Ballerup

Efter en intensiv vecka med både föräldramöte och läger med min nya klass åkte jag och Helene på lördagen sju mil till en hundsutställning i danska Ballerup. Det märks att hösten har kommit på allvar, för nu börjar det så smått att bli för kallt för den här typen av utomhusaktiviteter. Vädret bjöd på hårda vindar med regntunga skyar och en sol som endast tittade fram någon gång då och då. Helene och jag såg ut som små Michellingubbar när vi vaggade fram i våra tjocka överdragskläder, men med tanke på att det var den kyligaste dagen hittills efter sommaren så var det nog klokt att vi var välklädda medan vi väntade. Vi hade tur att få lite solsken precis i den stund när våra perros skulle in i ringen och så fort våra hundar var klara kom då regnet som legat och lurat i flera timmar. Förutom Dicho och Cocos var det också två norska hundar av vardera könet och på väg därifrån efter avslutad tävling så slog det oss att vi missat deras namn. Ja ja, genom att inte köpa någon katalog så blev det ytterligare 70 dkr att handla loss för!

Dicho var den yngsta perron och fick 1:a och ck i mellemklassen och kom därefter 2:a bland hanhundarna.
Han skötte sig utomordentligt bra och den tyske domaren Horst Kliebenstein, med en stor bredbrättad hatt på huvudet och som undersökte tänder och kropp grundligt, var inget problem. Den enda som emellanåt fick honom lite okoncentrerad var Cocos - kanske är hon på väg att börja löpa? Dessutom tycker jag att han klarade alla störningar runtomkring oss mycket bra, för den kraftiga vinden slet hårt i tältdukarna och just där vi satt var det mycket spring mellan ringarna samt hög ljudnivå. Cocos avslutade sedan med att bli bästa tik, dansk CH och Köpenhamnsvinnare - stort Grattisl! BIR blev den norska hanhunden.
 
Innan vi for hem fick hundarna vila en stund i bilen, medan vi tog en liten shoppingrunda. Jag handlade leksaker, bäddar till bilburen och lite annat smått och gott. Speciellt leksakssortimentet är bättre och mer spännande än i Sverige, så nu hoppas jag att jag har hittat några hållbara och roliga saker till Dicho. För till skillnad från Isa som leker med försiktighet så är han specialist på att bita sönder det som kommer i hans mun.Isa fick några nya bollar i miniformat som jag kan använda som belöning på lydnadsträningen och det är nog det bästa hon kan få i present.

Nästa vecka ser jag nu fram emot att börja lydnadsträna Dicho i grupp igen.
                          
Isa får ju sin träning i den nystartade lydnadsgruppen för perros och hon tycker det är lika roligt varje gång. Jag tror att en del av hennes glädje beror på att hon och jag gör någonting på egen hand, utan konkurrens av lillebror som pockar på uppmärksamhet. 
                        
                                    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0