Hänt i sommarstugan!

Efter härliga veckor i sommarstugan är vi nu tillbaka i Lund igen! Vi och hundarna har haft det så skönt på semestern och de fyrbenta börjar alltmer att hitta varandra i flocken. Häromdagen kunde vi se Dicho svara på Lilys ihärdiga lekinviter, så nu leker de tillsammans alltsomoftast och på morgonen när Dicho på sedvanligt sätt hälsar oss tvåbenta godmorgon med sin sovfilt i munnen, så hugger Lily tag i den andra ändan av tygstycket och envis som bara den håller hon sig kvar i svängarna när storebror springer stora rundor i köket. 
 
I början av förra veckan kom så den efterlängtade sommarvärmen och då blev det äntligen möjlighet till mycket sol och bad. Vattentemperaturen hade efter några veckor med svalt väder gått ner mot 17-18 grader och då var det onekligen skönt att under Dichos och mina morgonsimningar ha våtdräkt på mig. Det är otroligt uppfriskande att starta varje dag med ett morgondopp och det kommer jag verkligen att sakna! Under simningen från brygga till brygga på ca 100 m så har vi också tränat på livräddning. Med jämna mellanrum har jag då kallat på Dicho, så han simmat upp vid min sida för att jag skulle kunna hålla i hans sele medan han simmade med mig mot stranden.
 
Dicho som utan att tvekan kastar sig i vattnet och som sedan simmar i cirklar medan han väntar på mig. 
Solens strålar bildar vackra stjärnor på vattenytan!                      
                             Framme på badstranden!
 
Lily, det lilla grynet fick känning av en urinvägsinfektion i början av vistelsen, så hennes vatten och simträning har vi fått skjuta på! Men hon har knappast haft brist på sysselsättning - lek, bus och massor av social träning varenda dag! I vår skärgårdsby har hon varje dag träffat massor med människor som lekt och kelat med henne. Dessutom har hon lärt känna en mängd barn i skiftande ålder, som sprungit oss till mötes varenda dag då vi gått på promenad. Det har också funnits många tillfällen att träna henne i skogsterräng och nyfiken som hon är har hon tyckt att det varit kul att undersöka allt som döljer sig bakom stock och sten.  
 
                     Bustjejen - med glimten i ögat!                 
 
Hon ser ut som en orm! utropade mina barn när de såg den här bilden.
 
Vi har också haft ett trevligt besök av Dichos uppfödare Åsa och Arne. Just den här dagen var vädergudarna turligt nog på sitt soligaste humör, så vi fick många sköna timmar tillsammans i solvärmen.
 
                                     Dicho och hans                                                
                                     söta mormor Trizza
                                                  
                                               Tre generationer av Perro Rizados (dessutom D:os lika söta mamma Zelma)
 
En av dagarna fick vi också ett oväntat besök i vår trädgård och märkligt nog så var det just den här eftermiddagen som vi för första och enda gången i sommar hade bestämt oss för att äta inomhus. När Mats går ut i köket för att hämta mer mat, så börjar hundarna plötligt att skälla, samtidigt som vi hör Mats ropa: att en älgko med en kalv i bakhasorna just sprungit förbi utanför dörröppningen! Så här i efterhand få jag väl säga att det nog var tur att varken vi eller hundarna befannn oss utomhus när de stressade älgarna genade rakt igenom våra trädgårdsmöbler - skrämda av en personal i lanthandeln som skrek när hon fick se dem springa förbi affären. Man vet ju aldrig vad en stressad älgko med kalv kan ta sig för i ett trängt läge! När vi efter en stund senare släppte ut hundarna, så ägnade de en lång stund till att spåra älg, t.o.m. lilla Lily for omkring på gräsmattan med nosen tätt tryckt mot marken. Tyvärr hann ingen av oss att få fram kameran i tid, men så här vig och atletisk blev i alla fall Isa när hon kände älgdoften högt uppe bland grenarna i en syrenbuske! 
 
 
Den här sommaren började även Isa att simma och efter fem år fick vi nu för första gången se henne ta sig ut på djupt vatten och hämta vattenapporten - om och om igen, vad roligt hon tycker det är att äntligen våga sig ut från den grunda delen! Nästa steg blir att plocka av flytvästen, för nu verkar hon med västens hjälp ha kommit över obehagskänslan som hon upplevt när tassarna tappat kontakten med sandbottnen.
 
                                        Bildbevis
 
Ha nu en skön avslutning på sommaren! För min del kan jag bara konstatera att det snart börjar att närma sig terminsstart och att ännu en sommarledighet har gått alldeles för fort!
 
 
 
                                                                                                           

Kommentarer
Postat av: Petra Merci & Ester

Vad underbart skönt ni har haft det . Vad kul att Isa äntligen vågat sej ut på dupt vatten. Och lillskruttan verkar vara en riktig juvel.
Sommarledigheten ÄR för kort.Vi har redan jobbat 2veckor och är inne på den 3je nu.
Ha det så bra Kram Petra m flock

2012-07-30 @ 20:37:27
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Åsa

Hej och tack för senast!
Bilden är inte på Dichos söta mamma Zelma utan på hans söta mormor Trizza. Du är inte ensam om att ta fel på de fina perroflickorna...
Vad skönt att ni fick fint väder sista veckan i S:t Anna. Åh, va vi blev förtjusta i er lilla by.
Njut nu av resten av sommarlovet och pussa Dicho från oss.
Åsa med familj

Svar: Tack själva! Usch, då vad slarvigt av mig! Båda två är ju lika söta, så det är lätt att ta fel!. Njut ni också av de sista semesterdagarna!/Louise
isaodicho.blogg.se

2012-07-31 @ 11:51:15
Postat av: Maria med hundar

Visst går en sommar fort. Va söt hon är den lilla Lily. Ni kommer väl till Gränna så vi får träffa henne. Njut av det sista av sommaren nu. Kram // Maria

2012-08-05 @ 08:47:19
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Fanny

Hej syrran! Ni verkar också ha haft en toppenbra sommar med massor av nyttig social träning. Och vilka härliga badbilder! Jag älskar vatten men vill helst inte gå där jag inte bottnar, men jag tuffar nog till mig till nästa sommar. Ha det så gott nu när vardagen börjar igen/ Kram Messi

2012-08-05 @ 18:08:26
URL: http://perronmessi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0