Kylan har kommit och tre-veckorsvalpar!

Efter en tid då det har varit ovanligt varmt här i Skåne har nu kylan infunnit sig! Minusgrader på nätterna och kallt och soligt på dagarna. Med andra ord - riktigt skönt höstväder med hög fin luft. För att slippa att bli överrumplad på morgnarna av halt väglag, så har nu vinterdäcken satts på bilarna. Dessutom har vi inom det närmaste några långkörningar och då kan det vara skönt att veta att vinterdäcken är på, närmast redan nu på söndag är det dags att åka över Öresundsbron för att få träffa och gosa med Dichos små valpar och det ska naturligtvis också bli kul att träffa er - Hans och Litta!
 
En av de här fina höstdagarna deltog Lily på en prova-på-dag i Lomma BK, då valpar och unghundar testat personspår, sök och uppletanderuta. Aktiviteter som hon redan provat, men som nu skulle det göras i sällskap med andra hundar. Förutom att det är trevligt att aktivera sig tillsammans med andra hundekipage, så är det ju alltid nyttigt med störningar av olika slag. På tal om störningar, så är det väl märkligt att det finns hundägare på skogspromenerad med sina tvåbenta som låter dem leka med de leksaker som lagts ut i spåren, t.ex. så fann jag Lilys kampboll 200 m bortom spåret - tur för henne att ändå spår-slut-leksaken fick ligga kvar.
 
Sök tycker hon också är kul och hennes bruna små ben gick som trumpinnar i sin iver att hitta mig där jag låg gömd under en grans täta grenar. När vi sedan avrundade med en uppletanderuta så sprang hon ivrigt ut i den för att sedan glad som en lärka komma tillbaka med sin trofé i form av en pipande plastleksak. Med på aktivtetsdagen var också en djurfotograf, som plåtade flitigt - ska bli kul att se hennes bilder!  
 
Innan vi for hem så passade jag också på att köra lite ringträning tillsammans med en annan av deltagarna som ville träna sin valp inför kommande utställningar. Vi avverkade några rundor i ringen och lät sedan en av de andra deltagarna agera som domare - alltid smart att passa på när tillfälle ges, för all träning är bra träning! Därefter var Lily mer än nöjd och ni kan tro att hon sov gott när vi kom hem!
 
                                  Skogsmullen Lily
 
Nyss hemkommen från det efterlängtade och mycket trevliga besöket hos familjen Flink i Danmark. Valparna har nu hunnit att bli hela tre veckor och om en vecka börjar valpköparna att hälsa på och glädjande nog kommer en av tikarna att hamna i Sverige. Nästa helg har jag blivit ombedd att i sällskap med den svenska valpköparen hälsa på de små sötnosarna igen. Det gör jag så gärna - bara kul att få mysa och gosa med dem ännu en gång! 
 
Här kommer några smakprov på bilder på de små krullisarna! Tack för hjälpen Amalie!
 
                            Alfredo
 
                          Aron
                          Alba
                        Andrea
 
                           Adrina
Så här trötta blev vi av fotograferingen!
 
            En nöjd pappa Dicho!
 
   
 

Kommentarer
Postat av: Barbro Andersson

Vilka bra bilder. Valparna ser jättefina ut. Längtar till söndag!

2012-10-29 @ 18:49:30
Postat av: Gun

Vilka sötnosar. Nu har jag tittat på Lilybilder på " Lailas".
Verkligen kanonbilder.

2012-10-29 @ 20:35:27
Postat av: Åsa

Gulliga valpar!

2012-10-29 @ 22:37:05
Postat av: Anneli

Söta valpar..o allra sötaste Lily:) Vilka vackra bilder det var hos fotografen! Kram

2012-10-30 @ 18:53:29
URL: http://www.la-sirenitas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0