Badglädje

Tillsammans med en grupp badglada perros har Dicho i veckan haft en helkväll med simning och massage på Djursjukhuset i Malmö. Förutom att det var lika kul som alltid att träffa alla trevliga perros med ägare, så var också aktiviteterna roliga.

Efter att instruktörerna presenterat sig, så delades hundarna upp i två grupper efter ålder och Dicho hamnade bland juniorerna. Spännande att se om hans glädje över att simma fanns kvar sedan i somras! Vår grupp började med simningen och när det var Dichos tur, så fick han först utrusta sig med flytväst innan han hoppade i plurret. Han tyckte det var toppenkul och efter ett par simrundor, så hämtade han självmant bollen i andra ändan av bassängen. Det som också var bra för honom var ju att instruktören både pillade och höll i honom - alla tillfällen då främlingar på ett naturligt sätt jobbar med honom är nyttigt.

                                  
Här har Anna lyckats fånga den simglade Dicho på bild, när han simmar i riktning mot mig.

Efter en kort fika var det så dags för massage, vilket också blev ett bra tillfälle att träna hantering av en främmande person. Dicho ville inte gärna ligga ner, men i sittande ställning gick det hur bra som helst och han såg emellanåt ut som om han tyckte det var riktigt skönt och då hängde huvudet tungt i framåtläge.
 
En lyckad kväll och alla våra vattenglada hundar verkade nöjda och glada! Simningen gav mersmak och när  höstkylan återvänder och badsäsongen är ett minne blott - kommer jag gärna tillbaka och då ska också badkrukan Isa få prova. Simma vet jag att hon kan, men om hon själv får bestämma så nöjer hon sig med att gå ut i vattnet till det når halsen. Simbassängen går att hyra på flera och eftersom det kan vara lagom att simma en en kvart per hund, så kan man ju dela en timme tillsammans med tre andra jyckar.

Nu hoppas jag snart att värmen kommer på allvar, så att sommarens efterlängtade badsäsong kan börja. Dicho har redan tjuvstartat, för i helgen som varit tog han årets första dopp i havet när vi besökte en inofficiell hundutställning i Falsterbo.


Kommentarer
Postat av: Jessica Carling

Vi hänger gärna på i höst! Båda hundarna simmar nu en gång i veckan, Chatta hos sjukgymnast och Sappo för att bygga lite muskler:)

2010-04-30 @ 22:24:44
Postat av: Åsa

Puss till Dicho från mamma Zelma och mormor Trizza!

2010-05-03 @ 06:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0