Lykke, så behövde jag bekanta mig med henne innan utställningen. Vi bestämde oss därför för att göra ett stopp i Kåremåla (naturligtvis kul att träffa er också - Barbro, Pelle o Emma), innan vi for vidare till Västervik och till Gerd med familj för kvällsumgänge och övernattning. Vi snirklade oss igenom välbekanta orter från A. Lindgrens värld som t.ex. Lönneberga och Mariannelund, för att slutligen komma fram till Lykke med familj och deras fantastiskt fina gård, som taget ur ngn av författerens barnböcker (blev inte ett dugg förvånad att Astrids farmor eller var det farfar?? faktiskt bott i huset en gång i tiden)! 
 
 
Svartvita charmtrollet Lykke tyckte nog att jag i egenskap av "farmor" inledningsvis var lite väl angelägen att komma på god fot med henne, men efter en stund gick det hur bra som helst - fick till och med en puss innan vi for därifrån! Tack, Barbro och Pelle för fikat och för supertrevligt umgänge! Pelle och Emma skulle vi dessutom träffa i Nässjö dagen därpå!
 
Någon timme senare anlände vi fick till V-vik och regnet stod fortfarande som spön i backen. Det hade nu nästintill regnat ovabrutet från det att vi startade resan i Lund. Då är det ju tur att man har goa vänner, som ser till att skapa härlig stämning inomhus istället. Gerd hade gjort det så mysigt med levande ljus, fin dukning och en superb kvällsmåltid och då spelar ju plötsligt inte vädret där ute så stor roll längre! Tack för allt!
 
Efter en god frukost under lörd.morgonen på det femstjärniga hotellet for vi sedan iväg mot ishockeyrinken vid Nässjö Arena. Bra tajming, för Pelle och Emma dök upp samtidigt! Vid först anblicken in i ringarna såg det faktiskt ut som om underlaget var av is, men riktigt så kul skulle det inte bli för det var det spräckliga cementgolver som lurade ögat! Nu var det bara att hoppas att våra perros inte skulle känna sig som Bambi på hal is i den mycket skräniga och kyskåpskalla lokalen! 
 
                                      Uppladdning!
 
När Lykke kommit till ro i hallen och det tycker jag hon gjorde ganska snabbt - såg bara lite fundersam ut en kort stund precis när hon stegade in i röran av hundar och människor (cool tjej, för att vara nybörjare i utst.världen), så tog jag med henne för en kort ringträning! Nu visade det sig att hon inte fick fram hundra- procentig energi tillsammans med mig som hon så nyligen bekantat sig med, så nu fick även Pelle göra sin debut i ringen. Det klarade de verkligen bra båda två  - vilket flott ekipage! Domare John-John Johnsson placerade duktiga Lykke som Bästa valp i rasen med HP. När Pelle sedan ringde hem och meddelade Barbro det fina resultatet samt att han nog var nöjd nu och tänkte bege sig hemåt, så fick han klara direktiv om att det förväntades hemifrån att han också skulle delta i finalomgången! Sagt och gjort - vi bestämde oss alltså för att stanna kvar och det var väl tur! Lykke slutade på en fjärdeplacering i BIS-valpar 6-9 mån efter ännu en fin runda i ringen! Kritiken: Välkroppad o välgående för sin ålder, tydlig könsprägel o feminint huvud med vackert uttryck, tillräckliga vinklar runtom, passande benstomme och bra pälskvalitet. Välvisad. Snyggt jobbat av både handler och lilltjejen!
 
 
Hur gick det då för Lily? Mkt bra, för hon slutade som BIS 2:a bland de vuxna hundarna, efter en jämn och stentuff sista runda i par med en mkt fin dalmatiner. Såå spännande och jag är naturligtvis otroligt nöjd både med hennes insats och den fina kritik som hon fick. Den slutade med meningen: "En helt underbar tik att titta på!" Dessutom är jag helt förälskad i henne, sa domaren!  - Tack, för att du kom hit och visade henne! Ja, kan man bli annat än glad över denna underbara lilla studsboll! BIR, BIG och slutligen BIS 2:a! 
 
                              Bilden lånad från Höglandet BK:s hemsida!
                                                                                                           Fotograf: Pelle
 
Efter den lycksosamma utställningsdagen blev det sedan dags för hemresa! Jag vill passa på att berömma utställningsarrangören Höglandets BK för ett trevligt arrangemang (kylan till trots), med trevliga funktionärer och domare, bra flyt i både grundomgång och finalheat samt fina priser. Lily fick bl.a. en packväska med perfekt passform!
 
Ha nu en bra vecka! Vårvärmen är på väg - vad härligt det ska bli!/Louise o Co 
 
 
 
  
 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa Ericsson

Härligt!!!!

2013-04-14 @ 19:50:11
Postat av: Barbro

Vilken härlig beskrivning av helgen. Roligt att ni kom förbi. Vilka duktiga, fina hundar vi har.
Barbro

2013-04-15 @ 11:33:36
Postat av: Fanta m flock

Oj vilka framgångar ni odlar! :-D
Ni är verkligen gjorda för uppvisning i ringen, vilket team!!
Kramar Annica o co

2013-04-15 @ 13:26:01
URL: http://www.nogg.se/fanta
Postat av: Petra Merci & Ester

Grattis grattis grattis. Ni är så duktiga . Kram Petra

2013-04-15 @ 22:34:41
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Åsa

Ett jättestort GRATTIS till både Lily och Lykke! Fina vovvar och duktiga handlers.
Tusen tack Louise för att du har träffat mina presumtiva valpköpare i Danmark och Skåne.

2013-04-15 @ 23:15:48
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Anneli

STORA GRATTIS KRAMEN från oss alla här i Dalarna..vad ni är duktiga! (lånar också bilden)

2013-04-17 @ 18:59:32
URL: http://www.la-sirenitas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0