Dicho - Dansk och Svensk utställningschampion!

Tillbaka i Sverige igen efter fantastiskt roliga och framgångsrika dagar på en fyradagars internationell hundutställning i danska Vejen, då Dicho lyckades med bedriften att bli dansk utställningschampion och därmed också svensk. Denna underbara hund - han blev bara bättre och bättre i ringen för varje dag som gick.   

 

För att ta det från början så startade äventyret i torsdags, då Dicho gjorde en fullt godkänd insats som domare Filip Johnsson belönade med Excellent. Dicho rörde sig bra och ställde upp som han skulle, men backade något steg vid hanteringen. Domarens kommentar: Du har en otroligt fin hund som skulle ha ett Ck, men p.g.a. steget bakåt blir det tyvärr en slät etta. Jäklar, tänkte jag det får inte hända igen!

Dag två var det den danske domaren Svend Lövenkjaer som dömde och nu gjorde Dicho en fantastiskt bra insats, speciellt i sitt schvungfulla trav (jag tror aldrig han visat sig bätttre i ringen någon gång tidigare). Domaren (tidigare perroägare) belönade denna fina uppvisning med Excellent, ett efterlängtat cert, CACIB och BIR. Härligt med full pott! Domarkommentar: En underbar hund med mycket potential - den ska du vara mycket glad för! Det var också roligt med en domare var som var så genuint intresserad av rasen som Svend och som gärna pratade om olika saker kring perron, som t.ex. hur jag gjorde för att hålla Dichos päls så fin. 

Omdöme: Härliga proportioner, korrekt störrelse, korrekt laengde i ryggen i forhold till hojden, korrekt udtryk, god pigmentering, god skalle, tillstraekkelig forbryst, tillstraekkelig dyb og lang brystkasse, god bredde over ryg og laend, tilpas benststamme med lige forben, moderat vinklet bagstilling, super pels, bevaaeger sig med et meget frie og flydende bevaegelse, en virkerlig flot agua.



Tredje dagen var det Saija Juutilainen från Finland som dömde och även denna dag gjorde Dicho mycket bra ifrån sig. Allt gick som på räls och när domaren bad mig springa en extra runda, för hon ville se hans fina rörelser ännu en gång - kändes det såå häftigt! Kommentar: En väldigt snygg perrohane! Excellent, cert, CACIB och BIR.

Omdöme: 2 years old very typical, nice proportions, korrect body, maskuline head, enough strong muzzle, korrect bite, strong neck and topline, nice low hocks, typical angulations, good coatquality, excellent movement, typical temperament.

Inför fjärde dagen kändes det nu ganska nervpirrande, men också enormt kul och spännande! Skulle Dicho orka att ännu en gång visa sig från sin allra bästa sida och skulle han falla den Nya Zeeländska domaren Davida Brown i smaken. Skulle han klara av den tryckande värmen som vi haft sedan dag två (26 grader med hög luftfuktighet). Mats och jag hade sedan utställningen startade sett till att hushålla med Dichos krafter så mycket som möjligt, genom att hålla honom i skugga före och efter ringvistelsen, mycket vätska, vila, strärkande promenader under svala kvällar m.m. Skulle det räcka??




Själv stärkte jag mig med druvsocker och mycket dryck innan det var vår tur att gå in i ringen. Precis innan vi går in brukar jag sporra Dicho med en bit köttbulle, men nu verkade han inte alls intresserad (Mamma Scan hade väl gjort sitt för den här gången). Istället hittade jag en bit svans från en sönderbiten leksaksmus, som för en kort stund fick honom lite mer alert. Ännu en gång lyckades Dicho att göra ett mycket gott intryck på domaren. Visst var han lite tröttare i steget denna dag och det var väl inte konstigt med tanke på att det var den allra sista dagen, men vilken kämparinsats av min underbara perrokille! Det resulterade i ännu ett Excellent, cert, CACIB och BIR = DANSK och SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Härligt!!  



Vejen-äventyret har varit toppen på många sätt, förutom framgångarna i ringen har vi också bott fint på Gl.Ålbo-camping i en stuga tjugo meter från havet mitt i ett landskap som påminner mycket om Österlen - med lagom reseavstånd (5 mil från Vejen idrottscenter), ätit god mat (speciellt Löverudde - superfin mat o härlig havsutsikt) och druckit god dansk öl samt träffat en mängd trevliga hundmänniskor från en massa olika länder.





              
Vejen-dagarna hade 10.000 anmälningar från sammanlagt 22 länder - inte dåligt! Till exempel var Inger med sin fina Clumber spaniel-hane en trevlig bekantskap. Hon hade med sitt pick och pack rest med tåg ända från Norrland.  Efter att dag ett ha gosat med Dicho och bjudit honom på en mängd köttbullar gick hon sedan under benämningen Mamma Scan. Dag fyra fick de så i hård konkurrens i ch.klass till slut ett välförtjänt BIM och danskt championat! Clumber spaniel-människorna var förresten ett trevligt gäng, som hjälpte, stöttade och hejade på varandra - vilken härlig stämning både i och utanför ringen!



                                                         Hemresedags!

Nu kommer Dichos päls att klippas kort inför höstens träning i viltspår och lydnad. Skönt för både honom och mig, som slipper jobba mer med hans tovor. För honom blir det inte fler utställningar denna sommar, för nu ägnar vi oss istället helt åt sol och bad!

Tack, Åsa för att du mitt i sommarvärmen för två år sedan övertygade mig om att familjens perro nr.två skulle vara en hanhund. Vi är idag så oerhört glada att just Dicho - lakritstrollet med vita sockerinslag blev vår nya familjemedlem, för han är inte bara snygg utan har också så många andra fina egenskaper. Han är t.ex. exemplarisk att resa med - oerhört lugn och med en god förmåga att kunna anpassa sig och fungera bra i olika sammanhang, alltifrån stimmiga uteserveringar till bullriga folkmassor och hundar på ett gigantiskt stort utställningsområde! Dessutom är han lättlärd och arbetsvillig samt har i personspår visat prov på mycket bra nosarbete, så det ska bli så spännande att viltpåra med honom framöver! Därutöver är han mycket kelsjuk och kärleksfull gentemot sina nämaste flockmedlemmar och buffar ofta och gärna med sin nos för att visa att han vill bli klappad. Kärleken till Dicho är ömsesidig - han är min ögonsten! 

Hoppas ni nu alla får en bra fortsättning och ett bra slut på sommaren!  


Kommentarer
Postat av: Maribel

Härligt att det gick så bra och STORT grattis!

Puss på er mina fina <3

2011-08-02 @ 16:58:35
URL: http://minibellan.blogg.se/
Postat av: Fedra

Stort grattis moster!!! Himla roligt att det gick så bra! puss å kram! :) <3

2011-08-02 @ 17:20:09
Postat av: Susanne och ELla

Härligt Dicho och stort grattis till er alla :)

Vad duktiga ni är att jobba så med pälsen och springa i värmen. Jag har ju nu som förberedelse tränat ring/handlerträning och förstår nu att det inte är så lätt och att det krävs sin Kvinna och hund för att fixa det hela. Att då jobba sig igenom 3 BIR på 3 raka dagar, helt fantastiskt. Nu får ni njuta.

kram

Susanne och Ella

2011-08-02 @ 23:49:49
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Petra Merci & Ester

Men jäklar vilken resa ! Underbart .Grattis grattis till er. Nästa gång vi träffas får man väl ta i hand och niga ;)

Kramar på er Petra

2011-08-03 @ 09:57:23
URL: http://nogg.se/lufsen
Postat av: Gerd

Vilken fantastisk hund ni har och vilken fantastisk matte Dicho har. Vilken resa ni två gjort tillsammans! Stort Grattis! Jättekul att det gick så bra. Jag gläds verkligen med er framgång. Hurra!

Kramar Gerd

2011-08-03 @ 10:30:20
Postat av: Anonym

Vilken fantastisk hund ni har och vilken fantastisk matte Dicho har. Vilken resa ni två gjort tillsammans! Stort Grattis! Jättekul att det gick så bra. Jag gläds verkligen med er framgång. Hurra!

Kramar Gerd

2011-08-03 @ 10:32:27
Postat av: Gerd

Du får två kommentarer! Bara för att ni är sååå bra!

Kram!

2011-08-03 @ 10:33:41
Postat av: Sanna

GRATTIS!

Vad jättekul! Vilken vinst-resa! Men du ser - de här killarna blir bara bättre med åren!

Nu får ni ha en fortsatt super-sommar och ge lille-man en hemlagad köttbulle! Peppar tycker han är värd mer än Mamma Scan just nu!

/Sanna & Morbor Peppar

2011-08-03 @ 12:19:35
URL: http://peppar-perro.blogspot.com
Postat av: Katarina med Zoë

Ett JÄTTEGRATTIS till den framgångsrika resan! Bra jobbat!



//Katarina

2011-08-03 @ 13:06:58
URL: http://perrozoe.blogg.se/
Postat av: Hagar med Zigge

Hej

STORT GRATTIS vad duktiga ni är!

kram Hagar

2011-08-03 @ 13:18:56
Postat av: Åsa

Hej!

Vi har precis kommit hem från Spanien. När jag kollade i gästboken så såg jag att Stina och Calle grattade till att Dicho blivit svensk och dansk U CH och undrade om de blivit snurriga. Ni skulle ju vara i S:t Annas Skärgård... Gick därför in här och och kollade. Jättekul och jättegrattis!!! Otroligt bra att lyckas bli BIR tre dagar i rad. Duktig hund, duktig handler och duktig coach.

Kramar till er alla tre från en stolt uppfödare som har haft det jätteskönt i Spanien, men som inte sett en enda perro de agua Espanol

Åsa

P.S Maila över ett porträtt på Dicho som ni tycker är fint (ögonen ska synas)...

Jag hoppas det är ok att jag stjäl ngn utställningsbild på Dicho och lägger in på min blogg framöver.

2011-08-03 @ 21:08:14
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Helene

Grattis inte dåligt att ta två titlar samtidigt!

Förstår att det ska bli skönt att bli av med pälsen nu!(Jag ringer dig!)

Kram Helene Ceasar &Cocos

2011-08-03 @ 21:24:25
Postat av: Gun

Instämmer med alla övriga kommentarer. Stort GRATTIS. Kram på er!

2011-08-04 @ 20:33:29
Postat av: Maria Holmgren

Hej

SuperGrattis till såå fina resultat och till championaten. // Maria o hundarna

2011-08-05 @ 10:41:33
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Louise

TACK FÖR ALLA ERA GRATULATIONER TILL DICHOS UTSTÄLLNINGSCHAMPIONAT - DET VÄRMER!!/LOUISE

2011-08-07 @ 15:11:32
Postat av: Jossan och Tiza

Stort grattis till championaten, ni är superduktiga och Dicho är hur snygg som helst!

/Jossan och halvsyrran Tiza

2011-08-08 @ 01:02:08
URL: http://tizaperro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0