Bambi på hal is - knoppen mer än kroppen!


Nyårsafton är nu förbi och Isa och Dicho klarade allt blixt och dunder bra, så för framförallt Dicho som ännu inte upplevt så många årsskiften ännu, så har nog CD-skivan med fyrverkeriljud varit till viss nytta. Dessutom fick de under tolvslaget ligga och tugga på goda märgben intill ett fönster med neddragen rullgardin och med musik i öronen som dränkte en del av smattret utanför huset.

På nyårsdagen sover vi ut längre än vanligt, både tvåbenta och fyrbenta är trötta efter att ha varit uppe halva natten för att fira in det nya året. Det här visar sig bli en dag i slöhetens tecken! Vid tolvsnåret trodde vi oss ha fått så pass mycket energi för ta tag i några praktiska sysslor hemma, som vi bara måste få gjorda innan Mats börjar jobba igen efter helgdagarna. Men efter vinterns hittills mest isiga och besvärliga promenad med hundarna försvann de ambitionerna. Istället har jag sedan legat på soffan och läst en bok, suttit och pratat med Maribel och hennes pojkvän samt inte gjort någonting vettigt alls. 

Det känns faktiskt bra med de dagar då det är ok. att dra benen efter sig, för om man ser på alla årets dagar så är det ju ett betydligt högre tempo på en majoritet av dem!  Jo, förresten jag har haft lite hjärngympa för hundarna, för med tanke på hur lite de kunnat röra på kroppen under dagen så har de istället fått en del aktiviteter för knoppen, bl.a. i träning av deras bakbenskontroll på en pall. Isa blir alldeles till sig av glädje när pallen ställs fram och börjar så smått få allt bättre teknik, medan Dicho behöver mer tid på sig för att förstå övningen fullt ut.

                                  
                   Dicho som tycker livet är allmänt kul och struntar förmodligen i om träningen är ute eller inne!
  
I mellandagarna har jag och hundarna varit på två inomhusträningar och det är inte utan att jag har tyckt att det har varit skönt att slippa snöhögarna och på så vis kunnat träna fler lydnadsmoment. Den senaste träningen var i ett ridhus, då Isa och jag tillsammans med andra perros och några kungspudlar fick möjlighet att var med på den avslutande dagen av tre i träning av olika lydnadsmoment med hjälp av bl.a. klicker. Det var isande kallt i ridhuset, men ändå betydligt bättre än att göra övningarna i djupsnö! Det gällde bara att hålla sig i rörelse så mycket som möjligt, för att inte bli alltför nerkyld.

För Isa som aldrig tränat på detta underlag gjorde passet henne en erfarenhet rikare och när hon väl bekantat sig med allt det nya, så tränade vi framförallt på lydnadsettans moment. Dessutom så provade jag på rutan och här gällde det framförallt att få henne att bekanta sig med den, ställa i sig rutan samt förstå vad som förväntades av henne. Med hjälp av klicker fick jag henne att efter en stund hitta rätt plats och därefter verkade det som om poletten trillade ner, för hon sprang villigt in några gånger och ställde sig på rätt plats. Samtidigt förstår jag ju att det här för många är ett svårt moment och inser att hon har långt kvar innan hon kommer att förstå övningen fullt ut. Kul att prova i alla fall!!

                                   
                                       Isa, inne som ute - full av energi och glad för lekfulla aktiviteter!

Ha nu en riktigt god fortsättning på det nya året! Precis i skrivande stund, så är det någon granne som börjar med ett nytt fyrverkeri (var var han igår?), men hundarna sover lugnt vidare helt oberörda av oväsendet. Skönt!!  


Kommentarer
Postat av: Gun

God fortsättning på det nya året!

Kram Gun

2011-01-01 @ 23:09:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0