Malmöfestivalen för hundar

Igår passade lydnadsgänget på att träna miljöträning mitt i folkvimlet på Malmöfestivalen. Isa och jag lämnade bilen hemma och tog istället tåget från Lund - är det nu miljöträning som gäller så är det lika bra att göra det fullt ut! På tågstationen tyckte Isa till en början det var lite läskigt, för den var smockfull med folk som sprang upp och ner i de hårda stentrapporna. Det märktes att det var ett tag sedan som hon rörde sig i så här röriga miljöer, men det gick snabbt över och väl inne på tåget så var hon helt lugn och fullständigt avslappnad. Trots att vagnen var sprängfylld med människor i alla åldrar, så var hon helt oberörd av den höga ljudnivån och trängseln runtomkring sig för hon kastade sig genast ner på golvet i vilställning. Hon lyfte inte ens ett ogonlock när resenärerna i strid ström gick av och på mitt framför hennes nos.

                                 

Catarina och Zoe var anmälda till en look-a-like tävling i Altonaparken och vi andra följde med som hejarklack. Vårt krulltottegäng väckte stor uppmärksamhet och det var många intresserade som kom fram och ställde frågor om perrorasen. 
                    
                                  

C. och Z kom på en hedersvärd fjärdeplats - ivrigt påhejade av oss andra! Nästa år så kniper ni förstapriset - för med längre päls på Z. och något brunare hårfärg på C. så kan ingen slå er i look-a-like! Tävlingen fick stor uppmärksamhet bland media, för TV4 (lokalnytt) Min hund, Kvällposten och Sydskånska Dagbladet var alla på plats.
                                 
                                 
                                                                      Foto: Björn Bäck        
Efter en kort promenad genom city, så avslutades en rolig kväll med en fika på Gustav Adolfs torg!

I eftermiddag har det varit Dichos tur att mingla runt bland en massa människor och eftersom det är fredag har det varit mycket att titta på. Han har varit med mig till frisören som klippt min lugg, hos min optiker som justerat mina glasögon och så har vi också hunnit att shoppa, men i hälsokostaffären fick inte hundar gå in - då passade jag på att träna stanna kvar kommandot i dörröppningen.

Efter ännu en arbetsvecka ser jag ikväll fram emot att tillsammans med goda vänner gå på humorfestivalen i Lund, med bl.a. Johan Glans. Senast jag såg honom på scen - skattade jag närmast oavbrutet i en timmes tid. Hoppas han är lika bra denna gång - för visst är det härligt att få skratta! Det ligger verkligen en hel del i uttrycket: Ett gott skratt förlänger livet ! 
                                                                                                                    


Kommentarer
Postat av: Jessica Carling

Hej Louise och Dicho!

SÅÅÅ länge sen vi sågs! Jag ser här på bloggen att ni haft en underbar sommar - skönt! Det har vi också haft. Har du anmält till några spännande hundkurser i höst? Jag har anmält Chatta till förberedande lydnad och Sappo till rallylydnad i Lomma men inte hört något än...

Ser framemot att ses!

Jessica

2010-08-30 @ 16:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0