Lite berg-och-dalbana!

Idag lördag har vi ett strålande vinterväder här i Skåne, med sol och 10 minusgrader. Lite kallt i vinden, men solen och ett tunt snötäcke gör att det ändå är fantastiskt fint. Jag hade hoppats på en lång utevistelse med både hundarna, men tyvärr så får Dicho nu bara ta korta promenader. För igår fick jag ta honom till veterinär efter att han fått en mycket besvärlig klåda + en infektion på sin kropps mer intima delar samt en släng av förhudskatarr (som jag senaste dagarna hållt i tjack genom att spola rent, men nu triggades den igång också). Både yttre och inre besvär gjorde att han inemot kvällen fick förfärligt ont! Det märktes så tydligt på honom när han till slut inte ens kunde ligga ner. En kombination av den hudirritation han själv åstadkommit under några timmar då jag var på jobbet och kylan vi haft de senaste dagarna har förmodligen orsakat hans problem.

Min sömn föregående natt blev lite halvdan, för även om Mats sov på undervåningen hos hundarna så hörde vi ju alla hur besvärligt Dichostackar´n hade det. Han brukar inte var gnällig i första taget, men nu blev det väl helt enkelt för mycket och att ha huve´t i en parabolantenn är väl inte heller så kul! Stora delar av natten har Dicho suttit upp för att han hade så ont, men idag har det blivit betydligt bättre och nu kan han också ligga ner och få välbehövlig vila - medicinen (Rimadyl mot smärta o inflam. och Fuciderm antibiotikasalva) börjar nu äntligen få effekt fullt ut! 

Här kommer några bilder på två lekfulla hundar, som bara för några dagar var ute i trädgården och lekte så det stod hejdliga till - hälsotillståndet kan verkligen skifta snabbt! 



               Full karriär igen och sedan en kullerbytta!



Imorgon var det så tänkt att Dicho och jag skulle viltspåra med Helene och Cx2, men jag får skjuta på hans spår till nästa helg om han är i form då. Istället får Isa bli stand-in i spåret efter att hon på fm. jobbat med lite lydnad på drop-in-passet i Käglinge. Helene kommer att vara spåransvarig imorgon och hon har lovat att ge sig ut tidigt och lägga spåren i lite annorlunda terräng än den som vi spårat i de senaste helgerna. Det ska bli kul med lite variation! 

Ja, här klämmer jag nu in lite info från sönd.kväll och berättar om dagsläget! Dicho blir allt piggare för varje dag, men tratten får sitta på ett tag till för han slickar sig så fort han kommer åt! Dessutom har en rodnad på pungen också börjat vara, så där måste han nu också bli smord. För hans skull så hoppas jag snart att det blir mildare väder, så att han kan var ute lite längre stunder och inte som nu då han riskerar att läkprocessen förvåras varje gång kylan biter tag i hans utsatta kroppsdelar. 

Isa är däremot pigg och alert! Hon har verkligen fått ett rejält träningspass idag, så nu sover hon så sött - nöjd efter allt som hon varit med om! Spåret hon avverkade idag gick förresten riktigt bra med tanke på att det var länge sedan som hon senast gick viltspår. Sin vana trogen ringar hon ofta och i ganska stora cirklar, men hittar alltid tillbaka. Dessutom har hon också full koll på både band i träden och domare Helene, samtidigt som hon har full fokus på själva spåret. Hon börjar nog bli lite för garvad i viltspåret när hon förutom själv spårningen också pejlar in allt det andra som hänger ihop med pågående aktivitet? Det är kanske dags att prova henne i ett riktigt eftersök, så hon får lite nya utmaningar??  

Ceasars utmaning för dagen blev svårare än de spår han tidigare gått - fullängd och i mycket kuperad terräng. En uppgift som han klarade bra och nu känns det som det är dags för honom att tävla i anslagsklass, men eftersom marken fortfarande är snötäckt så kan det dröja ännu en tid innan viltspårsdomarna erbjuder nya provtillfällen!                             


Kommentarer
Postat av: Gun

Ojdå stackars Dicho, hoppas han snart mår bättre. Ser ju ut som om han kan leka iallafall kortare stunder.

Ha det gott alla.

2012-02-05 @ 20:51:40
Postat av: Louise

Hoppas allt är bra med er i Linköping! Ringer snart! Just nu är Dicho en riktig stugsittare och vistas bara ute korta och lugna promenader. Lekstunden på bilderna - före han blev dålig.

2012-02-05 @ 22:15:12
Postat av: Helene

Hoppas att Dicho snart är frisk igen!



Roligt att se Isa in action i spåret , alla arbetar så olika!



Ja snart är det dags för Ceasar att visa vad han kan!



Tack för hjälpen igår!



Hälsningar Helene Ceasar & Cocos

2012-02-06 @ 08:33:02
Postat av: Petra & Charlie

Hej Louise! Hoppas allt är bra! Roligt att höra att det går så bra i spåret för Dicho. Även om jag inte skriver så mycket på min egen blogg så går jag in och läser andras. Ha det bra. Kram Petra

2012-02-06 @ 19:03:52
Postat av: Yvonne och Abby

Oj, stackars Dicho hoppas han blir frisk snart.

2012-02-06 @ 23:27:43
Postat av: Yvonne och Abby

Oj, stackars Dicho hoppas han blir frisk snart.

2012-02-06 @ 23:27:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0