Några sommarminnen!

Efter en lång och härlig ledighet är vi vi nu tillbaka i Skåne igen, för nästa vecka börjar både Mats och jag att jobba igen. Hur det nu ska gå, för jag har fortfarande semesterhjärnan påkopplad, vilket bl.a. innebär att jag har lagt undan mitt armbandsur, har inte köpt någon ny almanacka, äter när magen säger ifrån, planerar dagen som den kommer - efter väder och vind...

Före och efter Danmarksutställningen har vi varit i sommarstugan i S:t Annas skärgård. Speciellt den här senaste veckan har varit fantastiskt fin, sol och bad samt klarblå himmel varenda dag - svensk sommar när den är som bäst! Det har blivit många lata dagar i trädgården, med en bra bok eller med ansiktet riktat mot solen bekvämt tillbakalutad i en skön solstol!

Hundarna verkar också ha njutit av sommarens fröjder och framförallt Dicho älskar att tillbringa mycket tid i gröngräset, medan Isa allt emellanåt har gått in i huset och lagt sig på det svala klinkergovlet framför den öppna spisen. De liksom vi verkar trivas med att ha mycket tid för att umgås och att bara vara tillsammans. 


                                                     Livsnjutarna Dicho och ...


                                                                    Isa                                                  

Vi har också hunnit med en del paddling och det är verkligen ett underbart sätt att ta sig fram bland kobbar och skär. Det är så skönt att slippa höra oljudet från en båtmotor och om man har tur kan man komma djurlivet mycket nära, som t.ex. att närma sig den skygga hägern. Själv har jag tagit turer med en enmans-kajak, medan Maribel och Calle här är ute en tur med en havskajak avsedd för två.




Isa har fortfarande lite svårt för att simma frivilligt och när det väl händer, så tar hon bara några få simtag. Hon älskar att bada, men för att vara en vattenhund får hon väl ändå betraktas som något av en badkruka!



Mats är nog också något av en badkruka i människornas värld, men när vattentemperaturen till slut kom upp inemot 25 grader så hoppade han faktiskt också i!



Någon som definitivt inte är harig i vatten är Dicho och varenda morgon startade han och jag dagen med ett morgondopp och en simtur före frukost. Sträckan mellan de två bryggorna är ca 75 m och det klarade han utan några som helst problem! 


                                                 Klara-färdiga-gå!

                                                   Kom igen!

                                                Livräddningsträning!

                                                  Duktig kille!

                                                   Färdigbadat!

Hector tog sig ledigt några dagar i samband med sin 23-årsdag, som vi firade i sommarstugan tillsammans med närmsta släkten.



Hundarna fick till sin stora förtjusning många klappar av alla frivilliga händer och här har både Dicho och Isa  en mysig stund tillsammans med min mamma!




Till slut kommer här några skärgårdsbilder att bära med sig inför den stundande hösten! Åh, jag längtar redan till nästa sommar, för den har som vanligt gått alldeles för fort. Men trots att ledigheten nu går mot sitt slut, så kan man ju alltid hoppas på att sommarvärman håller sig kvar länge till. För att få njuta av fina kvällar efter arbetsdagens slut är också ett bra sätt att hålla kvar sommaren så länge som möjligt!  




  


Kommentarer
Postat av: Gun

Vilka härliga bilder. Visst är det svårt att tänka sig att sommaren är över och jobbet börjar igen. Vi får se fram emot en aktiv höst med hundar. Vilket inte är fy skam det heller.

Härligt att se hur pigg Birgitta ser ut också. Hälsa alla. Kram

2011-08-09 @ 08:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0