Ut ur dimman - LP1!

Efter en vecka med sol och fantastiskt skönt höstväder har det nu till helgen blivit betydligt mildare (i telefonsamtal med N-köping, V-vik och Sthlm rapporteras att det fina höstvädret nu dragit sig norrut). Förutom några korta regnskurar har det i inledningen av helgen mestadels varit uppehållsväder, men det är gråmulet och mycket disigt och dimmigt. Inget väder som bekymrar Dicho, men för Isa visar det sig att dålig sikt är lika illa som kvällsträning under lampornas sken. Under ett av helgens träningspass tappade hon en del fokus när hon  hade svårt att urskilja saker som hände runtomkring henne samt att urskilja föremål som vi gick förbi, medan fredagens träning i klart väder gick som en dans. Hennes närsynthet verkar besvära henne alltmer, så nu hoppas jag på fortsatta dagar med klar sikt så jag kan träna henne obehindrat. Jag har nu börjat träna på rutan med Isa på lite mer allvar med en tung bilmatta (som inte fladdrar i vinden som musmattan gjorde och fick Isa att bli lite tramsig), som jag allteftersom kommer att klippa ner till mindre och mindre bitar. Dicho hänger också med på ett hörn, för det är ett moment som han också tycker är rasande kul!.  

Idag har det verkligen varit en intensiv söndag (skulle tro att både jag och hundarna kommer att sova gott i natt) och först nu har jag fått en stund över för att skriva några rader! Dagens första hundaktivitet startade redan tidig morgon, då Isa och jag for till Malmö SBK för att ännu en gång tävla i Lyd 1. Jamän, det är ju klart att efter två ettor så är det lockande att försöka få en till och därmed LP1, så tidigare i veckan kastade jag in en efteranmälan till dagens tävling! 

Den inledande platsläggningen gick fint (10 p) och det kändes otroligt bra att Isa låg kvar trots att en hund reste sig och sprang till sin ägare, vilket inte verkar bekymra henne längre så det känns som hon blivit alltmer trygg i just det momentet. Isa skulle sedan gå in på lydnadsplanen som tolfte och sista tävlande i klassen, så jag fick gott om tid för uppvärmning. Idag var hon lite svårare att få igång om jag jämför med förra helgens tävling då hon var supertaggad från början till slut under hela programmet. När det så blev dags för linförigheten tappade hon lite fokus på mig, men det blev ändå en åtta-poängare! 


                                    Lomma  BK

                                    Malmö SBK

När programmet var avklarat hade jag som alltid dålig koll på de sammanlagda slutpoängen, för jag är så fokuserad på Isa att jag inte hinner titta på några siffror (som förresten Helene skötte på ett föredömligt sätt - hon verkar förresten föra tur med sig!). Jag hoppades nog att poängen skulle räcka hela vägen till en LP1:a, men döm om min förvåning när Isa sedan fick 183 p och därmed också vann hela klassen. Oj, vad kul och trots att dagsformen för Isa inte var på topp, så gjorde hon ändå en mycket bra tävling! Nu ska hon få lite ledigt från lydnadsträningen de närmaste dagarna och jag ska bara låta henne ta det lugnt - lufsa i skogen och spåra lite på skoj. Nästa vecka kör vi så igång med lydnad två-momenten! 


Så här glada är vi efter den senaste veckans lyckosamma tävlingar!     
 
Efter att jag varit hemma några timmar och bland annat hunnit slänga i mig lite middag, så var det klockan tre dags för Dicho att bli drillad i viltspår av med mig och en viltspårsdomare. Eftersom han tappat lite av den fina spårningen som han inledde hösten med, så gällde det nu att få honom tillbaka i gammal god form igen! Han startade öppen klasspåret som var lagt på Skryllegården (ett skogsområde utanför Lund som numera fått problem med en alltför snabbt växande vildsvinsstam) något tveksamt och första hälften av spåret fungerade inte så bra som det brukar - lite okoncentrerat och oinspirerat! Dessutom kunde man se att ett flertal vildsvin alldeles nyligen bökat runt på marken precis vid spårstarten, vilket gjorde honom lite nosig utanför spårlinjen. Hoppas verkligen att man aldrig springer på några av dessa luriga och ibland mycket aggressiva (enligt vad jägare berättat) individer.  


Efter spårningen slappar Dicho tillsammans med dörrstoppshunden Fido!

Ta bort honom - han ligger i vägen!

Spårets senare del gick sedan betydligt bättre och trots att han började att bli trött, så brukade han mer allvar och det allra sista partiet såg faktiskt riktigt bra ut! Framöver ska jag nu backa bandet något när det gäller svårighetsgraden på spåret samt att ge mig iväg till olika skogsområden ännu oftare.  Emellanåt ska jag också låta Isa stanna hemma, för att Dicho ska få ännu mer skogsvana utan att hela tiden bli uppbackad av sin storasyster.    

Kommentarer
Postat av: Katarina med Zoë

Jättegrattis, vad kul att det bara rasslat på för er sista tiden. Bra jobbat!

2011-10-30 @ 20:03:36
URL: http://perrozoe.blogg.se/
Postat av: Susanne oc Ella

Hipphurra,

vad kul. Det är ni väl värda. Pussa lilla vovven från mig och njut av er seger och LP1 :)

Jo vi tränar på här hemma. Vissa moment sitter som en smäck andra är det värre med. Värst är petet att få till fjärren. Vi har som mål att köra LK3 i ridhus i februari, men kanske känner på lite på någon tävling innan om vädret håller sig i fint.

Hoppas vi ses snart

Susanne och Ella

2011-10-31 @ 13:04:00
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Anna & Buster

Jättegrattis till segern Louise!

2011-11-10 @ 10:15:52
URL: http://busterbuse.blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0