Fem månader - stora tjejen och Sofiero!


Inledningen av veckan efter Gränna-eventet har Lily använt till att vila och åter vila. Dicho och Isa har väl också varit trötta, men för dem gick det snabbare att vila upp sig. Därefter har det varit full fart igen! Lily har hunnit med en hel del: träning på hemmaplan, avslutning i valpkursen, fem mån-firande och idag en heldag på hundutställningen i Sofiero. Där har det blivit många möten med både människor (massor av klappar och kel) och hundar - hon har verkligen fått sig en rejäl dos av social träning! Utställningsvane Dicho har gjort henne sällskap, så tillsammans med honom, Mats och mig har hon under dagen fått chansen att närstudera tio perros i ringen. Shandi slutade som BIR, med Bibbi placerad bakom sig - Grattis!
 
Sedan blev det Lilys tur att ringträna och med hjälp av Ki som domare fick hon öva i en tom ring. Det tyckte hon var toppenkul och det var ju så mycket spännande att titta på, så det gällde bara att få den lilla nyfikna tjejen att titta framåt och inte på allt intressant som hände bakom henne! När vi sedan kom tillbaka till vår sittplats, så stod Dicho och väntade på sin tur och var bara så på hugget att också få jobba i ringen! Det är kul att se hur taggade hundarna blir av konkurransen med varandra!
 

 
Helgen har för övrigt handlat mycket om hundar och Sofiero, för under lördagen var jag också på plats och hjälpte till att ställa ut en väns softie (Irish softcoated wheaten terrier). Det är både spännande och lärorikt att få mer insyn i andra raser och att prata med deras utställare är också intressant. Hur det gick? Bra, med tanke på att 2 1/2-årige eng. importen Linus är relativt orutinerad i utställningsringen. VG - klarade domarhanteringen mycket bra (hans största problem är att han tar glädjeskutt när domaren närmar sig) samt ställde upp sig fint, men hade för dagen lite dåligt frånskjut i sin trav. Jag fick nyss en rapport om att han även gjort bra ifrån sig på dagens utställning i Terrier-specialen. Lycka till framöver - fina Linus!
 
Två dagar har ju också inneburit mycket shopping, så nu har Lily fått ett fint handsytt, brunt och rundat läderkoppel, dessutom har det inhandlats laxolja, godis i mängder, leksaker och tuggben av varierande slag. Lily har just nu några envisa mjölktänder som inte vill ramla ut och ge plats åt hennes nya tänder som börjat sticka upp, så nu ska hon få kampa med leksakerna och tugga på ben kvällen lång så får vi se om de trillar ut!
 

              Lily som nybliven 5-mån. perrotjej!
.

Kommentarer
Postat av: Gun

Vilken sötnos hon är lilla Lily.

2012-09-09 @ 21:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0