Första snön

Igår kväll kom den första snön - alldeles på tok för tidigt! Det var riktigt besvärligt väder när jag körde bil sen kväll mellan Oxie och Lund efter roliga timmar hos Helene, som bjudit in till en träff i heminredningens tecken. Den resan som vanligtvis tar en halvtimme tog mer än en timme! Snöblandat regn, kraftig blåst och dålig sikt gjorde att man fick sänka hastigheten betydligt. Nu ska vinterdäcken på de närmase dagarna - avskyr att bli överraskad av blixthalka med sommardäcken på. Det visade det sig att de flesta inbjudna, förutom vi perromänniskor, hade hund så vi hann även med en hel del hundsnack. Kul att också kunna träffas utan hundarna!

Jag köpte en fin tavla att ha i hallen - dags för lite förnyelse som livar upp i höstrusket! Tyvärr, så fortsätter röjningarbetet av vinden till helgen - hade varit mycket roligare att ägna sig åt attt fixa med hemmet i stället, men det är lika bara att avsluta städningen när vi nu äntligen har kommit i gång. Förutom att städa upp efter ett tidigare takbyte, så passar vi också på att slänga en del t.ex. allt det där som man trodde man skulle använda någon gång, men som bara står och samlar damm. Eller de där gamla stolarna som är så bra att ha när man dukar för många gäster och som inte alls behövs längre, sedan vi köpt massor med klaffstolar från IKEA.

Idag hann jag faktiskt med att träna Dicho i en timme med solsken och passade då också på att fota lite grann. Härligt med lite värme och ljus innan regnet återigen kom tillbaka. För när jag tog ut Isa för ett lydnadspass var det för dåligt väder för att plåta, så det får bli hennes tur att posera en annan dag!

Här sitter Dicho och spanar efter ett utryckningsforden och en kort stund senare ger han ifrån sig en ylning som låter som en blandning mellan en ylande varg och en åsnas läte. Det låter lika festligt varje gång och det här speciella ylandet kommer alltid när han hör fordon med sirener! 

                                         
                                       
                                       
                          
                                   Ja, där försvann den, nu får jag lugn och ro igen! 


Kommentarer
Postat av: Gun

Hej,

Lolo nu har jag läst. Även i östergötland snöar det.

Ha det så bra.

2010-10-21 @ 22:53:20
Postat av: Petra & Merci

Hej på dej !

Tack för hälsningen hos oss.Ja du den senaste månaden har det varit perroaktiviteter och det är så kul och trevligt.

Det där med ylande könner jag igen från Lufsen.Han började yla "sjunga" när vi satt på våran julby hemma.Och om ingen svarade tillräckligt fort i telefonen så triggade telefonsignalen igång hundsången.Hihi .Vi får se hur det blir med Merci,till jul när hon får höra julbyn första gången. Rensning av gammalt s..it är så skönt när det är klart.Vi körde två lass med gammalt virke som legat i garaget hur länge som helst för några helger sedan , så snart kan vi kanske få in min lilla bil i vårt dubbelgaragen.

Kram till dej och ha en trevlig helg.Petra

2010-10-23 @ 11:53:56
URL: http://nogg.se/lufsen
Postat av: Anna Nygårds

Känner igen det där med ylandet. Rolex brukar också hjälpa brandbilarna här hemma./ anna

2010-10-25 @ 10:47:25
URL: http://www.nogg.se/annaochrolex

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0