Sthlms hundmässa

Nu är vi hemma igen efter att ha varit på resande fot i ungefär en veckas tid! Inför förra helgens hundmässa inledde Dicho, Mats och jag restrippen med att åka till Sthlm, medan Isa och Maribel hoppade av redan i Norrköping. Tågresan norrut gick bra och utan några förseningar, vilket jag nästan hade räknat med under rådande väderkaos. 

                                 
                                                               Dicho - en van tågresenär!

Katarina o Zoê skulle ha åkt i samma kupé som oss, men vad hände?? Stadsbussarna i Malmö strulade så till den milda grad att de missade avgången och fick istället ta ett senare tåg. Istället fick vi en charmig liten mops med namnet Hugo med matte Marianne som trevligt ressällskap. Jo, då hon har en till mops som naturligtvis heter Boss!  
   
                                           

Väl framme åkte vi direkt ut till Hector i Nacka där han nyligen flyttat in i en liten söt lägenhet med fina grönområden runtomkring. Vilket var skönt för Dicho som efter allt stillasittande nu fick möjlighet att bli ordentligt rastad.

                             

På lördagen var det då dags att bege sig till hundmässan och eftersom vi var där i god tid så hann vi också vid ett par tillfällen besöka rasmontern för perros. Vilket bra jobb ni gjort som satt upp montern - den var så snygg! Dessutom har ni som stod där under helgen gjort mycket bra reklam för rasen!
                               
                                            
                                            
                                                                 Calmigos söta Zita

Bästa betyget för er är väl ändå den kommande valpköparen som vi träffade och som berättade att hon egentligen bestämt sig för en lagotto, men efter att ha stannat till vid perromontern så tänker hon nu istället köpa en perro.

Tillbaka till utställningsringen där 26 perros blev bedömda av domare Liz-beth Liljeqvist. Dicho fick en 1:a och excellent, men var tyvärr lite spänd i sin annars så fina trav och fick påpekan om att han rörde sig med för kort steg bak. Några timmar senare deltog han i en domareximination (en aspirant gjorde ett avslutnade moment för domarna Bertil Lundgren och Karl-Erik Johansson) och då sprang han i en härligt avspänd trav - inga stela bakben där inte!

                                    

Det var också kul att mingla runt bland alla fyrbenta och tvåbenta - och en och annan som jag sedan tidigare lärt känna via bloggen fick jag nu chansen att träffa i verkligheten. 

                                 
                                                                   Perros så långt ögat når!

                                 More from ringside:
                                 
                                                               Zoë (Aberlours Brilliant Career)
                                
                                                       Dichos kusin Berit (Perro Rizados Celia)
                                
                               Här är BIR Zorrazo Zias och BIM blev Sheela (Rasta Manana Bonita)

Efter att ha avslutat dagen på hundmässan med shopping, uppvisningar av olika slag (bl.a. freestyle) samt utställningssemifinaler så begav vi oss hem till Dichos uppfödare Åsa. Vi fick en fantastiskt trevlig kväll med massor av god mat och trevligt umgänge - tack!!

När vi sedan mätta, belåtna och aningen trötta efter en fullspäckad dag tog nattbussen mot Nacka blev vi med ens klarvakna när vår buss plötsligt körde rakt in i en taxi som förmodligen på grund av halkan inte lyckas att stanna i en korsning. Den kör ut mitt framför oss och busschuffören har inte en chans att hinna bromsa i tid utan kör rakt in i taxins front som blir helt ihoppressad. Uttryckningsfordon var snabbt på plats och tog hand om taxichauffören, som förhoppningsvis klarade sig utan några livshotande skador. Eftersom bussen fick rejäla plåtskador framtill samt läckte bensin, så fick vi resenärer snabbt ta oss ut ur bussen. Med en buss som stod tvärsöver vägen så stängdes all tafik av och vi resenärer fick så småningom ta oss hem på egen hand. Vilken otäck olycka - man får vara tacksam att det inte gick ännu värre!

Dicho klarade strapatserna bra och han liksom vi tyckte det var otroligt skönt när vi kl 3 äntligen kom fram till lyan i Nacka. Det blev bara tre timmars sömn den natten, innan det var dags att lämna boendet för att resa söderut med tåget till släktingarna i Norrköping. Mot nya äventyr!! 

                                  
                                                         
 


Kommentarer
Postat av: Ulrika Calmegård

Hej

Jag ser att det är "vår" Zita som står i montern på dina bilder! Så kul att du lyckades fånga henne. Jag hade inte möjlighet att besöka mässan i år tyvärr. Du får jättegärna skicka de bilderna till mig!

Ha det så bra

Hälsningar

Ulrika

2010-12-26 @ 22:43:11
URL: http://calmigos.se
Postat av: Gun

Hej, Jättekul att vi kunde ses. Chilli hälsar att leksaken var kul. Den höll i två dagar nästan rekord.

Ha det gott. Kramar Gun

2010-12-27 @ 13:15:22
Postat av: Susanne och Ella

Jag åker buss i Sth nästan varje dag och har (peppar, peppar) aldrig varit med om en olycka. Ni kommer hit en helg och lyckas med detta. Tur att det gick bra trots byte och sen natt.

Tråkigt att jag inte hann träffa er men det blir väl fler tillfällen. Zöta Zita är ju Ellas fina syrra och bilden du hade på henne här är ju zuperzöt :-) en bra representant för vår ras :-) Men det var det många hundar som var.

Ha ett gott slut

Susanne

2010-12-27 @ 23:16:40
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Petra & Merci

Hallå där !

Ja visst var det kul att träffa så många trevliga människor.Och absolut jättekul att få ett ansikte live på bloggarna och dess läsare. Ha det så bra Kramar från oss.

2010-12-28 @ 20:50:04
URL: http://nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0