Utställningsdebut!

Idag var det så dags - utställningsdebut för lilla Lily, som nyligen hunnit att fylla 4 mån. Imorse när väckarklockan ringde vid sju-tiden, så blev jag jätteglad när jag tittade ut genom fönstret och såg en stor gul sol lysa på en alldeles klarblå himmel. Vilken härlig da´, man blir härligt gla´ ... Efter en långpromenad med Isa och Dicho var det så tid för att åka till Malmö City Horse Show .
 
Utställningen gick av stapeln intill Ribersborgs-stranden och förutom att där pågick hästävlingar och uppvisningar av olika slag (bl.a. EM i fältävlan för unga ryttare), så var det också rallylydnadstävling och inoff. utställning för hundar. Tyvärr, hade jag inte möjlighet att se rallylydnaden med Cocos & Helene, men det verkade ha gått bra för de slutade som femma. Dessutom kunde vi se ännu en perro på väg in för en rallyrunda - Chilli. Det är så kul att våra krullisar syns i så många olika sammanhang! 
 
Förutom själva utställningsplatsen med ett gytter av liv, så var det som ni nog förstår en hel del andra störningar runtomkring och förutom alla hästar som då och då dök upp, så var det också en hel del oväsen utanför ring nr 2 som Lily skulle in i, för precis intill fanns det en barnkarusell. Den såg faktiskt lite mallplacé ut där den stod och jag tror inte att jag såg ett enda barn som åkte i den. Det var kanske så att de tyckte att det var mer spännande att titta på och umgås med alla de fyrbenta som det fanns så många av just den här dagen!
 
Jo då, visst var det inledningsvis en och annan hund som hann att få sig en liten utskällning av henne. Men efter en stund så var det precis som om intresset för andra hundar mattades av och med tanke på hur många vovvar det fanns på plats, så blev det efterhand inte lönt att lägga ner någon kraft på att skälla på dem. När vi sedan köade för att hämta hennes nummerlapp, så vände sig Lily hastigt om när hon hörde att någon flåsade henne i nacken och hon såg då mäkta förvånad ut när hon tittade upp och såg att hunden som stod bakom henne var så gigantiskt stor! Jag är nog benägen att hålla med henne om att en irländsk varghund verkligen har en imponerande kroppshydda.
 
Når det sedan blev Lilys tur att som nr 92 ta sig in i ringen, så får jag allt säga att trots sin ringa ålder så gjorde hon mycket bra ifrån sig! Bra presentation i en fin trav och snyggt uppställd när det var dags för domarens hantering, tänder och kropp - inga problem! Domaren var mycket förtjust i henne och placerade henne som BIM med HP. Omdöme: fem. tikvalp, korrekt bett, bra hals, stark rygg, bra kors, ok vinklad fram o bak, bra pälskvalitet, trevligt temperament, rör sig mkt bra från sidan, bra fram, ngt trång bak och bra visat. BIR blev Igor (valp 6-9 mån). I veckan som kommer så ryker valppälsen och det ska bli så spännande att få se vad som döljer sig därunder! 
 
                                                                                         Tack för fotot, Roberto!
 
Vi har haft en så härlig dag och nu sover min lilla sötnos så gott - trött efter dagens alla intryck och efter en mängd möten med både tvåbenta (i alla åldrar) och fyrbenta!

Kommentarer
Postat av: Anneli o Nanna

Grattis vad ni är duktiga! Hon står som en liten dröm:) kram stolta uppfödare

2012-08-12 @ 11:08:02
URL: http://Www.la-sirenitas.se
Postat av: Gun

Grattis till den nya stjärnan.

2012-08-12 @ 16:02:29
Postat av: Petra Merci & Ester

Vilken debut ! Grattis till er :)

2012-08-12 @ 20:30:08
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: M. Joelsson

Grattis! Åh så fint hon står lilla sötisen - jätteduktig. Det är så kul att få följa henne här i bloggen. Läser om lilla damens pratsalighet och kan bara skratta och säga - get use to it ;). Kommer ni till Gränna så kan vi kanske jämföra hennes och Mannes alla olika ord (ljud):). Långa haranger av olika ljud är det när han vill tala om eller ha något. Pussa Lily från oss alla tre.
Mia, Micke o pappa Babbel-Manne

2012-08-12 @ 21:28:03
Postat av: Anonym

Grattis! Åh så fint hon står lilla sötisen - jätteduktig. Det är så kul att få följa henne här i bloggen. Läser om lilla damens pratsalighet och kan bara skratta och säga - get use to it ;). Kommer ni till Gränna så kan vi kanske jämföra hennes och Mannes alla olika ord (ljud):). Långa haranger av olika ljud är det när han vill tala om eller ha något. Pussa Lily från oss alla tre.
Mia, Micke o pappa Babbel-Manne

2012-08-12 @ 21:31:02
Postat av: Maria Holmgren

Hej på er

Grattis till den fina debuten i ringen. Det är ju så nyttig träning de där tidiga utställningarna. Vi ses väl snart// Maria

2012-08-13 @ 07:22:27
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Fanny

Stort grattis till syrran! Matte tänkte också ställa ut men här uppe är det sällan utställningar så vi väntar nog till vårvintern:) på torsdag ryker min päls också! Ska som sagt bli spännande att se vad som finns där under! Kram Messi

2012-08-13 @ 21:32:36
URL: http://perronmessi.blogg.se
Postat av: Gun Engström Karlsson

Hej
En verkligt härlig dag för er båda ! Lycka till och tack för sist. Gun

2012-08-13 @ 22:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0