Malmö valp

Hemma igen efter en heldag i Malmö Mässhallar där vi tillsammans med ca. 1200 valpar deltagit i den årliga valputställningen. Sammanlagt var det 7 perros i olika åldrar som visade upp sig i ring nr. 13. Oturstal eller...??Dicho skötte sig mycket bra fram till att domaren skulle kolla tänderna, då var det inte lika kul längre! Domaren var sedan noga med att förklara att Dichos placering som tvåa i hanar 4-6 mån. berodde på att för att han värderade tillgängligheten högt. Senaste tiden har Dicho funnit det olustigt med just tandvisningen - inte direkt rädd, men det är något han helst slipper. Fast på senaste ringträningen gick just detta moment riktigt bra. Kanhända påverkas han inte så mycket av om domaren är kvinnlig eller manlig, utan kanske kan det vara så att vissa personligheter fungerar sämre än andra och den här domaren verkade tveksam när han såg Dichos tveksamhet - bestämdhet brukar fungera bättre. Jag får nu släppa analysen kring momentet och istället hitta bra tillfällen att öva honom inför nästa utställning. Närmaste tiden ska jag avdramtisera det hela så mycket som möjligt och se till att så ofta som möjligt bjuda hem bekanta, som tar kontakt med honom på ett kravlöst och positivt sätt, t.ex. genom smek och goa klappar.

Dicho fick i alla fall en 1:a + HP och i rörelse i ringen gjorde han bra ifrån sig " rör sig med ett långt och effektivt steg"
                   
                               BIR och BIM - Aberlourshundar så långt ögat når. GRATTIS!
                   
Nej, nu är både Dicho och jag trötta efter att varit uppe sedan tidig morgon, så nu tror jag vi kurar ihop oss i soffan för lite kvällsmys, men först ska barnen bjuda Mats på Fars-dagfika! 

                                                   Hej då o ha nu en bra sönd.kväll!
                                 


Kommentarer
Postat av: Gun

Tycker det ser som om matte har ett långt fint steg, rör sig med lätthet. Kram

2009-11-11 @ 15:17:25
Postat av: Peppar

Hej!

Ja, tandvisning är ett moment som inte verkar passa perros särskilt bra. Men, matte tror att en intelligent hund som perron kan lära sig att stå ut med det också. Skriv gärna och berätta hur det går och vilken metod du använt - det är intressant att i längden se hur det bäst ska göras!

/Peppar m matte Sanna

2009-11-13 @ 09:35:33
URL: http://peppar-perro.blogspot.com/
Postat av: Marie Hansson

Ja han såg ut att trava på väldigt fint och du likaså!!! Men vad annt skulle det kunna bli, när man har de perfekta högglansiga och ändå bekväma ringvisningsskorna på! Du såg väldigt stilig ut i ringen!

2009-11-19 @ 20:50:03
Postat av: Marie Hansson

Tycker precis som Gerd att du har ett fint och elegant steg! Men vad annat skulle det bli med de fina högglansiga skorna på?! Kan man inte tjäna in lite poäng för hundförarens agerande också?

2009-11-19 @ 20:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0