I sommarens soliga dagar...

Efter en lång arbetsvecka har jag under fredagseftermiddagen bestämt mig för att samträna med Helene, Cocos och Ceasar. Efter avslutad arbetsdag far jag och hundarna iväg i flygande fläng till Käglinge rekreationsområde - ser på termometern i bilen att det är 20 grader varmt och när solen tittar fram då och då kan jag gissa att det är ännu varmare. Väl framme inser vi ganska snabbt att det får bli ett kort träningspass. 

                                 
                               Dicho vilar en stund och passar också på att titta på alla förbipasserande.

Dicho tränar framförallt på inkallning med störningar av olika slag som t.ex. hundar och godisskålar. Det går riktigt bra och trots hinder på vägen kommer han raka spåret och sneglar bara på störningarna någon enstaka gång och när han hör ett nej reagerar han omedelbart. Helene och Cocos finslipar formen inför debuten i LP2 - det ser riktigt bra ut och det ska bli spännande att följa dem på deras kommande tävlingar.

I skuggan under en buske ligger Ceasar och myser och verkar nöjd med att bara titta på oss när vi svettas i värmen. Isa tar det också lugnt och när vi efter en stund bryter upp är det dags att låta hundarna få svalka sig och bada i en närliggande liten sjö. Tyvärr, visar det sig att strandkanten är så sörjig så att vi hoppar över badet och tar istället en promenad fram till en skuggig plats där Isa och Dicho snabbt lägger sig ner som för att tala om för oss andra att nu är det dags för vattenpaus och vila. 

 
                                
                                                        Köttbulle! Dicho, titta häråt du också! 
                                
                                                                       Are you talking to me? 
                                  
                                                                           Dicho - fel håll igen! 
                                
                                                                            Är det ok nu då?    
                                
                                Cocos, Helene och Ceasar tar en välbehövlig paus i skuggan!
                                           
Det är så intressant att se de fyra hundarna i aktion. När de springer lösa ihop är de mest intresserade av sitt "syskon" - Cocos och Ceasar tar det ganska lugnt, medan Isa och Dicho springer runt och busar med varandra så länge de orkar p.g.a. värmen. Innan vi kommer tillbaka till bilarna igen - lyckas de två också hitta ett litet vattenhål där de till sin stora glädje kan svalka sina svartpälsade kroppar.

Imorgon ska vi tillsammans med goda vänner ta oss ner till Lunds centrum och ha picknick utefter vägen där karnevalståget passerar och då får hundarna stanna hemma, för blir det så varmt som idag så är det skönare för dem att vara inomhus än att vistas i solen i flera timmar. Lundakarnevalen är en välbesökt folkfest som infaller vart fjärde år och som arrangeras av Lunds studenter. Dessförinnan ska vi också hinna åka iväg med hundarna till havet, så att de får ta det efterlängtade badet.


Kommentarer
Postat av: Gerd

Vad fina de är! Alla fyra! De verkar ha kul ihop.

Kram till alla vovvar!

2010-05-27 @ 21:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0