Bedömning av fyrbenta och tvåbenta!?!?


Söndag och vi har precis kommit hem från Sofieroutställningen med 20 perros i ringen. Regnet har hängt i luften hela förmiddagen, men det klarade sig utan att vi behövde bli våta för det kom först när perrogruppen var avklarad. I väntan på vår tur var det som vanligt god stämning runt ringen - många trevliga perromänniskor att prata med och en och annan intresserad valpköpare som ville veta mer om rasen! 

Domare var finske Markku Santamäki som visade sig vara stenhård i sin bedömning. Tvåor, treor och nollor delades generöst ut till höger och vänster, vilket gjorde att det emellanåt kändes lite rörigt. Vem var egentligen kvar och vem åkte ut? Han motiverade sina omdömen utifrån framförallt hundarnas temperament, dessutom föredrog han de långpälsade krulltottarna. 

Dicho skötte sig mycket bra och jag tycker nog att han gjorde sin allra bästa prestation så här långt. Bra vid hanteringen, lugn och fin i ringen med ett bra uttryck, snygg steglängd i traven och stod sedan som fastgjuten framför domarbordet. Det räckte till vinst i unghundklassen (1:a + HP) och visst hade det varit roligt att komma vidare, men med tanke på hur få som fick ettor får jag väl ändå vara nöjd. Jag pratade med domaren efteråt och fick då veta att det var Dichos korta pälslängd som gjorde att han inte fick något ck. För övrigt var det bara två ck som delades ut. BIR blev finska Zorrazo Uranga och som god tvåa Helene med Cocos, som trots att hon nyligen fastnat med ena tassens klor i en golvbrunn och sedan varit lite besvärad av skadan - gjorde mycket bra ifrån sig. GRATTIS!
 
                                       

Maribel har i sin tur varit och fotograferat sig på en av alla dessa modellagenturer som vill locka in unga människor in i fotomodellbranschen, men de gör säkert allt för att också tjäna en hacka genom att bl.a. erbjuda utbildning och ett antal fotograferingar. Just nu ägnar jag en del tid åt att kolla upp hur seriös agenturen är och det kräver en hel del djupdykningar. Här kommer i alla fall ett av mina favoritfoton från den senaste fotograferingen.
                              
                              
                                             


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0