Söderåsen - vilken härlig da´, hahahaha, man blir härligt gla´...

Tillbaka hemma efter en superhärlig dag på Söderåsen, i mitt tycke det kanske finaste skogsområdet i hela Skåne! Här går också Skåneleden, som är ett mycket populärt vandringsstråk. Redan vid tiotiden packade Helene och jag in hundar och fikakorg och for iväg mot vårt första stopp som var Röstånga. 

                          

Jag hade nämligen på nätet hittat en hemsida med bilder på ett fantastiskt boende precis intill ett naturreservat - Röstånga vandrarhem. För att stilla min nyfikenhet, så ville jag se det i verkligheten. Vilket läckert sekelskifteshus, med tinnar och torn och härliga rum inredda i gammeldags stil! Husets ägarinna bjöd in oss för en rundtur i huset. Här finns rum för sammanlagt 40 gäster. I två rum (4-bädds o 2-bädds) är husdjur tillåtna.

I det närliggande Röstånga Gästis finns också en vandrarhemsdel (deras rum har hotellstandard) pris 350:-/natt (inkl. 50:-för hund). Med möjlighet att laga egen mat eller att äta på Gästis. Jag funderar på att föreslå något av dessa fina boendealternativ inför hösten kick-off på mitt jobb och ger en extra stjärna till dem för att naturen runtomkring är så fantastiskt vacker. Det är extra fint den här tiden på året när vitsippornas täcken breder ut sig överallt!

Sedan for vi vidare mot nordväst mot Kågeröds dammar och den skog som finns här är sååå fin. Barrskog och lövskog i kuperad terräng skapar perfekta förhållande för både spår och sök! Vid det här laget var både Helene och jag enormt fikasugna och om jag fått bestämma så hade vi nog fikat direkt - typiskt mig som för att må som bäst äter ungefär var tredje timme, förbränner snabbt m.a.o. Jag fick ge mig till tåls en stund - först gick vi en promenad med hundarna och därefter lade vi personspår till alla hundarna, förutom till Isa som fortfarande är "sjukskiven". Sedan var det så äntligen dags för en fikastund i solgasset, med utsikt över skog och dammar - så vackert!! 

                          
                                                                        Cocos gick ut som nr. ett i spåret!
                          
                                                                                  Redo!!
                          
                                                                             Dicho förbereder sig!
                          
                                                   
Markerar och jobbar sedan oförtrutet vidare - gissa om han var trött när det var klart! Dicho spårar så noggrant och ringar emellanåt för att vara säker på spårriktningen. Mot slutet får han lite problem i en vinkel, men hittar sedan rätt mot slutet. Bra jobbat! 

                          
                            Ceasars tur! Jobbar ganska likt Dicho, i ett behagligt tempo - systematiskt och bra!
                          
                          
                                                                        Hela gänget - dags för hemresa!

Vilken härlig dag ...! Sådana här fina dagar är det nästan svårt att bryta upp och åka hem, för  man vill bara ha mer och mer!! Åh, vad våren är underbar! I synnerhet efter en så lång och kall vinter som vi har bakom oss.  


Kommentarer
Postat av: Helene

Tack för en jätte härlig dag ,vilken skog dit får vi åka fler gånger! Riktigt nöjd efter en hel dag i skogen med kanon väder, god fika och duktiga spår hundar. På kvällen körde jag ner till klubben och körde ett pass tänkte bara köra platsliggningen men Cocos var så pigg så det blev ett jätte bra träningspass!

Ha det bra , vi hörs!

Helene Ceasar & Cocos

2011-04-20 @ 08:08:14
Postat av: Åsa med familj

GLAD PÅSK önskar vi er alla

2011-04-20 @ 13:24:05
Postat av: Maria Holmgren

Va härligt ni verkar ha haft det. Härifrån Värmland önskar vi en riktigt Glad Påsk // Maria

2011-04-22 @ 17:00:46
URL: http://www.vattenhundar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0