Isa - Årets Viltspårsperro 2009

Energiknippet Isa har blivit 2009-års viltspårsperro. Jätteroligt!! Hon visar alltid en otrolig kämparglöd i spåret och ger aldrig upp och även om hon hamnar i svårigheter så jobbar hon oförtrutet vidare. Vid ett par tillfällen har hon mitt i spårningen råkat ut för störningar av olika slag, t.ex. ett tåg som körde förbi på nära avstånd eller några ryttare som red över spåret precis framför henne, då lyfte hon bara på blicken en kort stund och sedan fortsatte hon sitt arbete. De gånger som hon varit klockren i spåret och tagit sig an spåret med en enorm fokusering och viljestyrka har hon också premierats extra med HP.

Det finns de som genom åren tittat lite undrande när vi dykt upp i olika sammanhang som spårekipage. Förra året deltog vi i en öppenklasskurs och de grönklädda männen såg mycket förvånade ut när jag vid första träningstillfället plockade ut min långpälsade krulltott ur bilen. Hennes långa päls runt ögonen var för dagen uppsatt i en liten gullig tofs, vilket förmodligen också bidrog till deras skepsis och det hade kanske i den stunden varit lättare för dem att se oss flanera runt bland butikerna i Lunds city. När det senare blev dags för spårning så ändrade de snabbt inställning för visst är våra perros, förutom många andra kvaliteter som de besitter, också otroliga spårhundar! 

Tack, Isa för att jag fått vara din samarbetspartner under så många spännande spårningar, sedan du som 10-mån. unghund  påbörjade din första viltspårskurs. Förutom den härliga känslan av att följa sin hund som med stor beslutsamhet forcerar genom variationsrik terräng, så är även naturupplevelsen stärkande för både kropp och själ! Ikväll får vi fira med något extra gott och Isa får naturligtvis bestämma, så på menyn blir det köttbullar toppat med skinkbitar.

                                     
                                           Isa laddar upp inför en av höstens viltspårsstarter
                                      
                                     


Kommentarer
Postat av: Susanne

Vad roligt att allt tävlande givit dig en ärovärd titel. Grattis!!

/Susanne

2010-02-07 @ 08:37:46
URL: http://www.aberlours.se
Postat av: Helene

Ett stort grattis tii 2009 års viltspårsperro !

Det är så roligt att perron visar hur duktiga de är på att jobba.

Ha det bra vi ses ! Helene Ceasar o Cocos

2010-02-07 @ 16:54:21
Postat av: Susanne och Ella

Gud vad kul, Vi gläds med er



Grattis



Susanne och Ella

2010-02-07 @ 22:41:45
URL: http://calmigoscaramella.blogg.se/
Postat av: M. JJoelsson

Stort Grattis till årets Viltspårsperro!

Vi känner igen oss i det du skriver om att de flesta blir förvånade när de får se vad våra duktiga perros är kapabla till i spåret. Det är många jaktgubbar som undrat vad den krulliga hunden är med för. De brukar tappa hakan när de väl får se honom sätta igång i ett eftersök och framför allt över hur uthållig han är. Hoppas att du fortsätter att visa hur duktig din Isa är och att Dicho snart sätts på spåret också;-). Återigen stort Grattis!

Mia, Micke o Manne

2010-02-08 @ 16:49:28
Postat av: Åsa

Ett jättegrattis till Isa och Dig!

Åsa, Julia, Trizza och Zelma

2010-02-08 @ 20:27:05
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Peppar

Grattis Isa!

Du är bättre än brorsan (och mycket snyggare hi, hi - du är ju tjej!)

Det känns galet avlägset med spår just nu när snön är snart 1 meter här, men man kan alltid öva sig genom att nosa extra mycket i de spår man hittar.

/Peppar

2010-02-09 @ 12:49:44
URL: http://peppar-perro.blogspot.com/
Postat av: Anneli

GRATTIS GRATTIS bra jobbat!Känner igen det här med grönklädda männen som tittar förvånat på krullig gullig.. men så otroligt duktig på att spåra;)Anneli Wilda(som fick se sig besegrad;)&co

2010-02-10 @ 15:51:33
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Gerd

GRATTIS till den fina titeln! Tänk att du är så duktig på att spåra!



Gerd

2010-02-16 @ 21:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0