Växjö-utställningen

Nu har då lilltjejen varit på sin första internationella utställning (20 anmälda perros) och det klarade hon med bravur! Efter två mycket noggranna och grundliga hanteringar av domare Ann-Chatrine Edoff och en domaspirant, så blev Lily BIR-valp med HP. Det är naturligtvis extra roligt att få ett bra omdöme av någon som kan perrorasen så bra som dagens domare!
 
 
Formen - mkt välbyggd med bra proportioner i höjd och längd. Bra huvud o uttryck, Väl burna öron. Korrekt överlinje. Utv. sig mer i sin bröstkorg, kan bli mer korrekt sedd framifrån. Goda vinkler med energiska rörelser. Bra steglängd. Bra ungpäls. Härlig närvaro. 
 
BIM - Aqualines Hernani och BIR blev Zigge (Calmigos Diablo). Grattis Hagar, till dina hundars framgångar i utställningsringen! Nicke blev ju nyligen BIM i Sundsvall.
 
Lily verkade att trivas bra i ringen och efter några fina rundor, då hon också hann med att ta ett litet skutt rakt upp i luften när jag i farten böjde mig ner rättade till ett av hennes öron som vikt sig på fel håll, så ställde hon upp sig blickstilla framför domarbordet. Härliga tjejen!
 
 
Efter ringbedömningen var slut, så passade jag också på att be domaren att mäta Lily med sin mätsticka och efter två mätningar så uppmättes hon till 43 cm. Det förvånade mig en aning för jag trodde nog mer att hon låg kring 40 cm-strecket, men jag får väl utgå från att en domare ger korrekta besked. Stora tösen, med andra ord!Dessutom var det som alltid roligt att få träffa så många trevliga perromänniskor på en och samma gång!
 
Efter sedvanlig shopping av smått och gott till hundarna och intag av måltid för både Lily och oss tvåbenta, så blev det dags att bestämma om vi skulle stanna kvar till gruppfinalen eller inte! Jag var ju väl medveten om att perrorasen sällan lyckats att slå sig in bland de främsta, men det kunde ju ända vara kul att vara med. Lily fick bestämma hur det skulle bli, för om hon var pigg och glad under eftermiddagen samt kunde koppla av och vila så väntade vi med hemresan. Det visade sig inte vara några problem för henne för hon kunde somna in lite varstans, utan att visa sig det minsta störd av allt oväsen runtomkring henne.  
 
                 Tack, Kesti Ström Mäcs för dina fina bilder!
 
Sedan blev vi, tjugo minuter före utsatt tid, kallade till ring fem för en individuell förbedömning av samtliga BIR-valpar, (mellan tummen och pekfingret ca 35 st), innan det var tid att i samlad trupp visa upp sig i stora ringen. Med tanke på hur lång tid det tog, så var det ingen lätt uppgift för domare Calin Simu att bestämma sig för vilka fem som skulle få de främsta placeringarna. Lily tyckte tydligen också att det gick lite långsamt för när jag lyfte upp henne på ett närstående bord i väntan på vår tur, så lade hon sig genast ner på rygg för att slappa och bli kliad på magen. Cool attityd, eller hur!
 
När det sedan äntligen blev dags att ta sig runt i finalringen var hon med på noterna igen och uppspelt av alla applåder från publiken så kunde hon inte låta bli att skälla till ett par gånger, men vad gjorde väl det när hon skötte sig så bra för övrigt då hon tog sig runt i ringen i en fin och schvungfull trav! Sedan plockades de fem slutfinalisterna ut och till  BIS-valp valdes slutligen en mellanpudel. Medan vi andra kunde avsluta och runda av en mycket rolig dag i Växjö Tipshall.  
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Hejsan,
Så kul med en så bra debut. Grattis.

2012-11-04 @ 09:10:16
Postat av: Anneli

GRATTIS vi blir jätte glada att det går så bra med sötisen:)kramar Anneli o Nanna

2012-11-04 @ 15:35:34
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Petra Merci & Ester

Coola tjejen ! Kli på magen är aldrig fel.
Grattis till er .
Kram Petra

2012-11-04 @ 21:13:40
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Hagar van mansvelt

GRATTIS!

2012-11-04 @ 21:14:15
Postat av: Petra & Timja

Grattis! Vi ses väl i Malmö nästa helg? Kram

2012-11-04 @ 22:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0